U bent hier

Vredenburg Nieuwsarchief

Beheer

Vanwege onderhoudswerkzaamheden komt er op een deel van de Kronenburgdijk nieuw asfalt. De werkzaamheden beginnen op maandag 3 juni om 6.00 uur en eindigen op vrijdag 7 juni om 18.00 uur.

Omdat het werk overdag plaatsvindt, wordt dit deel van de Kronenburgdijk volledig afgesloten voor alle verkeer.
Omwonenden zijn per brief op de hoogte gesteld.

Meer lezen
Beheer

De Zonnebloem

De Zonnebloem, afdeling Arnhem zuid-oost, viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Wij zijn gestart in Malburgen en Vredenburg in 1989, een jaar waarin de eerste huizen in Rijkerswoerd werden gebouwd. Nu is de wijk langzaam aan het vergrijzen, en dat betekent dat de Zonnebloem ook voor steeds meer mensen in Rijkerswoerd een interessante organisatie gaat worden. Want wij zijn er voor mensen met een fysieke beperking, in heel zuid-oost, en dit zijn meestal ouderen. U bent van harte welkom.

Meer lezen
Beheer

Wat is de Speelmorgen?

De Speelmorgen is bedoeld voor kinderen tussen de 10 maanden en 2 jaar en is in de eerste plaats leuk maar ook leerzaam. Uw kind komt in contact met andere kinderen, u speelt samen met uw kind en u ontmoet andere ouders waarmee u kunt praten over de opvoeding.

Meer lezen
Beheer

Vindt u biljarten ook zo'n fijne sport?
Meld u aan en kom gezellig naar De Petersborg!

Voor meer informatie zie flyer.

Meer lezen
Beheer

In de wijken Geitenkamp, Arnhemse Allee en Malburgen wordt de komende periode een proef gehouden met het gratis laten ophalen van grofvuil. Doel van deze proef is om te onderzoeken in hoeverre een service als dit bijdraagt aan een schonere openbare ruimte. Na de proefperiode wordt bepaald of er voor de hele gemeente een vervolg komt. Inwoners uit de deelnemende wijken worden persoonlijk geïnformeerd over de proef.

Nu in Arnhem het omgekeerd inzamelen is ingevoerd kunnen huishoudens gebruik maken van ondergrondse containers voor hun restafval. Het voordeel van deze ondergrondse containers is dat inwoners op elk gewenst moment van hun restafval af kunnen. De containers zijn immers 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar.

Meer lezen
Beheer

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een proefreis in Arnhem.

Tijdens de proefreis op maandag 17 juni 2019 laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders, en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. 

Er wordt op eigen kosten gereisd. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.

Meer lezen
Beheer

Allerlei vragen kunnen ons bezighouden: Wat geeft mij nu werkelijk zin en voldoening? Wat wil ik mijn kinderen doorgeven? Hoe geef ik dit verlies een plaats? Ik mis perspectief en doel in mijn leven. Hoe kijk ik tegen mijn eigen levenseinde aan? Vragen die opgeroepen worden door uiteenlopende ervaringen zoals: eenzaamheid, verlies, naderende dood, de verwachting van een kind, armoede, studiekeuze, werkeloosheid, scheiding, chronische ziekte, etc. Het kan goed doen om hier met vrienden of familie over te praten. Maar dit is niet altijd mogelijk of genoeg.

Meer lezen
Beheer

De ontmoetingsruimte in de Rijnlandflat in Stedumhof is voor alle buurtbewoners die graag even een kopje koffie/thee of iets anders willen drinken en een praatje willen maken.

Dus ook bewoners die niet in het complex wonen zijn van harte welkom. Er zijn een paar vaste groepen zoals de biljartclub en een schilder groep. Wilt u een activiteit voor de buurt organiseren, dat kan.

Meer lezen
Beheer illustratie Marjan Hiemstra

Bekijk de wijkkrant Vredenburg/Holthuizen van juni 2019 hier
https://issuu.com/wijkkrantvredenburg/docs/vrehoek_2019-3_lr

Meer lezen
Beheer

Op zaterdag 22 juni organiseren de wijken Appelgaard en Kronenburg een groot feest voor alle bewoners van Arnhem.
Voor meer informatie gaat u naar www.karamba-festival.nl

Meer lezen
Beheer

Als bewoner van Arnhem ken je vast het dorp Elden wel. Maar Elden is toch een wijk van Arnhem? Nou… een beetje wel, dat wil zeggen officieel wel ja. Maar verder is het nog steeds een dorp; een Betuws dorp in een Veluwse stad. En daarom mag Elden tòch meedoen aan het programma! Een mooie kans om te laten zien hoe mooi Arnhem kan samenwerken!

Meer lezen
Beheer

Rozet heeft de projectleiding van het programma Het bruist aan de Rijn, in het kader van het landelijke programma Age Friendly Cultural City van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Bij dit landelijke programma zijn meerdere steden betrokken. Wij doen dit samen met een aantal aanbieders in de kunsten en in zorg- en welzijn, en met steun van de Gemeente Arnhem.

Meer lezen
Beheer

We zien het steeds vaker: kale gevels, lelijke kantoorgebouwen en saaie viaducten. Regelmatig worden Street Art artiesten uitgenodigd om op deze plekken een afbeelding te schilderen of spuiten. Ze weten saaie muren om te toveren in ware kunstwerken en brengen hiermee kleur in de wijken.

Meer lezen
Beheer

Op de Playground Rijkerswoerd worden dit jaar diverse activiteiten georganiseerd tijdens de buitenspeeldag.
Voor meer informatie raadplaag de folder.

Meer lezen
Beheer

Rijnstate heeft het plan om een polikliniek in Elst te openen bij het station. We onderzoeken of dit haalbaar is. Eind 2019 is hier meer duidelijkheid over en beslissen we of het doorgaat. Afgelopen april tekenden we samen met de gemeente Overbetuwe een intentieovereenkomst. Hierin staat dat de gemeente de Spoorlaan in Elst reserveert voor Rijnstate. We willen u graag meer vertellen over de situatie op dit moment. Daarom organiseren we samen met de gemeente een informatieavond op maandag 27 mei.

De informatieavond vindt plaats bij DROOM! aan de Nieuwe Aamsestraat 32 in Elst. U bent van harte welkom. U kunt zich aanmelden voor de informatieavond via www.overbetuwe.nl/rijnstate. Aanmelden is verplicht kan tot en met donderdag 23 mei.

Meer lezen
Beheer

Arnhems Oorlogsmuseum heeft in het jaar dat Operatie Market Garden 75 jaar geleden is ook een jubileum te vieren. Eef Peters is met zijn museum, volledig eigendom in privé, 25 jaar gevestigd op de Kemperbergerweg 780. Wat ooit begon in een loods langs het tuinpad van zijn vader aan het Noordpad in Klarendal, is een rijk gevuld instituut geworden dat probeert de Tweede Wereldoorlog van zoveel mogelijk kanten te belichten.

Meer lezen
Beheer

ARNHEM – BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland, bestaat dit jaar 20 jaar en viert dit met een exclusief evenement: Beleef BuitenGewoon. Ter ere van het jubileum vindt op 6 juli in Velp een speciaal natuurfestijn plaats met colleges en workshops over natuurgerelateerde thema’s.

Meer lezen
Beheer

Activiteiten Sportief Samenzijn bij de RIBW AVV in Arnhem Zuid

Sportief Samenzijn zet zich in om mensen in de buurt in beweging te krijgen. Sportief Samenzijn begeleidt mensen van de RIBW AVV individueel en begeleidt leuke activiteiten voor iedereen! Neem contact op met Sportief Samenzijn voor vragen en kom gerust een keer mee kijken bij de activiteiten, iedereen is van harte welkom!

Meer lezen
Beheer

Op zondag 26 mei nemen natuurgidsen je graag mee naar de bosrijke randen en wanden van de Veluwe waar die de Rijn ontmoeten. Het uitzicht over de Betuwe bij Duno, voorheen een landgoed, is fenomenaal. In het dal van de Seelbeek werd in 1916 Heveadorp (‘rubberdorp’) gesticht als een tuindorp met een monumentaal karakter.

Meer lezen
Beheer

Er komt een nieuwe laag asfalt op een deel van de kruising Batavierenweg  en de Burgemeester Matsersingel. De werkzaamheden zijn van maandag 20 mei 6.00 uur tot en met vrijdag 24 mei 18.00 uur.

Omdat het werk overdag plaatsvindt, wordt het werkgebied volledig afgesloten voor alle verkeer.

Meer lezen
Beheer

Opening Disc Golf Course Immerloo Park op zaterdag 25 mei

Vanuit het Sportimpuls project DISCover Airborn is in het Arnhemse Immerloo Park een prachtige 18 holes Disc Golf course gerealiseerd.

Op zaterdag 25 mei zal wethouder Martien Louwers om 13.00 uur de course officieel openen.

Meer lezen
Beheer

Van 12 t/m 30 juni kunt u genieten van een spectaculaire circustheatershow. Professionele circusartiesten, uit de stal van Cirque du Soleil, en Arnhemse muzikanten zorgen voor een geweldige show. Clownerie, acrobatiek, muziek en zang worden samengesmeed tot een circus- avontuur voor de hele familie. Komt dat zien! Kijk op http://www.cirquedelaliberte.nl/. Met een Gelrepas kunt u voor 2,50 naar binnen.

Meer lezen
Beheer

Er komt een nieuwe laag asfalt op een deel van de Huissensestraat ter hoogte van sportpark De Bakenhof. De werkzaamheden zijn van maandag 13 mei tot en met vrijdag 17 mei van 20.00 uur tot zaterdag 5.30 uur.

Meer lezen
Beheer

Kindercentrum IKKE geeft een proefles Musical.
Wil je leren zingen dansen of acteren, Pak je kans!

Meer lezen
Beheer

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een informatiebijeenkomst in Arnhem.

Wanneer: maandag 20 mei 2019
Hoe laat:  het begint om 14.00 uur eindigt uiterlijk om 16.00 uur. Vanaf 13.45 u staan koffie en thee klaar.
Waar: Brasserie de Burcht Drie Gasthuizen, Rosendaalseweg 485 in Arnhem.

OV-ambassadeurs geven tijdens deze bijeenkomst informatie over reizen met bus en trein.

OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Zij vertellen over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook verstrekken zij informatiemateriaal. Deelname is kosteloos.

Meer lezen
Beheer

Roos Radeloos - Een kijkje in het leven van een jonge mantelzorger.

In de week van de Jonge mantelzorg organiseert Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem  een voorstelling over jonge mantelzorgers: kinderen en jongeren die opgroeien met een zorgsituatie thuis.

Meer lezen
Beheer

De mensen van het project "Iftar en Kerst Verbindt" nodigen u ook dit jaar weer uit voor een iftar, het avondmaal tijdens de Ramadan.

Meer lezen
Beheer

Iedere 2e zaterdag van de maand wordt een gezellige bingo georganiseerd in wijkcentrum Vredenburcht.
Kijk in de wijkagenda voor de data!

Meer lezen
Beheer

De Gelrepas stelt mensen, die het financieel minder hebben, in staat tóch deel te kunnen nemen aan een groot aantal sociaal-maatschappelijke activiteiten zoals een dagje uit, het volgen van cursussen, bezoek aan een theater, concerten of lid worden van een sportinstantie. De gemeenten die de Gelrepas verstrekken zijn: Arnhem, Duiven, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.

Meer lezen
Beheer

Zondag 19 mei organiseren Arnhem tuiniert, Molenplaats Sonsbeek, Groen Arnhem en Arnhem Klimaatbestendig de ARNHEM GROEN MARK. Een grote groene belevingsmarkt met kramen vol inspiratie en informatie, interessante presentaties en leuke kinderactiviteiten.

Voor iedereen die zin heeft in tuinieren is de lente hèt seizoen om in de tuin bezig te zijn.

Meer lezen

Pagina's

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com