Op 18 december 2019 wordt een gezellige kerstmiddag georganiseerd in de Madser. Diverse activiteiten worden aangeboden en er staat een lekkere kop soep klaar!

Ben je mantelzorger? Of zorgt iemand voor jou? Dat verdient waardering! Geef als dank een mantelzorgcompliment. Misschien is het een idee dit te doen met Sinterklaas. Je kunt kiezen uit een cadeaukaart of een geldbedrag.

Vraag het vandaag nog aan!
Het mantelzorgcompliment is aan te vragen tot en met 31 december dit jaar. Je kunt dit online doen via een digitaal formulier dat te vinden is op www.arnhem.nl/mantelzorgcompliment of je belt met de Stichting Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp (MVT) Arnhem, zij helpen je telefonisch graag verder. Het telefoonnummer van MVT is 026 - 370 35 40.

Er is hard gewerkt in onze buurttuin! Het gras is gemaaid, de boomspiegels zijn onkruidvrij gemaakt en de tegels zijn ontdaan van overgroeiend gras. Kortom; de tuin is klaar voor de winter. Als u interesse heeft om een bak in de buurttuin te bewerken, ga eens een kijkje nemen en lees op het bord waar u terecht kunt voor meer informatie. Kijk verder voor de foto's.

In 2020 wordt de Kunst Route Focus á Locus gehouden op zaterdag 18 en zondag 19 april. De kunstroute vindt plaats in de wijken Rijkerswoerd, Vredenburg, Holthuizen en Kronenburg.

Evenals voorgaande jaren is het ons doel Focus á Locus een wijkgebeuren te laten zijn: dat wijkbewoners die iets doen op het gebied van kunst, of dat nou op beeldend, muzikaal of literair vlak is, dat laten zien aan hun buren, hun mede wijkgenoten. Het is een laagdrempelige activiteit door bewoners voor bewoners. Zo proberen we wijkbewoners in contact met elkaar te laten komen. En kunstenaars krijgen een podium om eens te laten zien wat ze maken of doen. Voor kinderen willen we ook weer workshops organiseren.

Ervaar het openbaar vervoer!    

Proefreis
Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130.

De kuddes van Konikspaarden en Galloway-runderen in Meinerswijk hebben er vanaf nu 12 hectare meer graasland bij. Dat kan, omdat de gemeente nu beheerder is van een groter aaneengesloten natuurgebied van in totaal zo'n 155 hectare. Door een wildrooster te verplaatsen en afrastering aan te leggen, kunnen de twee kuddes nu in een groter gebied grazen.

In mei 2019 werden de vier nominaties voor de wijkprijs 2019 bekend gemaakt. Er is flink door u gestemd!

Op 29 oktober 2019, tijdens het buurtoverleg, is de winnaar bekend gemaakt en is de prijs door wijkwethouder Martien uitgereikt aan Margriet Smit. Margriet zet zich belangeloos in voor verschillende projecten in wijk Vredenburg.

Duurzame hulpsinterklazen slaan hun slag op de speelgoedbeurs. Daar koop je overtollig speelgoed van buurtbewoners, voor een fractie van de winkelprijs.

Op de speelgoedbeurs in Rijkerswoerd koopt u speelgoed dat buurtbewoners over hebben: puzzels, spelletjes, auto's en racebanen, (barbie)poppen, educatief speelgoed, playmobil, bouwblokken zoals lego en kapla, buitenspeelgoed zoals stepjes, fietsen en (rol)schaatsen, knutselspullen, kinder-boeken, -games, CD's en -DVD's.

Daarnaast kinderkamerspullen: lampjes, opbergers, dekbedden, en dergelijke. Vaak zijn de artikelen op onze beurs weinig gebruikt of zit het nog in de verpakking. Of het is kwaliteitsspeelgoed dat lang meegaat. Kortom: allemaal spullen die een tweede kans verdienen en waar een ander kind nog veel plezier van kan hebben.

Het verslag van het buurtoverleg van 29-10-2019 alsmede de vergaderdata voor de geplande vergaderingen in 2020 zijn geplaatst.
Volg deze link https://vredenburg.info/node/12

In Nederland wonen 2,5 miljoen volwassenen die Nederlands als 1e (moeder)taal hebben (NT!) en laaggeletterd zijn. Mensen die laaggeletterd zijn hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vrijwilligerscentrale Arnhem ondersteunt laaggeletterde bewoners in het project TaalCentraal. Lees alles hierover in onderstaande folder.

Abonneren op Nieuws

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com