U bent hier

Vredenburg Nieuwsarchief

Beheer

Leuke kerstbingo met extra loterij en met superprijzen!                     

Wanneer? Zaterdag 14 december 2019
aanvang: 19.30 uur
zaal open: 19.00 uur

Waar? Ontmoetingscentrum Rijnlandflat
            Stedumhof Vredenburg, Arnhem

Meer lezen
Beheer

Afgelopen jaar hebben Sabina en Bettina ook weer de gezellige maandelijkse bingo gehouden aan de Slochterenweg in het wijkcentrum Vredenburcht.

Op 9 november 2019 was daar de laatste bingo en vanaf december 2019 gaan wij verhuizen naar een supergezellige locatie, te weten de ontmoetingsruimte in de Rijnlandflat aan de Stedumhof in Vredenburg. Dit is schuin aan de overkant van de huidige locatie. De mooie en gezellige kerstbingo met extra loterij op zaterdag 14 december 2019 zal dus in de nieuwe locatie gehouden worden en vanaf januari 2020 zullen wij daar ook doorgaan met de bingo op iedere 2e zaterdag van de maand.

Meer lezen
Beheer

Ook dit winterseizoen stelt de gemeente Arnhem weer gratis strooizout beschikbaar voor Arnhemse inwoners. U kunt het zout afhalen op een van de afvalbrengstations. Neem een emmer en uw afvalpas mee!

Meer lezen
Beheer

 

Op 26 november 2019 is, op uitnodiging van burgemeester Marcouch, een bijeenkomst gehouden voor wijkbewoners over de leefbaarheid en veiligheid in Vredenburg. In het kader van de priviacy is er geen verslag gemaakt dat hier gepubliceerd kan worden. Burgemeester Marcouch heeft het volgende hierover getwitterd: "Goede gesprekken met bewoners en professionals over de leefbaarheid en #veiligheid in Vredenburg, Kronenburg en Rijkerswoerd. Bewoners tevreden over hun buurt. Concrete aandachtspunten opgehaald. Samen aan de slag om de wijken veiliger en leefbaarder te maken".

Meer lezen
Beheer

De leukste fietsvakantie door Nederland!

Ome Joop’s Tour is een gezellige fietstocht voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Net als bij de ‘Tour de France’ en de ‘Giro d’Italia’ fiets je 10 dagen lang met jouw eigen fiets door Nederland. Elke dag kun je  winnaarstruien en medailles verdienen die uitgereikt worden door de burgermeester van de stad. In een lange stoet met fietsbegeleiders en volgauto’s word je veilig begeleid door politiemotoragenten naar een volgende etappeplaats.


Meer lezen
Beheer

Er zijn weer prahtige activiteiten voor u samengesteld. Volg snel onderstaande link.

https://mailchi.mp/rozet.nl/programma-kunstcafe?e=83b017e528

Meer lezen
Beheer

Op 25 november 2019, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen kleuren het Stadhuis, de fonteinen bij de Markt en de John Frostbrug oranje. Dat gebeurt vervolgens iedere dag na zonsondergang, tot en met 10 december: de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Het oranje aanlichten van deze drie Arnhemse plekken is onderdeel van de VN-campagne Orange the World.

Om precies 18.00 geeft wethouder Roeland van der Zee het startsein door de drie Arnhemse locaties in het oranje te zetten. Iedereen is welkom als hij dat doet op de markt, bij de fontein. Tijdens deze '16 days of Action' wordt aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes.

Meer lezen
Beheer

Op donderdag 28 november 2019 organiseert Rijnstate een Café Ethique over het onderwerp onzekerheid. De avond vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in boekhandel Het Colofon in Arnhem. Café Ethique is een laagdrempelige bijeenkomst over een ethisch dilemma. Iedereen is welkom om mee te denken en mee te praten!

Meer lezen
Beheer

Zondag 24 november organiseert IVN Arnhem een herfstwandeling door Park Immerloo en Holthuizen. De dijk beschermde Huissen tegen de Rijn die stroomde waar nu de Arnhemse wijken Het Duifje en Holthuizen liggen.

Meer lezen
Beheer

Op 18 december 2019 wordt een gezellige kerstmiddag georganiseerd in de Madser. Diverse activiteiten worden aangeboden en er staat een lekkere kop soep klaar!

Meer lezen
Beheer

Ben je mantelzorger? Of zorgt iemand voor jou? Dat verdient waardering! Geef als dank een mantelzorgcompliment. Misschien is het een idee dit te doen met Sinterklaas. Je kunt kiezen uit een cadeaukaart of een geldbedrag.

Vraag het vandaag nog aan!
Het mantelzorgcompliment is aan te vragen tot en met 31 december dit jaar. Je kunt dit online doen via een digitaal formulier dat te vinden is op www.arnhem.nl/mantelzorgcompliment of je belt met de Stichting Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp (MVT) Arnhem, zij helpen je telefonisch graag verder. Het telefoonnummer van MVT is 026 - 370 35 40.

Meer lezen
Beheer

Er is hard gewerkt in onze buurttuin! Het gras is gemaaid, de boomspiegels zijn onkruidvrij gemaakt en de tegels zijn ontdaan van overgroeiend gras. Kortom; de tuin is klaar voor de winter. Als u interesse heeft om een bak in de buurttuin te bewerken, ga eens een kijkje nemen en lees op het bord waar u terecht kunt voor meer informatie. Kijk verder voor de foto's.

Meer lezen
Beheer

In 2020 wordt de Kunst Route Focus á Locus gehouden op zaterdag 18 en zondag 19 april. De kunstroute vindt plaats in de wijken Rijkerswoerd, Vredenburg, Holthuizen en Kronenburg.

Evenals voorgaande jaren is het ons doel Focus á Locus een wijkgebeuren te laten zijn: dat wijkbewoners die iets doen op het gebied van kunst, of dat nou op beeldend, muzikaal of literair vlak is, dat laten zien aan hun buren, hun mede wijkgenoten. Het is een laagdrempelige activiteit door bewoners voor bewoners. Zo proberen we wijkbewoners in contact met elkaar te laten komen. En kunstenaars krijgen een podium om eens te laten zien wat ze maken of doen. Voor kinderen willen we ook weer workshops organiseren.

Meer lezen
Beheer

Ervaar het openbaar vervoer!    

Proefreis
Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130.

Meer lezen
Beheer

De kuddes van Konikspaarden en Galloway-runderen in Meinerswijk hebben er vanaf nu 12 hectare meer graasland bij. Dat kan, omdat de gemeente nu beheerder is van een groter aaneengesloten natuurgebied van in totaal zo'n 155 hectare. Door een wildrooster te verplaatsen en afrastering aan te leggen, kunnen de twee kuddes nu in een groter gebied grazen.

Meer lezen
Beheer

In mei 2019 werden de vier nominaties voor de wijkprijs 2019 bekend gemaakt. Er is flink door u gestemd!

Op 29 oktober 2019, tijdens het buurtoverleg, is de winnaar bekend gemaakt en is de prijs door wijkwethouder Martien uitgereikt aan Margriet Smit. Margriet zet zich belangeloos in voor verschillende projecten in wijk Vredenburg.

Meer lezen
Beheer

Duurzame hulpsinterklazen slaan hun slag op de speelgoedbeurs. Daar koop je overtollig speelgoed van buurtbewoners, voor een fractie van de winkelprijs.

Op de speelgoedbeurs in Rijkerswoerd koopt u speelgoed dat buurtbewoners over hebben: puzzels, spelletjes, auto's en racebanen, (barbie)poppen, educatief speelgoed, playmobil, bouwblokken zoals lego en kapla, buitenspeelgoed zoals stepjes, fietsen en (rol)schaatsen, knutselspullen, kinder-boeken, -games, CD's en -DVD's.

Daarnaast kinderkamerspullen: lampjes, opbergers, dekbedden, en dergelijke. Vaak zijn de artikelen op onze beurs weinig gebruikt of zit het nog in de verpakking. Of het is kwaliteitsspeelgoed dat lang meegaat. Kortom: allemaal spullen die een tweede kans verdienen en waar een ander kind nog veel plezier van kan hebben.

Meer lezen
Beheer

Het verslag van het buurtoverleg van 29-10-2019 alsmede de vergaderdata voor de geplande vergaderingen in 2020 zijn geplaatst.
Volg deze link https://vredenburg.info/node/12

Meer lezen
Beheer

In Nederland wonen 2,5 miljoen volwassenen die Nederlands als 1e (moeder)taal hebben (NT!) en laaggeletterd zijn. Mensen die laaggeletterd zijn hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vrijwilligerscentrale Arnhem ondersteunt laaggeletterde bewoners in het project TaalCentraal. Lees alles hierover in onderstaande folder.

Meer lezen
Beheer

Bent u 55+? Wilt u uw weerbaarheid en valtechniek trainen? Wij bieden 9-weekse cursussen in Valpreventie en Weerbaarheid met Aikido! Gratis!

In november start een nieuwe cursus in Rijkerswoerd. Kom langs, doe mee!

Valpreventie en Weerbaarheid met Aikido: voor vitaliteit, ontspanning en veerkracht afgestemd op uw leeftijd. De eerstvolgende kennismakingsles en cursus start in Rijkerswoerd.

Meer lezen
Beheer

Inwoners van Arnhem gaan vanaf 1 juli volgend jaar apart afrekenen voor elke zak restafval die ze in de ondergrondse straatcontainer moeten gooien.

Het betekent ook dat ze de container met hun afvalpas moeten blijven openen. Een poging om de invoering van dit systeem te schrappen, kreeg woensdagavond in de gemeenteraad alleen de steun van de partijen die met het voorstel kwamen - SP, Algemene Ouderen Partij, Arnhem Centraal en PVV - en van coalitiepartij VVD.

Meer lezen
Beheer

U bent mantelzorger voor iemand die in Arnhem woont. Daarom bent u van harte welkom op de Arnhemse Dag van de Mantelzorg. Deze vieren wij op zaterdag 16 November in Burgers Zoo, tussen 10.00 en 13.30 uur.

Meer lezen
Beheer

Met de dansvoorstelling Roze Cast slaan Introdans en SWOA hun handen ineen om LHBT-ouderen (staat voor: lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) in onze samenleving zichtbaarder te maken.

Adriaan Luteijn maakte samen met acht oudere amateurdansers een dansproductie. Aansluitend op deze voorstelling gaat een moderator van SWOA in gesprek met het publiek. Roze Cast reist op aanvraag langs zorg- en welzijnsorganisaties, opleidingen, conferenties en theaters.

Meer lezen
Beheer

Op 6 november 2019 is weer een landelijke lerarenstaking in het basisonderwijs aangekondigd. Je hoeft je die middag niet te vervelen. Kom lekker bewegen bij de RSVV. Voor meer informatie zie flyer.

Meer lezen
Beheer

Vanaf 7 november 2019 organiseert Rijnstad in samenwerking met Rozet, elke donderdagochtend een spelletjesochtend in Rozet Kronenburgpassage. Zin in een gezellig spelletjes met een buurtbewoner? Kom dan meespelen!

Voor meer informatie zie folder.

Meer lezen
Beheer

Op donderdag 14 november organiseert de afdeling Longgeneeskunde van Rijnstate een bijeenkomst over toekomstige zorgplanning bij COPD. Toekomstige zorgplanning wil zeggen dat patiënten met COPD op tijd praten met hun zorgverleners over hun toekomst. Op die manier kunnen deze patiënten zich voorbereiden op veranderingen in hun situatie en meebeslissen over de zorg die zij nodig hebben. COPD is een ongeneeslijke longziekte waarbij ademen steeds moeilijker wordt.

Meer lezen
Beheer

In de achttiende eeuw bezat de Arnhemse regentenfamilie Brantsen twee suikerplantages in Suriname, Vossenburg en Wayampibo. Over het leven op die plantages voor de bezitters, de opzichters en de slaven, vertelt historicus Bert Koene tijdens de Historische Herberg van 8 november. Gerrit van Middelkoop komt vertellen over plaatsen van vermakelijkheden die in de negentiende eeuw langs de Velperweg waren gelegen, zoals de fameuze Planten- en Vogeltuin. Minder welgestelde Arnhemmers konden daar niet heen; hun wekelijkse uitje was naar het badhuis om zich daar schoon te spoelen.

Ga naar "meer lezen" voor het volledige programma.

Meer lezen
Beheer


Heester is een ander woord voor struik. Bij jullie in de wijk groeien drie groepen heesters:

  • Heesters laag (HL)
  • Heesters hoog (HH)
  • Struwelen (bomen en heesters)

Vanaf november gaat Dolmans Landscaping beginnen met het snoeien van de heesters. De gemeente Arnhem geeft aan, waar in de wijk de heesters worden gesnoeid. Doorgaans worden de heesters één keer in de drie jaar gesnoeid, zodat de heesters zich beter kunnen ontwikkelen en bloeien.

Meer lezen
Beheer

Pleyade is op zoek naar enthousiaste, betrokken, gepassioneerde vrijwilligers.

Als vrijwilliger bij Pleyade bent u waardevol. Voor ons en zeker voor onze cliënten. Door uw persoonlijke kwaliteiten, talenten en levenservaring levert u een bijdrage aan het welzijn van cliënten. Of u nu veel tijd heeft, of enkel een paar uurtjes per week beschikbaar bent, u bent van harte welkom. De belangrijkste voorwaarden om als vrijwilliger bij Pleyade aan de slag te gaan zijn enthousiasme, betrokkenheid en een hart voor mensen, in het bijzonder ouderen. Als vrijwilliger kunt u uiteraard rekenen op passende begeleiding en waardering vanuit Pleyade. Voor de locatie Pleyade revalidatie in de wijk Vredenburg zoeken wij vrijwilligers die willen ondersteunen bij het lopend buffet en de warme maaltijden.

Bent u enthousiast en wilt u meer weten of u aanmelden? Stuur een mail naar vrijwilligerswerk@pleyade.nl of bel met 026 – 751 7285

Neem ook eens een kijkje op onze website: www.pleyade.nl.

Meer lezen
Beheer

Voor de maand november heeft het kunstcafé een gevarieerd programma samengesteld. Nieuwsgierig geworden? Volg dan onderstaande link.
https://mailchi.mp/rozet.nl/programma-kunstcafe-2983045?e=83b017e528

Meer lezen

Pagina's

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com