U bent hier

Vredenburg Nieuwsarchief

Beheer

Ieder jaar tijdens de herfstvakantie bivakkeren de kabouters van park Sonsbeek naar volle tevredenheid in het bosje achter de Witte Watermolen. Dit jaar hebben de kabouters een speciale 'toverstof' gemaakt om de bomen in het kabouterbos te beschermen tegen milieuvervuiling. Kom maar snel kijken!

Meer lezen
Beheer

Voedselbank Arnhem opent op 19 oktober a.s. van 11.00 tot 15.00 haar deuren van het distributiecentrum op bedrijventerrein Het Broek en de winkel in Arnhem-Zuid.

Eens in de 4 jaar organiseert Voedselbank Arnhem een open dag. Dit is hét moment om met eigen ogen te zien hoe de voedselbank werkt en waarom de voedselbank ook in Arnhem voor veel huishoudens hard nodig is. De open dag wordt georganiseerd in het kader van de nationale week van de voedselbanken van 15 tot 21 oktober 2019.

Meer lezen
Beheer

De ondergrondse containers in de Arnhemse woonwijken gaan weer dicht. Het gaat om de ondergrondse containers voor restafval en de ondergrondse containers voor Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken (deze staan bij wooncomplexen/bovenwoningen).

In Vredenburg/Kronenburg worden de ondergrondse containers op donderdag 24 oktober en vrijdag 25 oktober afgesloten.

Meer lezen
Beheer

De Arnhemse Wereldvrouwen organiseren een interculturele ontmoeting!
Lees meer voor het volledige programma.

Meer lezen
Beheer

De creatieve club gaat een mooi ontwerp uitwerken. Zorg dat je erbij bent!

Bijdrage van € 3,00 is voor de materialen en exclusief consumpties.
Aanmelden kan ook bij de bar van de ontmoetingsruimte. We hebben al aanmeldingen, dus weer er snel bij.

Meer lezen
Beheer

Bron: De Gelderlander - John Bruinsma - 30-09-2019

ARNHEM - Het plan om Arnhemmers hun restafval te laten weggooien in de straatcontainer, waarbij ze per zak 80 cent betalen, wordt pas halverwege volgend jaar ingevoerd en niet al vanaf januari, zoals voorgenomen.

Wellicht komt het er zelfs helemaal niet van. Dat is duidelijk geworden na de laatste gemeenteraadsvergadering over het voorstel om mensen met een minimuminkomen te ontzien bij het nieuwe systeem.

Daarbij betalen huishoudens een vast tarief voor al het herbruikbare afval dat ze aanbieden en een variabel tarief voor het weggegooide restafval.

Meer lezen
Beheer illustratie: Marjan Hiemstra

Bekijk de laatste wijkrant online. We hebben het oktobernummer voor u klaargezet. Klik op onderstaande link.

BEKIJK DE LAATSTE WIJKKRANT HIER

Meer lezen
Beheer

Donderdag 29 augustus 2019 organiseerde Iriszorg voor de gehele buurt een barbecue.
Bekijk hieronder de foto-impressie en lees het volledige artikel in de wijkkrant Vredenburg-Holthuizen van oktober 2019.

Meer lezen
Beheer

Voor de wijkkrant van oktober ben ik op bezoek geweest bij “onze buren” de duurzame woongemeenschap aan de Huissensedijk.
Het artikel daarover kunt u lezen in onze wijkkrant die een dezer dagen bij u op de deurmat valt.
Helaas was er (mede door de leuke illustraties van Marjan Hiemstra) geen plaats meer over voor foto’s. De foto’s die ik op deze dag maakte kunt u nu dus via de website bekijken.
Zo kunt u alsnog van dichtbij de sfeer proeven van deze bijzonder plek zo dicht bij huis, waar mooie dingen gebeuren met oog voor natuur en milieu.
Lees het volledige artikel in de wijkkrant Vredenburg-Holthuizen van oktober 2019.

Rieky van Elk.

Meer lezen
Beheer

Techniek is overal op de boerderij. Van grote stoere werktuigen en machines tot het bekappen van koeien en schapen. Stoere meiden, jongens en (groot)ouders die er alles over willen weten zijn woensdag 9 oktober van harte welkom op de Boerderij Techniekmiddag op Stadsboerderij Presikhaaf. Het wordt een feestelijke middag vol activiteiten, waar van alles te zien en te beleven is.

Meer lezen
Beheer

Op woensdag 9 oktober 2019 organiseert de Reuma Patiënten Vereniging Arnhem e.o. in samenwerking met Rijnstate een informatieavond over het thema de reumatische schouder.

Voor wie?
Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor iedereen met reuma (zowel leden als niet- leden van de reumapatiëntenvereniging) en andere geïnteresseerden.

Meer lezen
Beheer

Je verbazen én leren over de slimheid waarmee de natuur de herfst en de winter door komt… Dat kan met de Groencursus, een gezamenlijk initiatief van IVN natuur-educatie Arnhem, KNNV en NIVON. Deze cursus voor nieuwsgierige mensen van 14 tot 100 jaar vindt plaats in Natuurcentrum Arnhem, Stadsboerderij Presikhaaf, Ruitenberglaan 4, 6826 CC in Arnhem.

Meer lezen
Beheer

Intermezzo is een ensemble van ca 15 strijkers en houtblazers. Onder de deskundige leiding van Remko van der Vegt repeteren we op 14 woensdagavonden van september tot mei in het mooie Rozet, centrum Arnhem.

We studeren licht klassieke muziek in. Van bekende componisten zoals Haydn, Schubert en Purcell maar ook minder bekende als Fucik en Erskine. We spelen op amateurniveau, maar met kwaliteit! Remko zet altijd de puntjes op de I. Aan het einde van het seizoen laten we onze beste muziek klinken op de trappen van Rozet.

Er is behoefte aan nieuwe muzikanten, met name strijkers en klarinetten. Maar ook andere instrumenten zijn welkom, mits passend in het ensemble. Wil je eens komen luisteren of, liever, meedoen, neem dan contact op met Letty Groenen lettygroenen@xs4all.nl. Ook voor informatie kun je bij haar terecht.

Meer lezen
Beheer

Kom genieten van een mooi verhaal, geschreven door Maarten Spanjer. Daarna gaan we met zijn allen gezellig lunchen.
Aanmelden kan in de bibliotheek, maar ook via telefoonnummer 026 3543123.

Deelname is gratis, maar wil je wel aanmelden i.v.m. het aantal plaatsen.

Meer lezen
Beheer

Onze vrijwilligers van het levensboek hebben al menig boek geschreven. Zo ook voor Piet Burghouwt. Lees  hieronder waarom ook hij enthousiast werd en nu een fantastisch levensboek heeft.

Piet Burghouwt (83) is blij met zijn levensboek. Het is precies zoals het is geweest en wat hij graag aan zijn nageslacht, en dat zijn er nogal wat, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, wilde nalaten.

Meer lezen
Beheer

Het museum over het koloniale verleden in Nederlands-Indië is op eigen gelegenheid te bezoeken, maar op zondag 29 september nemen gidsen van IVN natuur-educatie Arnhem je mee om de natuur van het landgoed zelf beter te leren kennen. Ze bezoeken de bron van Bronbeek en vertellen over de vele heesters en bijzondere bomen die het park sieren, te midden van veel monumenten ter nagedachtenis aan die roemruchte periode.

Meer lezen
Redactie

Sprookjesfestival Rijkerswoerd/Vredenburg

Vrijdag 18 oktober 13.30 tot 16.00 uur

Thema: Toverstof

Meer lezen
Redactie

 

Beste vrijwilligers, donateurs en belangstellenden van Stadslandbouw Mooieweg,

Meer lezen
Beheer

Mijn lieve Poppy is vermist!

Zou u bij u in de schuur willen kijken, ze glipt nog weleens naar binnen bij iemand.

Wij missen haar enorm, haar 2 kittens van 4,5 mnd en haar maatje Mowgli.

Als u haar denkt te zien wilt u dan a.u.b. contact opnemen met; dusty.te.winkel@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Dusty

Meer lezen
Beheer

Vanaf september 2019 kunnen in Arnhem alle kinderen vanaf twee jaar 14uur peuteropvang per week krijgen (was 12 uur). De gemeente Arnhem is daarmee een van de eerste gemeentenin Nederland waar ditaanbod geldt. Uniek is dat het aanbod in Arnhem geldt voor kinderen mét en kinderen zonder taal-of leerachterstand.Om deze mogelijkheid aan ouders van jonge kinderen onder de aandacht te brengen start de gemeente een campagne. Wethouder Hans de Vroome van Jeugdzaken geeft daarvoor op woensdag 18 september het startsein.

Meer lezen
Beheer

Laat uw creatieviteit tot uiting komen in de ontmoetingsruimte van de Rijnlandflat aan de Stedumhof.
Voor data en tijden zie poster.

Meer lezen
Beheer

Arnhemse particuliere huizenbezitters die voorop willen lopen bij het afsluiten van hun woning van het gas verdienen een steuntje in de rug. Daarom heeft de gemeente Arnhem een financiële regeling uitgewerkt om deze pioniers te ondersteunen. Het gaat om een bijdrage van maximaal 600 euro per huishouden. In totaal is er voor deze regeling 33.000 euro beschikbaar.

Meer lezen
Beheer

Zo, alle voorbereidingen zijn al in volle gang. Wij hebben er weer zin in!
Wil je ook kinderkleding, dameskleding en/of speelgoed inbrengen?
Heb je nog geen code? Grijp dan nu nog je kans.
Er zijn nog enkele codes beschikbaar!

Datum beurs: zaterdag 28 september
Tijd: 11-13 uur

Mooie ruime locatie:
Maarten van Rossemcollege
Groningensingel 1235 

  

 

Meer lezen
Beheer

Dit jaar bestaat SWOA 50 jaar en dat willen zij niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Voor meer informatie zie poster.

Meer lezen
Beheer

Henk Kroon is per 15 augustus jl. benoemd tot directeur van MVT, dé organisatie voor ondersteuning van mantelzorg en vrijwillige thuishulp in Arnhem.

Het belang van mantelzorg in de samenleving neemt toe. Steeds vaker doen mantelzorgers in Arnhem een beroep op MVT voor persoonlijke
ondersteuning. Dat stelt hoge eisen aan de medewerkers die mantelzorgers ondersteunen.

Meer lezen
Beheer

Vanaf maandag 9-9-2019 t/m vrijdag 20-09-2019 (week 38 en 39) wordt er gewerkt aan de vloer van de Passerelle. Tijdens deze werkzaamheden kunt u gewoon gebruik blijven maken van de Passerelle.

Echter, vanaf maandag 23-9-2019 t/m vrijdag 27-9-2019 (week 39) wordt een nieuwe coatinglaag aangebracht. Tijdens deze werkzaamheden is de Passerelle in zijn geheel afgesloten. U wordt dan, middels borden, op omleidingsroutes van en naar winkelcentrum Kronenburg gewezen. 


Meer lezen
Beheer

Begrijpen wat er in je post staat, je kinderen helpen met het huiswerk of een formulier invullen voor een lidmaatschap. Vanzelfsprekende activiteiten voor menigeen, maar voor veel mensen toch nog een hele uitdaging omdat zij moeilijk kunnen lezen of schrijven. In Nederland heeft 1- op-de-6 volwassenen* moeite met lezen en schrijven. Arnhem vormt daarop geen uitzondering. Daarom doet Arnhem vol overtuiging mee aan de landelijke week van de Alfabetisering die van maandag 9 tot en met zondag 15 september plaatsvindt. In de stad zijn er in deze week diverse activiteiten.

Meer lezen
Beheer

Het openbaar vervoer in onze regio wordt opnieuw door de provincie Gelderland aanbesteedt. Het contract met de huidige vervoerder loopt af in december 2022. De nieuwe aanbesteding is een belangrijke stap, omdat daarmee de OV-koers wordt vastgelegd voor de periode 2023-2033. Een nieuwe aanbesteding heeft dan ook gevolgen voor het openbaar vervoer in Arnhem. 

Gemeente Arnhem is gebaat bij goed openbaar vervoer, zowel in de stad als in de bereikbaarheid van de plaatsen in de regio. Bovendien kenmerkt het openbaar vervoer in Arnhem zich door het gebruik van Trolleys. Door de trolley in Arnhem is het openbaar vervoer in de regio het schoonste openbaar vervoer van Nederland. 

Om de provincie kenbaar te maken, welke wensen en eisen de gemeente Arnhem heeft voor het openbaar vervoer in en om de stad, willen we ons zo breed mogelijk oriënteren. Daarbij vinden we het van uiterst belang om u als inwoner te betrekken bij het opstellen van een lijst met wensen en eisen. 

Deze vragenlijst bestaat uit een aantal vragen en stellingen, waarmee u als inwoner kenbaar kunt maken hoe u over het openbaar vervoer denkt en wat u belangrijk vindt om mee te nemen in de uitwerking van het toekomstige openbaar vervoer in Arnhem. De gemeente inventariseert uw inbreng en neemt dit mee naar de provincie.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnrqEbdTMwUFr8YTaEGCeYa-CODjo5CfQI6Vdrx5H7NenX8w/viewform?vc=0&c=0&w=1&usp=mail_form_link

Hartelijk bedankt voor het invullen van deze lijst.

Meer lezen
Beheer

RKVV VDZ viert het 100-jarig bestaan…..….op 26 augustus 2026. De vereniging treft nu echter al voorbereidingen op weg naar dat eeuwfeest. De organisatie is in handen gelegd van een speciale commissie die van zins is tot aan genoemd jubileum jaarlijks een activiteit te organiseren: de VDZ Golden Oldies Reünie.

Meer lezen
Beheer

Ben je een startende hardloper of wil je na de vakantie het hardlopen weer oppakken? Bij Loopgroep Arnhemia kun je meedoen aan een beginnerscursus hardlopen. Deze cursus wordt gegeven door gediplomeerde looptrainers en naast het opbouwen van hardloopconditie is er aandacht voor looptechniek én adviseren wij over schoenen en kleding.

Meer lezen

Pagina's

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Wijkagenda

24-10-2019, 31-10-2019, 07-11-2019, 26-10-2019, 02-11-2019, 09-11-2019 Verbazend leren over natuur in herfst en winter
24-10-2019, 31-10-2019, 07-11-2019, 26-10-2019, 02-11-2019, 09-11-2019 Verbazend leren over natuur in herfst en winter

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com