U bent hier

Vredenburg Nieuwsarchief

Beheer

Het volledige programma is online

De 3e editie van de Arnhemse Uitnacht viert op vrijdag 24 januari 2020 kunst en cultuur in zijn volle glorie. In de binnenstad van Arnhem zijn op 16 verschillende locaties meer dan 100 acts, optredens, voorstellingen en exposities te zien. In 16 horecazaken is er een Uitmenu en zijn er diverse optredens. De Arnhemse Uitnacht begint om 18.30 uur met een prikkelende opening in Musis waar ook de Cultuurprijs Arnhem wordt uitgereikt. Vervolgens start het programma dat tot diep in de nacht, zelfs tot de volgende ochtend duurt. Het volledige programma is online te vinden op www.arnhemseuitnacht.nl.

Meer lezen
Beheer

Samen met partners uit de kunsten en zorg & welzijn (onder anders Sociale wijkteam, SWOA, Rijnstad) is Rozet aan de slag gegaan met mooie projecten voor en door ouderen.

Dit doen zij onder de noemer 'Het bruist aan de Rijn'. Deze projecten worden georganiseerd en ondersteund door Age Friendly Cultural City van het Fonds voor Cultuurparticipatie, Rozet en Teams Leefomgeving.

Meer lezen
Beheer

Extra denkkracht voor Ideeënmakelaars Arnhem

Sinds 2017 kun je als burger gebruik maken van de gratis diensten van de Ideeënmakelaars Arnhem. Het team is in 2020 met twee nieuwe Ideeënmakelaars weer op volle sterkte, om nog beter en sneller in te spelen op de realisatie van nieuwe ideeën en initiatieven.

Sneller van idee tot werkelijkheid

 

Even voorstellen
Per 1 december 2019 zijn er twee nieuwe gezichten aangesloten bij de inmiddels ervaren Ideeënmakelaar Karin Huibers. Theatermaker Hanneke de Jong en Sonja Meijer, voormalig projectcoördinator met werkervaring bij het Jeugdfonds Cultuur en het Kunstbedrijf, zetten zich met hun specifieke expertise graag in voor dit mooie initiatief. Nu het team weer op volle sterkte is, zijn we samen van veel markten thuis en kunnen dus breed met de burgers mee denken. We kunnen je in verbinding brengen met organisaties of inwoners met soortgelijke initiatieven, helpen met het vinden van mogelijkheden en middelen, en kijken met een creatief oog mee.

Meer lezen
Beheer

Arnhem staat stil bij de Holocaustslachtoffers uit de stad. Van 23 januari tot en met 2 februari is daarom het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht en een mini-expo te zien in Rozet. Op 27 januari 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daar bij stilgestaan.

Burgemeester Ahmed Marcouch: "Met Levenslicht en de mini-expo geven we onze Arnhemse Joden, Roma en Sinti een gezicht en vertellen we hun verhalen. De onvergankelijkheid van de stenen in het momument staat voor eeuwige liefde, geloof, en respect, en het is een herinnering aan en verbondenheid met de dode. Het gemis en het gruwelijke lot van deze Arnhemmers moeten we ons blijven herinneren. Het is een boodschap voor vandaag en morgen en helpt ons waakzaam te zijn voor actuele discriminatie, racisme, haat en 'wij-zij'-denken, want superioriteitgevoel is als een sluipmoordenaar voor vrijheid."

Meer lezen
Beheer

Je kunt nog meedoen!

Op 18 en 19 april wordt voor de 7e keer de Focus á Locus Kunstroute gehouden in de wijken Rijkerswoerd, Vredenburg, Holthuizen en Kronenburg, een wijkactiviteit door bewoners voor bewoners.

Veel mensen in onze wijken zijn creatief en het is fijn als zij het resultaat daarvan willen laten zien en horen, bijvoorbeeld in de vorm van foto’s, schilderijen, beelden, keramiek en sieraden, maar ook van zelf uitgevoerde muziek. We hebben al aardig wat aanmeldingen, maar je kunt nog meedoen.

Wil je meer weten van de kunstroute? Ben je geïnteresseerd om mee te doen?
Wil je je aanmelden? Dat kan tot en met 27 februari a.s. via focusalocus2020@gmail.com

Meer lezen
Beheer

De senioren van de schaakvereniging De Toren zijn weer gestart met de “Winter Schaak”.

Hieraan kan iedere schaker meedoen. Huis, tuin en keuken schakers, maar ook club schakers, het maakt niet uit. Iedereen kan mee doen. Wij  zoeken dus schaak enthousiastelingen, jong en oud, die het leuk vinden om op de maandagavond hun hersenen te kraken.

Kom eens een keer kijken, en doe een avondje mee. Het is kosteloos.

Meer lezen
Beheer

Het Team Leefomgeving organiseert op diverse plaatsen en tijden bijeenkomsten over het Wijkprogramma 2020.

Voor meer informatie hierover volg onderstaande link en kies uw wijk.
https://www.arnhem.nl/stad_en_wijken/Wijken/wijkactieplannen

Meer lezen
Beheer

Van 27 mei tot en met 1 juni is Ruimtekoers Festival weer terug in Arnhem-Zuid. In Malburgen om precies te zijn. Weet je nog? Het gratis toegankelijke kunst- en cultuurfestival waar je kunt genieten van heerlijk eten, drinken, kunst, theater, muziek, talks, workshops en nog veel meer. En wat nog leuker is: je kunt ook zelf meedoen! Samen maken we de stad nóg mooier, beter en leuker.

Wat kun je doen?

Meer lezen
Beheer

Knetterleuk; als de zon onder is, gratis naar jouw favoriete film, ín onze buiten bioscoop, met je vrienden, familie, voetbalmaten of schoolvriendinnen. Hoe? Hartstikke simpel: dien een originele lievelingsfilm-titel in via doejemee@ruimtekoers.nl. Alle inzendingen gaan ouderwets op een hoop en de gelukkige winnaar wordt getrokken in april.

Kom je uit Arnhem Zuid? Niet dralen, maar meedingen dan! Inzenden kan tot en met 31 maart 2020.

Ruimtekoers Festival 2020 vindt plaats van 27 mei tot en met 1 juni. Meer informatie via www.ruimtekoers.nl.

Meer lezen
Beheer

In de Eusebiuskerk Arnhem bruist het! Dagelijks bezoeken velen de hernieuwde kerkzaal en de Eusebius Experience. Bijna wekelijks zijn er evenementen, optredens en beurzen. Wil jij deel uitmaken van deze inspirerende en uitdagende omgeving? Meld je dan aan als vrijwilliger bij de Eusebius!  

We zoeken enthousiaste baliemedewerkers en liftgidsen.  

Dus ben jij gastvrij ingesteld? Wij ontvangen graag je email- of een WhatsApp bericht: vrijwilligers@eusebius.nl  t.n.v. Willy Knelissen,  Coördinator HR vrijwilligers mobielnummer 06-54715126. 

Wil je eerst meer weten? Kijk ook eens op https://eusebius.nl/over-de-eusebius/stichting-eusebius-arnhem/ 

Meer lezen
Beheer

Van zaterdag 4 januari t/m zondag 2 februari 2020 exposeert Theo Brink van Stichting Kunst in de Publieke Ruimte in Arnhem een groot aantal eigen foto’s van Arnhemse kunst in de Van Ranzowzaal van Dudok Arnhem. Met zijn project heeft hij ruim 1.000 kunstwerken in Arnhem gefotografeerd en beschreven in zijn boek “Arnhem uit de kunst”. Het boek, uitgegeven door Hijman Ongerijmd, is vanaf 30 november j.l. te koop in de boekhandel. Voor de foto-expositie is een selectie gemaakt van circa 40 kunstwerken die in Arnhem te bewonderen zijn. De expositie is dagelijks tijdens de openingsuren van Dudok Arnhem, tenzij de ruimte in gebruik is, gratis toegankelijk.

Meer lezen
Beheer

Op woensdag 8 januari vindt de Arnhemse Nieuwjaarsbijeenkomst, georganiseerd door de gemeente Arnhem, plaats. Wilt u daar graag bij zijn? Er zijn gratis kaarten beschikbaar.

De Nieuwjaarsbijeenkomst vindt plaats in de Eusebiuskerk. Het programma bestaat naast de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester uit een concert van Het Gelders Orkest. Ook is er een film te zien, gemaakt door Introdans samen met Arnhemse culturele partners.

Meer lezen
Beheer

Pleyade is op zoek naar enthousiaste, betrokken, gepassioneerde vrijwilligers.

Als vrijwilliger bij Pleyade ben je waardevol. Voor ons en zeker voor onze cliënten. Door jouw persoonlijke kwaliteiten, talenten en levenservaring lever je een bijdrage aan het welzijn van cliënten. Of je nu veel tijd hebt, of enkel een paar uurtjes per week beschikbaar bent, je bent van harte welkom.

Meer lezen
Beheer

Op woensdag 25 december, donderdag 26 december en woensdag 1 januari draait Rijnstate een zogeheten zondagsdienst. Dit betekent dat de poliklinieken en onderzoeksafdelingen in Arnhem, Velp, Zevenaar én de buitenpolikliniek in Arnhem-Zuid gesloten zijn. Ook de bloedafname is die dagen op alle locaties dicht. 

In geval van nood kunnen patiënten uiteraard terecht bij de Spoedeisende Hulp van Rijnstate in Arnhem (Wagnerlaan 55 in Arnhem).

Meer lezen
Beheer

RSVV is met spoed op zoek naar een sportleider (m/v) om na de kerstvakantie sportmix lessen te gaan geven voor jeugd van 4 tot 12 jaar! Op dit moment staan de lessen op dinsdag en donderdag van 15:30 tot 17:00 uur op het programma. Overleg over dag en tijd is mogelijk, omdat we bezig zijn met de doorontwikkeling van ons sportaanbod voor jeugd.

Sportmix is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met diverse sport en spelvormen en om zoveel mogelijk bewegingsvormen aan te leren. Hiermee willen we een goede basis vormen in het bewegingspatroon van kinderen en kunnen ze eventueel doorstromen naar een vereniging van de sport die ze het meest aanspreekt.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met de verenigingsmanager van RSVV: rsvvarnhem@gmail.com of 06 - 213 636 73

Meer lezen
Beheer

Kerst en Oud en Nieuw staan voor de deur. Vaak zijn dit dagen die je met familie en vrienden doorbrengt. Na een gezellige avond wil je niet thuiskomen en een verrassing aantreffen: inbrekers hebben tijdens uw afwezigheid uw huis overhoop gehaald en waardevolle spullen gestolen. Hieronder een aantal tips hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van een woninginbraak.

Meer lezen
Beheer

Meer lezen
Beheer

Op welke dagen mag u vuurwerk kopen? Wat kunt u doen bij overlast? En hoe kunt u het afval opruimen? Met deze regels en tips maken we van Oud & Nieuw een feest voor iedereen.

 

Vuurwerk kopen

U kunt vuurwerk kopen op zaterdag 28 december, maandag 30 december en dinsdag 31 december

bij de erkende verkooppunten in Arnhem. Jongeren onder 16 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene vuurwerk kopen. Meer informatie over wat u moet weten wanneer u vuurwerk koopt, vindt u bij de Rijksoverheid.

Meer lezen
Beheer

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur in Arnhem.
Waar: Rozet Centrum, Kortestraat 16, Arnhem

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. Dit zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Meer lezen
Beheer

‘Als je in Meinerswijk bent vergeet je al snel dat je eigenlijk midden in Arnhem zit’. Zo begint de nieuwe ‘Parkenwijzer’ die vandaag is aangeboden aan Roy Nijenhuis, projectontwikkelaar bij bouwbedrijf KondorWessels.

KondorWessels wil het gebied Stadsblokken-Meinerswijk gaan ontwikkelen en streeft in haar plannen naar een goede balans tussen wonen en natuur. De bedoeling is dat het grootste gedeelte van het gebied ongemoeid wordt gelaten zodat de natuur zijn gang kan gaan. Om het ‘Uiterwaardenpark Meinerswijk’ volledig te kunnen realiseren heeft het bedrijf vorig jaar zo’n 70 hectare grond aan de gemeente Arnhem geschonken.  

Meer lezen
Beheer

Meer lezen
Beheer

Op 1 januari 2020 vindt voor de 19e keer de Arnhemse Nieuwjaarsduik plaats. Net als voorgaande edities zal de Rijkerswoerdse Plassen het theater zijn op deze eerste dag van het jaar.

De inmiddels tot Hollandse traditie uitgegroeide Nieuwjaarsduik vindt zijn oorsprong in Zandvoort maar is vooral bekend geworden door de omvang in Scheveningen waar zo’n 10.000 deelnemers ter hoogte van het Kurhaus te water gaan. In Arnhem - eigenlijk duik je in Elst - staan naar verwachting 400 personen te trappelen om op nieuwjaarsdag het water in te gaan en het nieuwe jaar fris te starten. Ieder met een heel eigen reden.

Meer lezen
Beheer

Een goed begin in 2020. Want vanaf 1 januari is de gemeente Arnhem gratis bereikbaar via 0800-1809. Arnhem is een gastvrije gemeente en daarbij hoort een kosteloos telefoonnummer.

Meer lezen
Beheer

Tijdens de kerstdagen en nieuwjaarsdag haalt SUEZ geen afval op. Dit gebeurt eerder of later. Kijk op www.arnhem.nl/afvalwijzer voor de juiste data of lees verder.

Meer lezen
Beheer

Op zaterdagmiddag 14 december 2019 vindt een sfeervolle kerstfair voor jong
en oud plaats. Ook dit jaar heeft wijkvereniging inSchuytgraaf deze
georganiseerd op winkelcentrum Schuytgraaf. Er zijn ruim 80 kramen en
allerlei activiteiten. Het wordt de grootste en beste kerstfair tot nu toe!


Meer lezen
Beheer

Op vrijdag 6 december komt onze wijkwethouder, Martien Louwers, op bezoek. Zij bezoekt diverse initiatieven in de wijk en spreekt met wijkbewoners en het Team Leefomgeving RKV.

Locatie: Slochterenweg 27
Tijdstip: 9.30 uur

Voor meer informatie mail naar rkv@leefomgevingarnhem.nl

 

Meer lezen
Beheer

In verband met verhuizing moeten we helaas al snel afscheid nemen van onze Sportmix docent Noble. Wij zijn daarom met spoed op zoek naar een vervanger die (bij voorkeur) meteen na de kerstvakantie kan starten!

Het gaat om sportmix op dinsdag- en donderdagmiddag van 15:30 tot 17:00 uur.

Reageren of meer informatie: rsvvarnhem@gmail.com

Meer lezen
Beheer

De laatste wijkkrant van dit jaar is er weer. Lees hier de wijkkrant digitaal:

https://issuu.com/wijkvredenburg/docs/vrehoek_2019-5_declr

 

Meer lezen

Pagina's

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Wijkagenda

11-01-2020, 08-02-2020, 14-03-2020, 11-04-2020, 09-05-2020, 13-06-2020, 12-09-2020, 10-10-2020, 14-11-2020, 12-12-2020 Bingo Vredenburg in 2020

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com