Vanaf maandag 9-9-2019 t/m vrijdag 20-09-2019 (week 38 en 39) wordt er gewerkt aan de vloer van de Passerelle. Tijdens deze werkzaamheden kunt u gewoon gebruik blijven maken van de Passerelle.

Echter, vanaf maandag 23-9-2019 t/m vrijdag 27-9-2019 (week 39) wordt een nieuwe coatinglaag aangebracht. Tijdens deze werkzaamheden is de Passerelle in zijn geheel afgesloten. U wordt dan, middels borden, op omleidingsroutes van en naar winkelcentrum Kronenburg gewezen. 


Laat uw creatieviteit tot uiting komen in de ontmoetingsruimte van de Rijnlandflat aan de Stedumhof.
Voor data en tijden zie poster.

Arnhemse particuliere huizenbezitters die voorop willen lopen bij het afsluiten van hun woning van het gas verdienen een steuntje in de rug. Daarom heeft de gemeente Arnhem een financiële regeling uitgewerkt om deze pioniers te ondersteunen. Het gaat om een bijdrage van maximaal 600 euro per huishouden. In totaal is er voor deze regeling 33.000 euro beschikbaar.

Zo, alle voorbereidingen zijn al in volle gang. Wij hebben er weer zin in!
Wil je ook kinderkleding, dameskleding en/of speelgoed inbrengen?
Heb je nog geen code? Grijp dan nu nog je kans.
Er zijn nog enkele codes beschikbaar!

Datum beurs: zaterdag 28 september
Tijd: 11-13 uur

Mooie ruime locatie:
Maarten van Rossemcollege
Groningensingel 1235 

  

 

Dit jaar bestaat SWOA 50 jaar en dat willen zij niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Voor meer informatie zie poster.

Henk Kroon is per 15 augustus jl. benoemd tot directeur van MVT, dé organisatie voor ondersteuning van mantelzorg en vrijwillige thuishulp in Arnhem.

Het belang van mantelzorg in de samenleving neemt toe. Steeds vaker doen mantelzorgers in Arnhem een beroep op MVT voor persoonlijke
ondersteuning. Dat stelt hoge eisen aan de medewerkers die mantelzorgers ondersteunen.

Sprookjesfestival Rijkerswoerd/Vredenburg

Vrijdag 18 oktober 13.30 tot 16.00 uur

Thema: Toverstof

Begrijpen wat er in je post staat, je kinderen helpen met het huiswerk of een formulier invullen voor een lidmaatschap. Vanzelfsprekende activiteiten voor menigeen, maar voor veel mensen toch nog een hele uitdaging omdat zij moeilijk kunnen lezen of schrijven. In Nederland heeft 1- op-de-6 volwassenen* moeite met lezen en schrijven. Arnhem vormt daarop geen uitzondering. Daarom doet Arnhem vol overtuiging mee aan de landelijke week van de Alfabetisering die van maandag 9 tot en met zondag 15 september plaatsvindt. In de stad zijn er in deze week diverse activiteiten.

Het openbaar vervoer in onze regio wordt opnieuw door de provincie Gelderland aanbesteedt. Het contract met de huidige vervoerder loopt af in december 2022. De nieuwe aanbesteding is een belangrijke stap, omdat daarmee de OV-koers wordt vastgelegd voor de periode 2023-2033. Een nieuwe aanbesteding heeft dan ook gevolgen voor het openbaar vervoer in Arnhem. 

Gemeente Arnhem is gebaat bij goed openbaar vervoer, zowel in de stad als in de bereikbaarheid van de plaatsen in de regio. Bovendien kenmerkt het openbaar vervoer in Arnhem zich door het gebruik van Trolleys. Door de trolley in Arnhem is het openbaar vervoer in de regio het schoonste openbaar vervoer van Nederland. 

Om de provincie kenbaar te maken, welke wensen en eisen de gemeente Arnhem heeft voor het openbaar vervoer in en om de stad, willen we ons zo breed mogelijk oriënteren. Daarbij vinden we het van uiterst belang om u als inwoner te betrekken bij het opstellen van een lijst met wensen en eisen. 

Deze vragenlijst bestaat uit een aantal vragen en stellingen, waarmee u als inwoner kenbaar kunt maken hoe u over het openbaar vervoer denkt en wat u belangrijk vindt om mee te nemen in de uitwerking van het toekomstige openbaar vervoer in Arnhem. De gemeente inventariseert uw inbreng en neemt dit mee naar de provincie.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnrqEbdTMwUFr8YTaEGCeYa-CODjo5CfQI6Vdrx5H7NenX8w/viewform?vc=0&c=0&w=1&usp=mail_form_link

Hartelijk bedankt voor het invullen van deze lijst.

RKVV VDZ viert het 100-jarig bestaan…..….op 26 augustus 2026. De vereniging treft nu echter al voorbereidingen op weg naar dat eeuwfeest. De organisatie is in handen gelegd van een speciale commissie die van zins is tot aan genoemd jubileum jaarlijks een activiteit te organiseren: de VDZ Golden Oldies Reünie.

Abonneren op Nieuws

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com