U bent hier

Vredenburg Nieuwsarchief

beheer

Meer lezen
beheer

over Pijnstilling
Op woensdagavond 11 mei 2022 (19.30 – 20.30 uur) organiseert Rijnstate een digitaal vragenuurtje over bevallen in het ziekenhuis. Het vragenuurtje is de vervanger van informatiedag Bevallen@Arnhem, die normaal gesproken vijf keer per jaar in Rijnstate wordt georganiseerd.

Meer lezen
beheer

Kerk-Avezaath – Uit®waarde is verheugd dat op zaterdag 30 april 2022 het vaarseizoen van de pontjes weer van start kan gaan. De officiële opening van het vaarseizoen vindt plaats op het Pontje Ham. Vanaf 30 april wordt er gedurende de weekenden (zaterdag en zondag) en feestdagen gevaren met de pontjes Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, VarikHeerewaarden, Ravenstein-Niftrik, Batenburg-Demen, Pontje Ham, Renkum-Heteren, Rhenen-Lienden en Liniepont (Werk aan het Spoel, Fort Everdingen, Werk aan de Groeneweg).

Meer lezen
beheer

De energieprijzen zijn hoger geworden en stijgen mogelijk nog meer. De gemeente krijgt van de Rijksoverheid geld. Hiermee kunnen we de extra kosten van inwoners met een laag inkomen voor een deel te vergoeden. Het gaat om een éénmalig bedrag van 800 Euro per huishouden, de energietoeslag.

Meer lezen
beheer

Steun de strijd tegen de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen
Multiple Sclerose (MS) is een progressieve ziekte van het zenuwstelsel en de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. De oorzaak is nog steeds niet bekend en er is nog geen genezing mogelijk. De droom van het Nationaal MS Fonds is een toekomst zonder MS. Daarom zijn wij op zoek naar collectanten die in de week van 27 juni tot en met 2 juli langs de deuren willen gaan om geld in te zamelen.

Meer lezen
beheer

Buddy to Buddy zet zich in voor alle vluchtelingen die noodgedwongen hun thuisland moesten ontvluchten, en nu in Arnhem zijn. Dit doen we door hen te koppelen aan betrokken Arnhemmers.

Meer lezen
beheer

Met ingang van dinsdag 12 april 2022 heeft Rijnstate / ZekerWeten een nieuwe bloedafnamelocatie geopend. Inwoners van Arnhem kunnen voor bloedafname (aangevraagd door huisarts, verloskundige of Rijnstate specialist) en het inleveren van materialen ten behoeve van laboratoriumonderzoek terecht bij:

 

Winkelcentrum Kronenburg (GGD vaccinatielocatie tegenover de Etos)
Kronenburgpassage 129,  6831 EL Arnhem

Meer lezen
beheer

Meer lezen
beheer

Bent u een gedupeerde ouder van de kindertoeslagenaffaire? Misschien vindt u het fijn om andere ouders te ontmoeten die hetzelfde is overkomen. Het delen van ervaringen en het herkennen van elkaars verhaal kan soms helpen. Gewoon eens een luisterend oor.

Meer lezen
beheer

Tijdens het NK Tegelwippen 2022 gaan 114 gemeenten met elkaar de strijd aan om zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen. Door het grote succes van de gratis Tegelophaalservice eerder deze maand steeg Arnhem naar nummer 1 in het klassement voor grote gemeentes. Ook rivaal Nijmegen organiseert een ophaalservice, dus de strijd is nog niet gestreden…

Ruim 14.000 tegels opgehaald

Meer lezen
Redactie

Fietsseizoen 50+ weer van start. Voor wie de omgeving van Arnhem echt wil ontdekken, kan meedoen aan fietstochten voor 50-plussers die dit jaar voor de 35ste keer worden georganiseerd door Sportbedrijf Arnhem. Het fietsseizoen gaat woensdag 18 mei van start bij sportcentrum Rijkerswoerd op De Pas 44.

Meer lezen
beheer

Voor nabestaanden na zelfdoding is het verwerken van het verlies vaak een moeilijk proces. Veel vragen rondom het overlijden blijven onbeantwoord. In deze groep kan men herkenning en steun vinden bij anderen die ook een naaste hebben verloren door zelfdoding. In de bijeenkomsten is er ruimte voor ieders persoonlijke verhaal. Ook praten we over rouwtaken, gevoelens van schuld en schaamte, reacties uit de omgeving en er is ruimte voor eigen thema’s.

Meer lezen
beheer

In de meivakantie hebben we verschillende activiteiten op het programma staat. Hieronder een overzicht. Voor info en opgeven kun je terecht bij Mascha Kop m.kop@rijnstad.nl of Liesje van Haaren l.vhaaren@rijnstad.nl.

Vrijdag 22 april: Disco

Meer lezen
Redactie

Meer lezen
beheer

Notulen Bewonersoverleg Stichting Bewoners Vredenburg,

d.d. 30 maart 2022, wijkcentrum Vredenburcht.

 

Bestuur aanwezig: Regina Ram, Robert Wijnands, Henri van Klaveren en Els Roelofs (notulist), Herman Brüggemann (nieuw bestuurslid maar wegens ziekte afwezig.)

 

·      

OPENING. Welkom door de voorzitter (Regina Ram). Zij geeft aan dat door de veelheid aan onderwerpen van deze avond, de normale gang van zaken enigszins is veranderd. Dus geen informatie van werkgroepen of van de penningmeester. Dat wordt naar de volgende bijeenkomst verschoven.

Meer lezen
beheer

Theo Brink van Stichting kunst in de publieke ruimte wil graag met de bewoners van Vredenburg/ Kronenburg/Holthuizen en Rozet een Kunstroute ontwikkelen in het gebied. De wijken Vredenburg, Kronenburg en Holthuizen huisvesten meer dan 30 kunstwerken in de publieke ruimte.

Hieronder valt ook architectuur en monumentaal erfgoed. Om dit project te realiseren vinden wij het belangrijk dat de bewoners uit deze gebieden hier ook interesse voor hebben. Daarom staan hieronder een aantal vragen waar wij reactie op zouden willen ontvangen.

Meer lezen
beheer

Wegens succes wordt de Gratis Tegelophaalservice nu aangeboden in heel Arnhem. Na de lancering van de actie in vijf wijken bleek dat ook veel inwoners van andere wijken enthousiast waren en mee willen doen. Daarom kunnen nu alle Arnhemmers die hun tuintegels gaan vervangen door groen zich tot 31 maart aanmelden voor de gratis Tegelophaalservice via www.arnhemklimaatbestendig.nl/tegelophaalservice.

Meer lezen
beheer

Ik ben ontslagen en nu?
Wat kan ik doen tegen een verkeersboete?
Mag mijn verhuurder zomaar de huurovereenkomst opzeggen?

Herkent u zich in een van bovenstaande situaties? Of heeft u een andere juridische vraag? Blijf niet met uw vragen zitten en bel naar de HAN-Rechtswinkel of stel uw vraag per e-mail. HBO-Rechten studenten verbonden aan de HANRechtswinkel geven kosteloos juridisch advies.

Spreekuren

Meer lezen
beheer

Meer lezen
beheer

"Vanuit bijna alle wijken in Arnhem zijn er veel klachten over sterk toegenomen graffiti in de openbare ruimte. Meldingen hierover aan de gemeente (bijvoorbeeld op FIXI) kunnen en worden niet altijd opgepakt zoals de indiener zich dat voorstelt. Het gaat hier voornamelijk om de illegale (tag) graffiti. De overlast van deze graffiti is veel Arnhemmers een doorn in het oog. Het is een vorm van vandalisme die mede oorzaak is van verdere verloedering van de stad.

Meer lezen
beheer

In winkelcentrum Kronenburg gaan we een sociaal servicepunt openen, waar wijkbewoners naartoe kunnen komen voor praktische en sociale vragen, of bijvoorbeeld een kop koffie en een praatje.

Op 1 en 2 april hebben we een feestelijke opening, met allerlei activiteiten voor jong tot oud.
Graag willen we zoveel mogelijk wijkbewoners bereiken om ook aanwezig te zijn op deze dag. 

Meer lezen
beheer

Woensdag 30 maart verzorgt Caspar Janssen een lezing over hoe hij van zijn kale stadsbalkon een zoemende jungle heeft gemaakt.

Meer lezen
beheer

Altijd al eens willen proberen of een moestuin iets voor jou is? Voor komend seizoen hebben we op ons complex aan de Nel Klaassenstraat (tegenover Stadsboerderij De Korenmaat) nog enkele tuinen vrij voor nieuwe huurders. Dus lijkt het je leuk om dit jaar ook je eigen groente, fruit en/of bloemen te kweken, laat het dan weten op tuinmaat@gmail.nl. Je ontvangt dan snel alle informatie over het lidmaatschap van onze gezellige vereniging.

Meer lezen
beheer

Heb je ooit een blaas- of slagwerkinstrument bespeeld? Of nog nooit, maar wil je het graag leren? Wil je ontdekken wat jij met muziek hebt? Lijkt het je geweldig om samen muziek te maken?

Meer lezen
beheer

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs samen met KBO PCOB Arnhem een OV-informatiebijeenkomst in Arnhem.  

Wanneer:            donderdag 19 mei 2022

Hoe laat:              14.00 uur en eindigt uiterlijk om 16.00 uur.

Waar:                   Wijkcentrum Vredenburg, Slochterenweg 29, Arnhem

Meer lezen
beheer

Van 14 t/m 19 maart gaat de Afvalestafette weer door Arnhem. In deze week zetten ruim 2500 basisschoolleerlingen, kinderwijkteams, bedrijven en bewoners zich in voor een schone stad door, met grijpers en zak, zwerfafval te lijf te gaan. Want zwerfvuil is niet alleen storend om te zien maar vooral niet goed voor de natuur. De Afvalestafette is een initiatief van Natuurcentrum Arnhem en het KinderWijkTeam, in samenwerking met de Gemeente Arnhem.

 

Meer lezen
beheer
Volgende week zaterdag 19 maart is het al zover, dan gaat onze voorjaars-/zomerbeurs weer van start.
Heb je de kasten thuis al lekker op- en uitgeruimd, of ben je dit nog van plan, en kom je nog wat tegen voor de verkoop?
Vraag dan nu een code aan, dit kan nog t/m aanstaande vrijdag 11 maart.
(aanvragen kan door te reageren op deze mail)
Meer lezen
beheer

Klik op onderstaande link:

 

https://issuu.com/vredenburg.info/docs/vrehoek_2022-1

Meer lezen
beheer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer lezen

Pagina's

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van de Stichting Bewoners Vredenburg.
Bewonersoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht,
Slochterenweg 29
Reactieadres Email: 
wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of 
meldingen voor de gemeente: 
bel 0800-1809 
(locaal tarief) 
of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com