U bent hier

Vredenburg Nieuwsarchief

Redactie

Met veel enthousiasme en energie heeft IVN Natuur-educatie Arnhem een scala aan interessante cursussen samengesteld voor iedereen van 14 tot tenminste 80 jaar. Een mengelmoes voor elk wat wils: de reeds bekende Groencursus Voorjaar en een cursus over je moestuin, wilde planten, insecten of de onlangs ontwikkelde over dagvlinders en een basiscursus Natuurfotografie. Het vernieuwde cursusaanbod met bijbehorende info over hoe je je kan aanmelden is te vinden op de website: www.ivn.nl/afdeling/arnhem.

Meer lezen
Redactie

Woensdag 13 februari a.s. vanaf 18.45 uur in stadhuis Arnhem debat over de toekomst van poli zuid.
Ook u kunt uw mening daar laten horen!

Veel inwoners van Arnhem Zuid (maar ook van Huissen) zijn onaangenaam verrast door het bericht in de Gelderlander dat het Rijnstate Ziekenhuis het plan heeft opgevat om de polikliniek in Arnhem Zuid te sluiten over ongeveer 5 jaar. Als deze plannen doorgaan, gaat een zeer belangrijke voorziening uit het zuidelijk stadsdeel verdwijnen. Een sluiting die vele duizenden inwoners uit het zuidelijk stadsdeel gaat treffen. Met name patiënten die langdurig met regelmatig de polikliniek moeten bezoeken en daarbij afhankelijk zijn van het openbaar vervoer zullen worden gedupeerd. Er is onder patiënten en inwoners dan ook met veel ongeloof en onbegrip op deze plannen gereageerd. Voor zover zij het weten, want de patiënten zijn door Rijnstate niet op de hoogte gebracht. Ook zij hebben het nieuws via berichtgeving in de media moeten vernemen.

Meer lezen
Redactie

Als je aan fitheid denkt, denk je al snel aan je lichaam. Aan bewegen, je conditie, je spierkracht en je figuur. Mensen die zich fitter willen voelen richten hun pijlen daar dan ook op. Ze gaan meer bewegen, vroeger naar bed, gezonder eten en stoppen met roken. Maar vaak vergeten ze de verzorging van hun geest (fit in je hoofd), terwijl dat net zo belangrijk is. Als je namelijk niet alleen lekker in je vel, maar ook lekker in je hoofd zit, functioneer je beter, sta je positiever in het leven, ben je actiever en kun je problemen beter de baas. 

Maar hoe zorg je daarvoor? 

Meer lezen
Beheer

Voel je veilig thuis in het Ouderencafé Malburgen!

Iedereen is welkom.

Meer lezen
Gerard Scheuter

Zondag 10 februari kan je met IVN natuur-educatie Arnhem op zoek naar diersporen. Je ziet daarna dan vast meer wat er in de natuur gebeurt!

Meer lezen
Redactie

Helemaal klaar met je wekelijkse rondje hardlopen of ben je gewoon even toe aan een andere sport dan voetbal, volleybal of hockey? Dan ben je bij roller derby vereniging Arnhem Fallen Angels (AFA) aan het juiste adres. Roller derby is een fanatieke full-contact sport op rolschaatsen. In Nederland staat het nog redelijk in de kinderschoenen, maar het is één van de snelst groeiende sporten van Europa. Dat de sport nog zo onbekend is vinden de leden van AFA best jammer.

Meer lezen
Redactie

Bron: De Gelderlander 16-01-2019 John Bruinsma

foto: Hans Broekhuizen

ARNHEM  - Tegen de voorgenomen sluiting van de polikliniek in Arnhem-Zuid is een petitie geopend. Arnhem Centraal, de lokale politieke partij in Arnhem met sterke banden in het zuidelijk stadsdeel, heeft het initiatief ertoe genomen. 

De partij vindt dat Arnhem-Zuid een bereikbare poliklinische voorziening moet houden en is benieuwd of de inwoners daar ook zo over denken. De petitie is online te tekenen.

Meer lezen
Redactie

Als de afvalstroom 'Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken' goed gescheiden wordt, is het geen afval maar een waardevolle grondstof waar nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Maar goed scheiden van afval is soms best ingewikkeld. Wilt u hulp van de Afval Coach? Bel dan met de Klantenservice via telefoonnummer 0900 - 1809.

Meer lezen
Redactie

Op vrijdag 25 januari 2019 vindt de 2e editie van de Arnhemse Uitnacht plaats. Tientallen instellingen, organisaties, liefhebbers en makers doen hieraan mee. In de grote cultuurhuizen, in de openbare ruimte en op onverwachte plekken kan het publiek beleven wat Arnhem te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en uitgaan.

Het programma van de Arnhemse Uitnacht bestaat uit voorstellingen, rondleidingen, exposities, workshops, lezingen en andere ontmoetingen. De Arnhemse Uitnacht start met de uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem in de Stadhuishal om 17.30 uur en een publieksopening op de Markt om 19.00 uur. Het evenement vindt de hele avond en nacht plaats in de binnenstad en is gratis toegankelijk.

Meer lezen
Redactie

Samen met partners uit de kunsten en zorg & welzijn gaat Rozet de komende twee jaar aan de slag met mooie projecten voor en door ouderen. Dit doen we onder de noemer 'Het bruist langs de Rijn'.

Deze projecten worden georganiseerd en ondersteund door Age Friendly Cultural City van het Fonds voor Cultuurparticipatie, Rozet en de Gemeente Arnhem.

Meer lezen
Redactie

De PTCC was in den beginne een initiatief van de gloeilampengigant Philips. Inmiddels is de “P” veranderd in Personal Thuis Computer Club.
Hoe vaak leest u niet “wilt u meer weten kijk dan op www. etc.”. Of het nu gaat om u ergens aan te melden of informatie te vinden, een computer is bijna onmisbaar. 

Maar soms  beginnen dan de problemen, is dit wel veilig, hoe moet ik het doen.
Bovenstaande en nog heel veel meer komt op onze clubavonden ter sprake.
We proberen op een leuke, ongedwongen en gezellige manier onder elkaar de kennis een beetje bij te spijkeren.

Meer lezen
Redactie

De djembe lessen in wijkcentrum Vredenburcht starten weer op 2 februari 2019.
Heb je altijd al de djembe willen leren te bespelen, dat kan op de zaterdag ochtend.
De cursus bestaat uit blokken van 10 lessen.

 

Meer lezen
Redactie

SWOA organiseert in samenwerking met de Biologische Tuinbouwvereniging Elderveld buitenactiviteiten voor inwoners die behoefte hebben aan meer sociaal contact en activiteiten. De activiteiten bieden ruimte voor ieders wensen, tempo en mogelijkheden. Ze zijn onder begeleiding van professionals en vrijwilligers.

Meer lezen
Redactie

Op zondag 27 januari nemen gidsen van IVN natuur-educatie Arnhem je graag mee op een winterwandeling van oost naar west door mooie Arnhemse parken. Ze vertrekken om 14 uur van de Eleonorastraat bij station Presikhaaf en lopen naar en door Angerenstein. Daarna volgt een oversteek naar Klarenbeek en ga je aan de andere kant daarvan het Sonsbeekpark in. De wandeling eindigt bij de Witte Watermolen, waar je rond 16 uur aankomt. Dan is het nog maar een klein stukje naar station Arnhem.

Meer lezen
Redactie

Elke maandagmorgen is er een speelmorgenactiviteit in jongerencentrum de Madser in Kronenburg voor ouder(s)/verzorger(s) en kind(eren) van 10 maanden tot 2 jaar!!

In februari starten we op dinsdagmorgen in de Madser een tweede speelmorgen als er genoeg aanmeldingen zijn!!!!!!

De Speelmorgen is en leuke activiteit voor kinderen van 10 maanden tot 2 jaar en hun ouders, vlak bij huis, in je eigen wijk.

Meer lezen
Redactie

Woont u in de wijk Rijkerswoerd, Kronenburg of Vredenburg en heeft u vragen of advies nodig over de volgende onderwerpen:

Meer lezen
Redactie

Misschien heeft u het al gehoord: het centrum van Arnhem is sinds 1 januari 2019 verboden terrein voor dieselauto's ouder dan 1 januari 2005. Krijgt u of uw bezoek hiermee te maken? Lees dan verder.

De Milieuzone omvat de centrumring en alles daarbinnen, met uitzondering van het Airborneplein en het Roermondsplein. Op www.arnhem.nl/milieuzone staat een kaart met de precieze grenzen.   

Meer lezen
Redactie

Op zaterdag 12 januari 2019 om 19.30u in Wijkcentrum Vredenburcht.

Meer lezen
Redactie

Het Financieel Café: een inloopspreekuur voor alle inwoners in Arnhem die vragen hebben over brieven, formulieren, aanvragen of andere financiële en administratieve vragen. De locaties de Wasplaats, de Beijer, MFC Klarendal, MFC Presikhaaf en het Bruishuis zijn per 1 januari 2019 vervallen. In plaats daarvan zijn wij te vinden op twee nieuwe locaties. Heb je een vraag? Loop gerust eens binnen! Het financieel café is gratis.

Meer lezen
Redactie

Uitnodiging nieuwjaarsconcert van de Koepelkerk Concerten op 12 januari

Meer lezen
Redactie

Komend voorjaar kan worden gestart met de voorbereidingen voor de nieuwbouw van zwembad Valkenhuizen. In juli van dit jaar zette de gemeente Arnhem de aanbesteding voor de nieuwbouw stop omdat de twee overgebleven aannemers een prijs boven het beschikbare bouwbudget boden. Na een intensief onderhandelingstraject met beide partijen is het bouwproject vandaag voorlopig gegund aan van der Horst Aannemers uit Mill. Definitieve gunning kan bij geen bezwaar half januari plaatsvinden.

Meer lezen
Redactie

De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Arnhem is op woensdag 9 januari. Om 19.00 uur gaan de deuren van de Eusebius open. Het programma begint om 20.00 uur met een balletuitvoering van Introdans en ook dit jaar mogen we ons verheugen op een optreden van Het Gelders Orkest.

Meer lezen
Redactie

Begeleiding en behandeling bieden aan kinderen tot 18 jaar met psychiatrische problemen: dat is de ambitie van het nieuwe FACT team kind en jeugd. In het team werken specialisten samen van Pro Persona, Karakter en RIBW Arnhem Veluwe Vallei.

FACT staat voor ‘Function Assertive Community Treatment’. Dat betekent in de praktijk dat medewerkers van het team naar het kind toekomen. Hulp vindt dus zoveel mogelijk in de eigen woonomgeving plaats. Ander belangrijk uitgangspunt is dat de omgeving van het kind intensief wordt betrokken. Denk dan aan familie, vrienden, school en sportvereniging.

Meer lezen
Redactie

Het telefoonnummer van SUEZ is veranderd. Als er vragen zijn over de afvalinzameling op uw adres kunt u bellen met 0800 366 69 99.

SUEZ is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.

 

Meer lezen
Redactie

De inschrijving voor Ome Joop’s Tour 2019 is geopend. De 69e editie van de jeugdwielerronde vindt plaats vanaf zondag 21 juli (verzameldag) tot en met woensdag 31 juli. De geplande fietsroute voert dit jaar grotendeels door Gelderland en meer bijzonder langs plaatsen die een rol hebben gespeeld tijdens Market Garden. In 2019 is het 75 jaar geleden dat operatie Market Garden (1944) heeft plaats gevonden

Het motto van Ome Joop’s Tour is sinds jaar en dag ‘Vrede, vrijheid en respect’. Verbinding met  de herdenking van Market Garden sluit perfect aan bij de gedachte waarmee Joop Legerstee ooit in 1950 in de jaren na de oorlog en in de jaren van de wederopbouw het idee van Ome Joop’s Tour bedacht.

Meer lezen
Redactie

Op zaterdag 2 februari 2019 organiseert de Koninklijke Rosendaalsche Kapel (KRK) een Play-In voor blazers en slagwerkers in Het Rhedens, Kleiberglaan 1 te Rozendaal. 

We maken dan, onder leiding van dirigent Michel Jalink, de hele dag muziek met elkaar en sluiten af met een optreden (gratis toegankelijk voor belangstellenden).

Meer lezen
Redactie

Kom én zing mee op vrijdag 8 maart 2019: 20.00 – 22.15 uur 

Vrijdagavond is onze vaste zangavond en repeteren we onder de energieke leiding van onze dirigent Mathijs Dubbeldam. Het BinnenStadsKoor zingt al 35 jaar vanuit de betrokkenheid met de samenleving. Het repertoire bestaat uit 4-stemmige wereldmuziek, maatschappelijk betrokken liederen, sfeer- en gelegenheidsmuziek. 

Wij, 20 koorleden, zijn op zoek naar enthousiaste mensen die ons koor willen versterken.
De open repetitieavond (in basisschool “de Sterrenkring”, Blekerstraat 2 te Arnhem) is dé gelegenheid om eens kennis te maken met ons koor.

Verdere info kun je lezen op onze website www.binnenstadskoor.nl
Heb je dan nog vragen: mail naar info@binnenstadskoor.nl

Meer lezen
Redactie

Gewijzigde inzameling restafval, PMD en GFT

Valt de ophaaldag van restafval, PMD of GFT in uw wijk op 25 of 26 december of op 1 januari? Dan komt SUEZ eerder of juist later langs.

  • De ophaaldag op dinsdag 25 december (Eerste Kerstdag) verschuift naar zaterdag 22 december.
  • De ophaaldag op woensdag 26 december (Tweede Kerstdag) verschuift naar zaterdag 29 december.
  • De ophaaldag op dinsdag 1 januari (nieuwjaarsdag) verschuift naar zaterdag 5  januari.

Ophalen kerstbomen

Kerstbomen worden in week 1 en 2 van 2019 opgehaald, op dezelfde dagen dat de GFT-route wordt gereden.

Meer lezen
Redactie

Meer lezen

Pagina's

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p.a. Wijkcentrum Vredenburg

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com