Op zondag 16 februari zal Dorpshuis “De Schakel” in Oosterhout weer omgetoverd worden als hengelsportbeurs. De animo wordt elk jaar groter en zo hebben we ook dit jaar weer 2 zalen gevuld met een zeer ruim aanbod aan hengelsport artikelen! Dit jaar hebben we een mooie mix van zowel 2e hands verkopers als bedrijven. Bent u op zoek naar echte verzamel items, onderdelen die niet meer verkrijgbaar zijn of naar goede hedendaagse 2e hands artikelen? Kom dan zeker even een kijkje nemen tussen het zeer grote aanbod!

All Friends is een gemengd popkoor uit Arnhem-Zuid. Onze ruim 30 leden komen uit Arnhem en omstreken. Op ons repertoire staan swingende, vrolijke en romantische popnummers. Een lekkere afwisselende mix. Wekelijks repeteren we op dinsdagavond van 20.00-22.00 uur in SWOA De Petersborg, Slochterenweg 40. 

Wil je graag bij ons komen zingen? En lijkt ons koor je leuk? Kom dan vooral een keertje kijken! Je mag vier keer mee komen zingen om te kijken of het van beide kanten klikt en de muziek je aanspreekt. 

Tot ziens !

Koor All friends

www.koorallfriends.nl
https://www.facebook.com/KoorAllFriends/

Onder het kopje Buurtoverleg kunt u het wijkprogramma Kronenburg en Vredenburg 2020 vinden.

U kunt ook deze link volgen: https://www.vredenburg.info/filesvredenburg/Wijkprogramma%20Kronenburg%20en%20Vredenburg%202020.pdf

,

Beste bezoeker van het Kunstcafé, 

We hebben weer een prachtig programma voor u samengesteld.
Volg onderstaande link en lees snel verder!
https://mailchi.mp/rozet.nl/programma-kunstcafe-2983185?e=83b017e528

In deze nieuwsbrief:
Roze Cast | De geschiedenis van de Drie Gasthuizen | Is dit Kunst of kan het weg? | Cursusaanbod Rozet | We gaan weer On Tour! | Het bruist aan de Rijn | Tip: vervoersmogelijkheid AutoMaatje

Arnhemse jongeren (18-27 jaar) met schulden vinden, hen helpen en zorgen dat ze een perspectiefvolle toekomst hebben. Met dit doel ondertekenden gemeente Arnhem, Rijn IJssel, Opr€cht, Sociale Wijkteams en Plangroep vandaag een convenant dat de samenwerking bekrachtigt om samen aan dit doel te werken. Een van de acties in die samenwerking is de inzet van buddies die een werkplek in de school krijgen.

Wie in Arnhem een vergunning nodig heeft voor het isoleren van de woning, het maken van een groen dak of het realiseren van een zonneveld of windturbine(s), hoeft straks geen, of veel minder, leges te betalen. Door het laten vervallen van deze leges, oftewel de kosten die mensen moeten betalen om deze vergunning te verkrijgen, wil het college het nemen van duurzame initiatieven stimuleren. Het voorstel wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad. Zodra die ermee instemt, gaat de regeling in.

Wethouder Cathelijne Bouwkamp (Energie & Klimaat) over het voorstel: "Met dit voorstel willen we een drempel wegnemen voor mensen die willen bijdragen aan het verduurzamen van onze samenleving. Door de kosten voor een vergunning te laten vervallen, hopen we dat mensen nog sneller bereid zijn om hun duurzame investering te doen. Op die manier dragen we allemaal een steentje bij aan de immense opgave van de energietransitie." 

Het lijkt nog ver weg, maar wij denken al aan Koningsdag. Bent u van plan om iets in Arnhem te organiseren? Voor een evenement (bijvoorbeeld feest of het optreden van een artiest) maar ook voor een buitenbar of bij bereiding van voedsel op uw terras moet u een evenementenvergunning aanvragen.

Vraag vóór 3 februari een vergunning aan.

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur in Arnhem.

Wanneer: woensdag 5 februari i 2020
Hoe laat: 14.00 – 15.30 uur
Waar: Rozet Centrum, Kortestraat 16, Arnhem

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. Dit zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Op 16 februari geeft De Muzikale Ontmoeting om 19:00 uur een concert in theater ’t Hof in Arnhem. Onze professionals treden op voor ouderen met dementie in verzorgingstehuizen en hospices in omgeving Arnhem en Nijmegen, omdat we willen bijdragen aan warme en liefdevolle aandacht in de zorg.

Abonneren op Nieuws

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Wijkagenda

11-01-2020, 08-02-2020, 14-03-2020, 11-04-2020, 09-05-2020, 13-06-2020, 12-09-2020, 10-10-2020, 14-11-2020, 12-12-2020 Bingo Vredenburg in 2020

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com