U bent hier

Vredenburg Nieuwsarchief

beheer

Bij het Financieel Café kan je gratis terecht met (korte) vragen over administratie en financiën. Deskundige vrijwilligers van SWOA en Humanitas helpen je bijvoorbeeld bij het lezen van een (lastige/officiële) brief of het invullen van een ingewikkeld formulier. Ook geven ze uitleg over belastingen en toeslagen en helpen zij bij het aanvragen van gemeentelijke voorzieningen.

Meer lezen
beheer

Lukt het u niet meer om rond te komen? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Heeft u geldzorgen? Lees dan wat u kunt doen en waar u terecht kunt met vragen op https://www.arnhem.nl/Inwoners/werk_en_inkomen/geldzorgen

Meer lezen
beheer

U betaalt altijd al voor uw afval. Tot nu toe betaalde u een vast bedrag. Dit bedrag was afhankelijk van de grootte van uw huishouden. Vanaf 1 juli 2020 betaalt u een vast lager bedrag en een variabel bedrag (80 cent voor een restafvalzak). Door afval goed te scheiden heeft u zelf invloed op de hoogte van uw afvalkosten. 

Veel afval is herbruikbaar als grondstof voor nieuwe producten, maar dan moet dit wel gescheiden worden. Door afval goed te scheiden draagt u bij aan een beter milieu, maar het is ook goed voor uw portemonnee. Meer gft, plastic, papier en glas scheiden betekent minder restafval. U heeft dan lagere afvalkosten. Wilt u zien hoe vaak u restafval weggooit? Maak dan een account aan op mijnafval.arhem.nl.

Meer lezen
beheer

 

https://www.omejoopstour.nl/kinderenouders/tour-alles-even-anders

Dit jaar is alles even anders. Voor het eerst in de geschiedenis rijdt de Tour niet. Een moeilijk, maar noodzakelijk besluit. Een spontaan bezoekje aan familie, zwemmen, een bioscoopje pakken ... Niets is meer vanzelfsprekend in de zomervakantie. En juist naar die zomervakantie kijken wij en jullie altijd zo uit! Daarom hebben we toch iets georganiseerd. In goed overleg met de gemeente en met de maatregelen rondom corona in acht genomen. Voor al 'onze kinderen in Arnhem'. Zet dus vast in jullie agenda: zondag 2 augustus, de Tour 2.0: alles is even anders!

Meer lezen
beheer

 

Dit jaar hebben we lang moeten wachten, maar het seizoen met Lijn2030 is inmiddels weer gestart. We zijn weer op pad samen met Team Leefomgeving in het volledig elektrisch omgebouwde Volksbusje waarmee we de wijk in gaan om jouw buurt leuker, duurzamer en veiliger te maken.

Meer lezen
beheer

Ook in 2020 herdenkt Arnhem de Slag om Arnhem en de evacuatie die daarop volgde. Met een aangepast programma, vernieuwend en voor iedereen. Er wordt gewerkt aan een speciale editie van Bridge to Liberation met alle vertrouwde elementen, on screen. Ook het programma voor de officiële herdenking met kranslegging in de Berenkuil en de evacuatie herdenking worden aangepast. De komende weken wordt duidelijk hoe dit binnen de coronamaatregelen vorm krijgt.

Meer lezen
beheer

Heeft u een plan om een plek in Arnhem te vergroenen of wilt u lokaal voedsel verbouwen, bijvoorbeeld in een buurtmoestuin? Dan kunt u mogelijk subsidie hiervoor aanvragen.

Subsidieregeling Eetbare stad (stadlandbouw)

Hebt u een plan voor een buurtmoestuin, een pluktuin, een schoolmoestuin of een ander plan rondom de gezamenlijke teelt van voedsel (groente, fruit, kruiden et cetera)? Dan kunt u hiervoor mogelijk subsidie aanvragen bij de gemeente Arnhem via de subsidieregeling:

Subsidieregeling Eetbare Stad (pdf 56kB)
Toelichting (pdf 41 kB)

Meer lezen
beheer

In de maand augustus biedt de Rozet opnieuw hulp bij de belastingaangifte. De activiteiten die hiervoor in het voorjaar waren gepland, konden niet doorgaan door de maatregelen rondom het Coronavirus. Voor mensen die uitstel hebben tot 1 september bieden we opnieuw een aantal activiteiten aan ter ondersteuning.

Workshop door specialisten

Specialisten van Stichting Rijnstad komen naar Rozet Centrum voor een workshop en spreekuren. In de workshop op maandagavond 10 augustus leer je zelf de aangifte te doen waarbij je gebruik maakt van onze computers en internet.

Persoonlijke hulp

Bovendien zijn er spreekuren op maandagavond 24 en dinsdagavond 25 augustus voor persoonlijke hulp.

Inschrijven is verplicht en kan via www.rozet.nl/bibliotheek/agenda

Meer lezen
beheer ,

Ook dit jaar organiseert het kinder- tiener- en jongerenwerk van Rijnstad weer een aantal activiteiten in de zomervakantie.
Kijk voor informatie op onderstaand schema.

Meer lezen
beheer

Met de handtekening van Zilveren Kruis, is bereikt dat alle grote zorgverzekeraars met klanten in Arnhem, meedoen in strijd tegen schulden. Zilveren Kruis, de grootste zorgverzekeraar in Nederland, sloot zich onlangs aan bij Vroeg Eropaf Arnhem.

Menzis, CZ en VGZ waren al eerder partner in deze succesvolle manier om beginnende schulden op tijd te signaleren zodat hulp kan worden geboden voordat de schulden problematisch worden.

Gemiddeld krijgt de gemeente per maand 474 meldingen van zorgverzekeraars over betalingsachterstanden tussen de 30 - 100 dagen. Op het moment dat sprake is van meerdere achterstanden van betaling van vaste lasten zoals huur, energie, water en zorg, wordt Vroeg Eropaf ingezet. In de eerste vier maanden van 2020 hebben 204 huishoudens op deze manier een hulpaanbod gekregen. In ruim 100 gevallen is het gesprek over de betalingsachterstanden gevoerd.

Meer lezen
beheer

Fors investeren. Daarmee wil de gemeente Arnhem de stad een fikse steun in de rug geven om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Een pakket aan investeringen van ruim €19 miljoen euro in sectoren die getroffen zijn en in de bedrijven en mensen die veel geleden hebben onder de crisis. Dat maakt het college van B&W vandaag bekend. Het is een extra miljoenenimpuls die zichzelf versterkt en effect heeft op verschillende beleidsterreinen.

Meer lezen
beheer

Regenbooggemeente Arnhem presenteert vandaag de Regenboogagenda voor de periode 2020-2022. Met deze agenda maakt gemeente Arnhem zich actief sterk voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI personen). De strijd van LHBTI personen om het bestaan, gaat om het recht om er te mogen zijn als persoon, erkend door zijn of haar stadsgenoten.

Meer lezen
beheer

Arnhemse ondernemers met geldzorgen kunnen vanaf 8 juli aankloppen bij Geldzaken & Ondernemers. Dit loket biedt Arnhemse ondernemers met geldzorgen financieel advies en hulp bij schulden. De gemeente Arnhem start met deze service omdat er voor ondernemers met geldzorgen geen eenduidige, complete aanpak bestond. Ondernemers kloppen op verschillende deuren en betalen soms zelf voor de hulpverlening. De hulp die de gemeente gaat bieden is gratis. Zeker nu veel ondernemers het financieel zwaar hebben vanwege alle maatregelen rondom corona, kan Geldzaken & Ondernemers uitkomst bieden.

Meer lezen
beheer

Stichting Ondernemersfonds Arnhem (SOFA) stelde per 6 april jl., in goed overleg met de gemeente Arnhem, een Noodfonds in om de economische schade voor Arnhemse ondernemers door het coronavirus te beperken.
Tot op heden bereikten ons 47 subsidieaanvragen en is van de beschikbare € 300.000,- in het Noodfonds € 256.000,- toegekend aan projecten en initiatieven die ervoor zorgen dat ondernemers (een deel van) hun omzet ondanks de crisis kunnen blijven genereren. Een overzicht van deze projecten en initiatieven vindt u op de website van het Ondernemersfonds.

Daar de impact van de coronacrisis voor Arnhemse ondernemers nog niet voorbij is, heeft het bestuur van SOFA besloten om openstelling van het Noodfonds te verlengen tot 1 oktober 2020 en om nog eens € 100.000,- toe te voegen aan het budget.

Nadere informatie en voorwaarden van het Noodfonds zijn te vinden op www.ondernemersfondsarnhem.nl.

Meer lezen
beheer Make my day

Voor het succesvolle verloop van onze bouwdorpen zijn we nog op zoek naar enthousiaste mensen die graag met kinderen werken en spelen en van aanpakken weten. Wil jij meehelpen om honderden kinderen een fijne zomervakantie te bezorgen? Meld je dan snel aan als vrijwilliger of stagiaire!

Meer lezen
beheer

Beestjes zoeken in het water, op toer met de boer, struinen langs de rivier in Meinerswijk, botanisch tekenen…Het is een greep uit de tientallen natuuractiviteiten die Natuurcentrum Arnhem deze zomer organiseert voor kinderen uit Arnhem en omgeving.

Het zomerprogramma van Natuurcentrum Arnhem is bedoeld om kinderen, die door de coronacrisis een moeilijke tijd achter de rug hebben of bijvoorbeeld hun geplande vakantie niet door zien gaan, toch een leuke en leerzame zomer te bezorgen. De activiteiten vinden plaats van 4 juli tot en met 21 augustus op verschillende locaties in de stad en zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

Meer lezen
beheer

 

Na een lange periode van sluiting van onze spreekuren in verband met het Corona virus kunnen wij als sociaal raadslieden vanaf 6 juli 2020 weer gaan beginnen met spreekuren op afspraak.

Er zijn twee locaties Coronaproof gemaakt voor het hebben van afspraakspreekuren.

De locaties waar bewoners een afspraak kunnen maken zijn in Arnhem-Noord, de Symfonie, Johan de Wittlaan 244, 6828 WS Arnhem en in Arnhem-Zuid, de Dovenetellaan 24A, 6841 EH Arnhem.

Meer lezen
beheer

Wat doe jij om hitte tegen te gaan? Heb je bijvoorbeeld een groene pergola of een boom in je tuin? Deel dan vóór 1 augustus je foto met Arnhem Klimaatbestendig en win een Intratuin-cadeaubon t.w.v. € 25,-!

Meer lezen
beheer

Arnhemse inwoners die niet over eigen vervoer beschikken en/of door bijvoorbeeld een minder mobiele fysieke toestand niet met het openbaar vervoer kunnen reizen, mogen weer gebruik maken van het AutoMaatje. Bij het AutoMaatje krijg je voor een kleine vergoeding een lift van een vrijwilliger.

Door de coronamaatregelen heeft het AutoMaatje lang stilgelegen. Met trots kunnen wij nu mededelen dat wij vanaf 13 juli weer van start mogen.

Wij zullen in het begin alleen de hoogstnoodzakelijke ritten aannemen, zoals; naar de huisarts, het ziekenhuis en dergelijke. Om de veiligheid van u en onze chauffeurs te waarborgen is het reizen met een mondkapje door zowel de chauffeur als passagier verplicht. Hiernaast zijn er meerdere maatregelen waar rekening mee gehouden moet worden, maar daar ontvangt u als bestaande en nieuwe klant meer informatie over.

Ritten kunnen vanaf 13 juli zoals gebruikelijk uiterlijk twee dagen van tevoren worden doorgegeven. Dit kan door bijvoorbeeld een mail te sturen naar automaatje@swoa.nl of door maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 12:00 te bellen naar 026-3846690.

Nog geen klant bij ons? Aanmelden is geheel gratis!

Meer lezen
beheer ,

Erfgoedcentrum Rozet organiseert de komende maanden twee activiteiten:

Op 23 juli is er een fietstocht naar castellum Meinerswijk. Tijdens deze middag vertelt gids Wim Smits over de overblijfselen van het Romeinse verleden in Arnhem en omgeving. Hij wijst daarbij op diverse plekken waar de boeiende geschiedenis van de Limes zichtbaar is gemaakt, zoals bij het Arnhemse castellum dat een paar honderd jaar deel van uitmaakte van de Limes. Het startpunt is Erfgoedcentrum Rozet, het eindpunt boerderijrestaurant ‘De klomp’ in Arnhem-Zuid. Inschrijven is noodzakelijk via www.rozet.nl.

Op zaterdag 29 augustus wordt in Rozet de documentaire ‘Ik heb geluk gehad’ vertoond waarin Arnhemse Joodse onderduikkinderen, nu op leeftijd, terugkijken op de Duitse bezetting. Aansluitend volgt een wandeling door het centrum langs het zichtbare en onzichtbare Joods verleden van Arnhem. Aan de hand van foto’s wordt duidelijk wat er is verdwenen. Gids bij de wandeling is Margo Klijn, auteur van het boek ‘De stille slag, Joodse Arnhemmers, 1933-1945".

Voor beide activiteiten is meer informatie te vinden op www.rozet.nl.

Meer lezen
beheer

We zitten midden in de corona- en economische crisis. Maar laten we de samenhang met  de ‘groene’ crisis niet vergeten. Het is dringender dan ooit om in actie te komen tegen klimaatverandering, voor een circulaire economie en voor versterking van de biodiversiteit. Doe je ook mee?

De Club van Dirk nodigt kandidaten voor de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2020 uit zich aan te melden. Zij reikt deze prijs jaarlijks uit aan een persoon of organisatie die – net als Dirk – vindt dat een betere wereld niet kan wachten. Doel van de prijs is duurzame activiteiten en projecten in Arnhem stimuleren. Voorgaande jaren ging de prijs naar Stichting RecaP en kledingatelier DierbaarGoed. 

Meer lezen
beheer

Wie bij de gemeente een rijbewijs, bijstandsuitkering of paspoort wil aanvragen moet dat nu via internet of een bezoek aan een gemeentelijk loket regelen. Dat geldt ook voor het doorgeven van een verhuizing. Voor dit soort zaken moet je je namelijk kunnen identificeren. Wat de gemeente betreft kun je jezelf in de nabije toekomst ook via de telefoon identificeren tijdens het bellen, chatten of videobellen met de gemeente. Om dat mogelijk te maken ontving de gemeente deze week een subsidie van ruim een half miljoen euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Verantwoordelijk wethouder Jan van Dellen is blij met de toegekende subsidie: "Ik zie de subsidie vooral als een erkenning dat we in Arnhem ons uiterste best doen om de dienstverlening naar onze inwoners steeds verder te verbeteren. Deze vorm van identificeren via de telefoon is een mooie nieuwe stap, die past in onze filosofie om onze dienstverlening zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van deze moderne tijd."

Meer lezen
beheer

Van 16 t/m 21 november 2020 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. We zijn hard op zoek naar collectanten in de gemeente  ARNHEM Zuid. Help jij ons in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?

MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Het is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 17.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1.000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar.

Meer lezen
beheer

Vanaf 1 juli 2020 registreert de gemeente Arnhem via uw afvalpas hoe vaak u de ondergrondse restafval container opent. Wilt u zien hoe vaak u afval heeft weggegooid of uw minicontainer met restafval heeft aangeboden? Maak dan vanaf 6 juli 2020 een account aan op het webportal mijnafval.arnhem.nl. U kunt dan direct uw stortgegevens raadplegen. Als u restafval weggooit is dat de volgende dag bijwerkt op het webportal.

Meer lezen
beheer

Elf initiatieven in negen Arnhemse wijken krijgen van de gemeente financiële ondersteuning om bijvoorbeeld hun buurthuis of ontmoetingsruimte te verbeteren. De gemeente heeft daar jaarlijks €500.000 voor beschikbaar. 'Buurtgenoten willen elkaar graag ontmoeten. Als mensen elkaar kennen, prettig met elkaar omgaan en elkaar helpen, ervaren ze meer verbinding. En mensen die in hun buurt meer verbinding ervaren zijn gelukkiger', vertelt wethouder Welzijn en Wijken Martien Louwers.

Meer lezen
beheer

De Rijnlijn, de nieuwe snelle busverbinding tussen Arnhem en Ede, kan het voordeligst worden uitgevoerd met Trolley 2.0. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem. Daarin zijn vijf elektrische varianten onderzocht. Trolley 2.0 bussen laden zich op tijdens het rijden aan de bovenleiding. Zij rijden vervolgens met behulp van een batterijenpakket tientallen kilometers zonder bovenleiding en vragen dus geen extra laadtijd. Voordeel voor de Rijnlijn is dat er al tot Oosterbeek bovenleiding aanwezig is.

Meer lezen
beheer

Via de website wob.Arnhem.nl worden alle Wob-verzoeken die sinds 1 april 2020 bij de gemeente Arnhem zijn ingediend en afgehandeld gepubliceerd. Naast het Wob-verzoek zelf, worden ook de beantwoording en daarmee de achterliggende stukken gepubliceerd. Het beschikbaar stellen van deze informatie past in de strategie van de gemeente om steeds meer informatie via zogenaamde 'open data' beschikbaar te stellen.

Meer lezen
beheer

De gemeente wil binnen enkele jaren extra standplaatsen voor woonagens realiseren. Dat staat in het plan van aanpak dat het college van B&W naar de raad heeft gestuurd. Zo komt de gemeente tegemoet aan de uitkomsten van het woonbehoefteonderzoek, dat in 2019 werd gepresenteerd. Daaruit bleek dat er in Arnhem behoefte is aan meer standplaatsen voor woonwagens.

Bij het plan van aanpak heeft de gemeente samengewerkt met de Huurdersvereniging Woonwagenbewoners Arnhem en woningcorporaties Vivare, Volkshuisvesting en Portaal, de eigenaren van de meeste standplaatsen.

Meer lezen

Pagina's

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van de Stichting Bewoners Vredenburg.

Bewonersoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of 
meldingen voor de gemeente: 
bel 0800-1809 
(locaal tarief) 
of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com