U bent hier

Vredenburg Nieuwsarchief

beheer

Her en der ontstaan verschillende initiatieven en Arnhem blijft daarin niet achter.

Op Facebook is een speciale groep aangemaakt: Coronahulp Arnhem. De groep heeft bijna 700 Arnhemmers die elkaar ondersteunen. https://www.facebook.com/groups/193498848602484/

Hulpvragers en -aanbieden kunnen elkaar ontmoeten op deze Facebookpagina. Ook op Nextdoor-App is er een Corona-groep aangemaakt voor Arnhem-Noord.

Meer lezen
beheer

De zonnige zaterdag wordt nu gebruikt om van de uit de Ekamphof verwijderde tegels een nieuwe moestuinbak te maken.

Meer lezen
beheer

De gemeente Arnhem krijgt diverse vragen binnen of bepaalde evenementen/overleggen die vanuit de gemeente stedelijk zijn georganiseerd doorgaan zoals het klimaatcafé. Evenementen waarbij meer dan 100 personen komen, zijn afgelast, tot en met 31 maart.

Meer lezen
beheer

Op 25 februari was er weer een goed bezocht bewonersoverleg.
Aan de orde kwam onder meer de ontwikkeling van het terrein op de Slochterenweg. Ook was er informatie over de buurtcamping die men van 17 tot 19 juli wil gaan organiseren in park Immerloo. In dit park is de sport Discgolf en wordt nog steeds gewerkt aan het realiseren van een paviljoen. Verder kwamen de Passerelle, de Wijkprijs en het financieel verslag van de stichting aan de orde.

Het bestuur riep bewoners op om met ideeën voor activiteiten te komen. Er is voldoende budget en steun om meer te realiseren dan nu gebeurt. In de rondvraag kwamen nog vragen over de afwezigheid van jongeren en de vervuiling van het Stedumhof.

Voor het volledige verslag en de vergaderdata volg deze link: https://www.vredenburg.info/node/12
U kunt het verslag opvragen via e-mailadres stichtingbewonersvredenburg@outlook.com

De volgende bijeenkomst is op 27 mei in de Vredenburcht.

Meer lezen
beheer

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs inloopspreekuren en een proefreis in Arnhem

Inloopspreekuur

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. Dit zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Meer lezen
beheer

AFGELAST

Van 16 t/m 21 maart gaat de Afvalestafette weer door Arnhem.

Meer lezen
beheer

Afgelast

Meer lezen
beheer

Van 7 t/m 15 maart is het Boekenweek en dat vieren we op zaterdag 14 maart in Rozet met LEESFEES, het leukste literaire feest van Arnhem. “Rebellen en dwarsdenkers” is het thema van de Boekenweek 2020 en ook van LEESFEES. Het feest gaat van start om 20.00 uur met een geweldig avondvullend programma vol met bekende schrijvers, muziek, spoken word, poëzie en meer. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.rozet.nl/leesfees.

Meer lezen
beheer

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde die aan uw woning is toegekend? Of hebt u hier vragen over? Neem dan contact met ons op via www.arnhem.nl/snelreactie of telefonisch via telefoonnummer 0800 1809. Natuurlijk kunt u ook langskomen voor een persoonlijk gesprek. Maak hiervoor wel eerst een afspraak.

Wij willen net als u dat de WOZ-waarde klopt. Wij hebben er geen enkel belang bij om de WOZ-waarde te hoog of te laag vast te stellen. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde, passen we deze voor u aan.

Bezwaar maken

Hebt u contact gehad met ons over uw WOZ-waarde? En wilt u alsnog bezwaar maken? Dan kunt u online bezwaar maken met uw DigiD of u doet dit per post. Let op! Het bezwaar moet voor dinsdag 14 april 2020 binnen zijn. Op www.arnhem.nl/belastingen leest u onder 'Bezwaar maken gemeentelijke belastingen' meer over dit onderwerp.

Meer lezen
beheer

Afgelast

 

Meer lezen
beheer

Geen zin om op zondagmiddag thuis op de bank te zitten? Kom meedoen met de spelletjesinloop in Wijkcentrum Vredenburcht! Wekelijks staan de deuren voor u open voor koffie, thee, spelletjes en creatieve themamiddagen! We hebben een spellenkist met diverse spellen, zoals rummikub, mens erger je niet en scrabble. Deze spellen zijn met grotere pionnen, cijfers en letters, dus geschikt als de fijne coördinatie en ogen wat achteruit zijn gegaan! 

De creatieve themamiddagen worden ingevuld op basis van de wensen en ideeën van de deelnemers. Tekenen, borduren of schilderen behoren bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.

Alle informatie vindt u op de flyer! Aanmelden is niet nodig en u kunt ter plekke contant betalen.

Vind je het leuk om mee te helpen bij deze gezellig inloop? Meld je aan via de contactgegevens op de flyer.

Meer lezen
beheer ,

 

Samen met partners uit de kunsten en zorg & welzijn (onder anders Sociale wijkteam, SWOA, Rijnstad) is Rozet aan de slag gegaan met mooie projecten voor en door ouderen. 

 

Dit doen zij onder de noemer 'Het bruist aan de Rijn'. Deze projecten worden georganiseerd en ondersteund door Age Friendly Cultural City van het Fonds voor Cultuurparticipatie, Rozet en Teams Leefomgeving.

Meer informatie? Neem contact op met Ineke Tegelaar, projectleider, per e-mail: ineke.tegelaar@rozet.nl

Recent is ook een mobiele app gelanceerd, waarin zij onder andere het laatste nieuws weergeven, met wie we samenwerken maar vooral waar activiteiten in en rond je eigen omgeving te vinden zijn. Waar je als 55'er elkaar kunt ontmoeten en gezamenlijk leuke en leerzame activiteiten kunt doen.

Heb je een Apple iOS iPhone, download de Arnhem AFCC app dan via deze link https://apps.apple.com/nl/app/age-friendly-cultural-city/id1467897959 in de Apple play store.

Heb je een Google Android smartphone, download de Arnhem AFCC app dan via deze link https://play.google.com/store/apps/details?id=com.goodbarber.afcc in de Google Play Store.

Je kunt ook binnenlopen bij Rozet óf bij één van deze infopunten:

  • De Beijer (Willem Beijerstraat 13) | Vrijdagen van 11.00u tot 12.00u.
  • De Petersborg, SWOA, (Slochterenweg 40) | Woensdagen van 11.00u tot 12.00u
    Meer lezen
beheer

Bewoners van Vredenburg geven iedere week de planten water op de Passerelle (de loopbrug naar Kronenburg). Hoe meer mensen daar aan meedoen, hoe minder vaak je het hoeft te doen. Gemiddeld zijn we 1x in de 6 weken aan de beurt. We doen het altijd met zijn tweeën, zodat je ook elkaar kunt helpen. Het is zelfs erg gezellig, want iedereen die over de brug loopt heeft wel iets aardigs te zeggen over de mooie planten.

Meer lezen
beheer

Opgeruimde administratie geeft overzicht en rust

Zijn het de lentekriebels of komt het door de belastingaangifte die weer ingevuld moet worden? Het lijkt wel of er in maart meer mensen gemotiveerd zijn om hun financiële administratie op orde te brengen dan anders. Het Nibud heeft deze maand daarom uitgeroepen tot #bewaarmaand en helpt mensen met handige tips en online tools.

Meer lezen
beheer

Het Rijk, de provincie Gelderland en 18 gemeenten maken afspraken om samen snel meer woningen te bouwen in de regio Arnhem-Nijmegen. Tot 2025 moeten er 20.000 woningen bijkomen. Op de lange termijn zelfs 50.000 tot 60.000. Vanmiddag zette Minister Stientje van Veldhoven haar handtekening, samen met onze burgemeester Ahmed Marcouch en burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen, onder de Woondeal die de regio Arnhem- Nijmegen de komende tijd een flinke impuls moet geven.

Meer lezen
beheer

Zoals jullie weten raast in de week van 16 t/m 21 juni de estafette weer door de stad. De gehele week staat in het teken van een leefbare en schone stad, waarbij het zwerfafval massaal door de inwoners van Arnhem wordt aangepakt.

Meer lezen
beheer

Op 14 maart doet het IVN, de vereniging voor natuur- en milieueducatie Arnhem weer mee met NL-doet, de landelijke vrijwilligersactie van het Oranje fonds.

Dit jaar gaat het op 14 maart vliegdennen verwijderen uit een erosiedal op de Koningsheide ten noorden van Arnhem. Het erosiedal is een historisch monument dat ongeveer 125.000 jaar geleden door smeltwater werd uitgesleten, aan het eind van de één na laatste ijstijd. Om het zichtbaar te houden als een met heide begroeid dal worden vliegdennen verwijderd. In de zomer, als de heide bloeit, is het dal als een mooie paarse strook zichtbaar in het landschap.

Meer lezen
beheer

Het voorjaar is in in volle gang! Door het extreem zachte weer loopt alles op het land wel anders dan bij een gewone winter. Zo staan er nog veel bladgewassen op het land en komen de uien en knoflook al fier overeind. In de tunnelkassen is het al een groene oase. In dit nieuwsbericht lees je weer meer over onze plannen en activiteiten. We hopen je snel te zien aan de Mooieweg!

Meer lezen
beheer

Op 25-02-2020 is in wijkcentrum Vredenburcht het bewonersoverleg gehouden. Volg onderstaande link om het verslag te lezen:
https://www.vredenburg.info/filesvredenburg/verslag%20bewonersoverleg%20...

Meer lezen
beheer

Samen met u wil de Buurtcamping Immerloopark op 4 maart 2020 nadenken over het mogelijk maken van een inclusief Arnhem-Zuid! Kom ook, breid je netwerk uit en denk mee over projecten voor een inclusief Arnhem-Zuid.

Laat je inspireren door bestaande projecten en zet je expertise in om na te denken over het sterk neerzetten van de Buurtcamping in het Immerloopark.

Het programma deze ochtend bestaat uit inspirerende pitches over de onderwerpen: eenzaamheid, armoede, diversiteit en natuurlijk inclusie. Na deze pitches gaan we in thematafels met elkaar in gesprek over deze onderwerpen.

Programma:
10:45 Inloop met koffie & thee
11:00 Introductie Buurtcamping
11:30 Korte pitches over thema's eenzaamheid, armoede en diversiteit door o.a. Sportbedrijf Arnhem en Moskee ICC Nour Al Houda
11:45 Thematafels
12:30 Samenvatting
13:00 Afsluiting met hapje 

Meer lezen
beheer

Vrijdag 28 februari verstuurt de gemeente Arnhem de gemeentelijke belastingaanslag van 2020. U ontvangt de aanslag dan per post op zaterdag 29 februari. Tenzij u eerder uw account bij MijnOverheid.nl geactiveerd heeft. Dan ontvangt u uw aanslag digitaal in uw berichtenbox.

Op deze aanslag ziet u het bedrag dat u voor de onroerende zaakbelasting (op basis van de WOZ-beschikking), de afvalstoffenheffing en de rioolheffing dient te betalen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over hoe u kunt betalen, kwijtschelding kunt aanvragen of bezwaar kunt maken? Op www.arnhem.nl/belastingen vindt u nog meer informatie over de gemeentelijke belastingen.

Automatisch incasso

Mensen die al eerder een automatische incasso hebben afgegeven, hoeven niets te doen. Het bedrag van de aanslag wordt ook dit jaar in acht betalingstermijnen automatisch afgeschreven. Geen automatische incasso? Zorg dan dat het volledige bedrag vóór 31 maart 2020 betaald is.

 

Meer lezen
beheer

Martijn van Butselaar, onze stadskok, komt op 3 en 17 maart 2020 van 17.00 tot 19.30 uur weer naar Vredenburg.
Schuif gezellig aan in de ontmoetingruimte van de Rijnlandflat aan de Stedumhof. De kosten bedragen € 3,00 per keer exclusief consumpties.

U kunt zich opgeven bij de bar in de Rijnlandflat aan de Stedumhof of door de stadskok te bellen op nr. 06 18 57 61 89. U kunt ook mailen naar destadskok@gmail.com

Kijk ook eens, voor meer achtergrondinformatie, op https://www.stadskok.nl/

Meer lezen
beheer

Op zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag, die dit jaar in het teken staat van ‘Vrijheid’. Gemeente Arnhem en Rozet organiseren deze middag van 14.00 – 16.00 uur een informatieve bijeenkomst in de Historische Kelders (entree via Rozet Centrum). Toegang is gratis.

Tijdens de bijeenkomst vertellen verschillende powervrouwen wie ze zijn en hoe ze dat wat ze wilden, bereikt hebben. Onder meer zangeres en rapper #ONCK, Sigrid Helbig (directeur van The Economic Board) en Muriel Jolivert (IMF) vertellen hun persoonlijke verhaal.

Meer lezen
beheer

Als vrijwilliger bij Pleyade bent u waardevol. Voor ons en zeker voor onze cliënten. Door uw persoonlijke kwaliteiten, talenten en levenservaring levert u een bijdrage aan het welzijn van cliënten. Of u nu veel tijd heeft, of enkel een paar uurtjes per week beschikbaar bent, u bent van harte welkom. De belangrijkste voorwaarden om als vrijwilliger bij Pleyade aan de slag te gaan zijn enthousiasme, betrokkenheid en een hart voor mensen, in het bijzonder ouderen. Als vrijwilliger kunt u uiteraard rekenen op passende begeleiding en waardering vanuit Pleyade. Voor onze locatie Revalidatie zoeken wij vrijwilligers die willen ondersteunen in de horeca.

Bent u enthousiast en wilt u meer weten of u aanmelden? Stuur een mail naar vrijwilligerswerk@pleyade.nl of bel met 026 – 751 7285

Neem ook eens een kijkje op onze website: www.pleyade.nl.

Meer lezen
beheer

Woensdag 26 en 29 februari zijn er ontwerpsessies rondom de skatevoorziening op het Groene Plein in Rijkerswoerd.

De sessie zijn verdeeld over twee dagen:
-woensdag 26 februari (vanaf 15:00) voor jongeren
-zaterdag 29 februari (vanaf 10:30) voor jongeren en wijkbewoners (uiteraard zijn de wijkbewoners ook woensdag meer dan welkom).

De jongeren zijn voor beide dagen uitgenodigd om te komen meedenken en stemmen op verschillende ontwerpen/onderdelen. Zo komen we in co creatie tot een programma van eisen voor de plek.

Op de zaterdag gaan we met de jongeren en de wijkbewoners in gesprek over de plek en nemen we de wijkbewoners mee in de ontwerpen en ideeën van de jongeren. Daar hopen we gezamenlijk tot een mooie invulling van het gebied te komen en eventuele aanvullingen/bijstellingen op het programma van eisen. Op beide dagen wordt er programma verzorgd door verschillende clinicgevers uit de scene en zijn ook ontwerpers van dit soort voorzieningen aanwezig.

Meer lezen
beheer

Geachte heer, mevrouw

Ik wil u namens wethouder Bouwkamp en het platform Arnhem KlimaatBestendig graag uitnodigen voor een bijeenkomst over de manier hoe we Arnhem klimaatbestendiger kunnen gaan maken; de klimaatadaptatie-strategie voor Arnhem. Die bijeenkomst willen wij houden op maandagavond 2 maart vanaf 19 uur in het Olympus-college (bij de voormalige Rijnhal).

Meer lezen
beheer

Als u voor iemand zorgt met dementie, dan is elke dag een nieuwe uitdaging. Uw naaste verandert en lijkt niet meer degene te zijn die hij of zij was. Het contact met elkaar is minder vanzelfsprekend en u mist uw partner, maatje of ouder. U wilt zo goed mogelijk verder, maar hoe doet u dat?

MVT Arnhem heeft voor mantelzorgers in Arnhem een training samengesteld die u naast kennis over dementie, praktische handvatten en tips aanreikt die u inzicht geven en helpen in het omgaan met iemand met dementie.

Meer lezen
beheer

Afgelast

Meer lezen

Pagina's

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van de Stichting Bewoners Vredenburg.

Bewonersoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of 
meldingen voor de gemeente: 
bel 0800-1809 
(locaal tarief) 
of via de website

Wijkagenda

17-03-2020, 24-03-2020, 31-03-2020, 07-04-2020, 14-04-2020, 21-04-2020 BeweegBeter geeft weer een nieuwe cursus
16-03-2020, 19-03-2020, 26-03-2020, 02-04-2020 Kun je wel wat hulp gebruiken bij je belastingaangifte via de computer?
17-03-2020, 24-03-2020, 31-03-2020, 07-04-2020, 14-04-2020, 21-04-2020 BeweegBeter geeft weer een nieuwe cursus
11-01-2020, 08-02-2020, 14-03-2020, 11-04-2020, 09-05-2020, 13-06-2020, 12-09-2020, 10-10-2020, 14-11-2020, 12-12-2020 Bingo Vredenburg in 2020
17-03-2020, 24-03-2020, 31-03-2020, 07-04-2020, 14-04-2020, 21-04-2020 BeweegBeter geeft weer een nieuwe cursus

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com