Woon jij in Arnhem of omstreken en wil je stappen zetten binnen Zorg en Welzijn? Meld je dan aan voor activerend werk bij SWOA!

Stap voor stap en op een leuke manier weer participeren in de samenleving. Met onze steun bouw je weer een ritme op en ontwikkel je jouw talenten & vaardigheden.

Mogelijkheden bij SWOA
Je kunt zowel op onze locatie De Weldam, De Petersborg, De Gaanderij als MFC Klarendal terecht voor Activerend Werk. Wij kijken samen met jou naar wat je leuk vindt om te doen, waar jouw talenten liggen en waar we die het beste in kunnen zetten. Een kleine greep uit de mogelijkheden:

• Hou je van organiseren en mensen? Dan is de receptie de perfecte plek voor jou.
• Kook je graag? Kom ervaring opdoen in de keuken tijdens de Eetkamer.
• Vind je het leuk om met ouderen hun dag in te vullen? Fier, groepsbegeleiding op Maat zoekt altijd mensen.
• Wil jij stappen maken in de horeca? Kom eens werken achter het buffet op een van onze locaties.

Meer informatie of aanmelden?
Kijk op www.swoa.nl/activerendwerk of neem contact op via activerendwerk@swoa.nl. Of bel met 026 3272266 en vraag naar Marjon van Baars of Fiona Schneijderberg.

Vorig jaar leefde in Nederland één op de negen kinderen in armoede. Door het uitbreken van de Coronacrisis merken we nou dat dit aantal stijgt en voor de nabije toekomst vrezen we een verdere verslechtering van de situatie. Ook in Vredenburg heerst deze problematiek, vaak verborgen achter de voordeur. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

Vanaf 1 oktober kunnen inwoners van Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal hun gemeentelijke belastingzaken helemaal digitaal regelen. Via de nieuwe digitale balie voor gemeentelijke belastingen. Ook bedrijven die in één van deze gemeenten gevestigd zijn, kunnen de digitale balie gebruiken. Zo wordt het nog makkelijker om ieder moment van de dag hun gemeentelijke belastingzaken te doen.

In het centrum van Arnhem geldt een milieuzone. Voertuigen die op diesel rijden en veel vervuilende stoffen uitstoten mogen er niet komen. De milieuzone gold al voor personenauto's en vrachtauto's. Vanaf 29 oktober geldt de zone ook voor bestelauto's.

In verschillende Nederlandse steden bestaan milieuzones, met elk hun eigen regels. De landelijke overheid heeft er meer eenheid in aangebracht. Zo wordt het voor de weggebruiker duidelijker. Daarom veranderen er in Arnhem ook een paar dingen. 

Vanaf vrijdag 2 oktober vragen wij patiënten, bezoekers en medewerkers een mondneusmasker te dragen bij een bezoek aan Rijnstate. Dit geldt voor alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar. Zij dragen, net als in het openbaar vervoer, een eigen niet-medisch mondneusmasker of ontvangen dit bij binnenkomst. Medewerkers van Rijnstate dragen ook een mondneusmasker.

Nadat in maart het land vanwege corona in een intelligente lockdown ging die direct zijn weerslag had op de economie, besloot Stichting Ondernemersfonds Arnhem (SOFA), in goed overleg met de gemeente Arnhem, tot de openstelling van een tijdelijk Noodfonds.

Dit Noodfonds heeft ten doel om de economische schade voor Arnhemse ondernemers door het coronavirus te beperken. Ondernemerscollectieven kunnen op een laagdrempelige manier subsidie aanvragen voor projecten en initiatieven die ervoor zorgen dat ondernemers (een deel van) hun omzet ondanks de crisis kunnen blijven genereren.

Vanaf het voorjaar zijn we in onze wijk Vredenburg/Holthuizen actief met een groepje zwerfafvalrapers, u heeft ons vast al wel eens gespot met onze groene jasjes aan, bijvoorbeeld langs de Groningensingel.

We hebben ons aangesloten bij de HAS, Heel Arnhem Schoon, een prachtig initiatief van Alie Sijtsma en Rebecca Schut.
Zij begonnen 1,5 jaar geleden in Malburgen-west.
Hun acties spreiden zich als een olievlek uit over heel Arnhem.

Bron: De Gelderlander van 3 oktober, Marco Bouman; archieffoto De Gelderlander Cees Mooij

ARNHEM/HUISSEN - Gebruikers van de Pleijroute in Arnhem moeten er vanaf de tweede week van november rekening mee houden dat hun snelheid wordt gecheckt door de trajectcontrole. Het systeem werd vorig jaar zomer geïnstalleerd, en gaat dan echt aan.

Bij het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM), verantwoordelijk voor de trajectcontrole, staat maandag 9 november als ingangsdatum met potlood in de agenda.

,,De datum is nog onder voorbehoud. Er kan altijd een probleem rijzen waardoor de installatie nog niet aan kan”, zegt een woordvoerder. ,,Een week vooraf weten we het pas echt zeker.”

Bekijk de wijkkrant van oktober 2020 online. Klik op onderstaande link.

Bekijk de laatste wijkkrant hier

Arnhem wil een inclusieve stad zijn, een stad voor iedereen. Waar u kunt zijn wie u (echt) bent. Ongeacht culturele achtergrond, religie, beperking, leeftijd, sekse of geaardheid. In Arnhem waarderen en respecteren we de verschillen tussen mensen. Dat is helaas nog niet altijd zo vanzelfsprekend. Daarom zijn er van 5 tot en met 11 oktober een aantal activiteiten om aandacht aan te geven aan diversiteit en inclusie.

Activiteiten in Arnhem

Verschillende partners uit de stad organiseren (Apcg, Mind Mix, Poink, SWOA en Vitanos) activiteiten in de stad. Zo staan we in Arnhem stil bij de landelijke Week van Toegankelijkheid, Diversity Day en Coming Out Day. Diverse inwoners uit de stad kunnen elkaar zo ontmoeten, verhalen en ervaringen delen. Veelal zijn deze activiteiten kosteloos.

Abonneren op Nieuws

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van de Stichting Bewoners Vredenburg.

Bewonersoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of 
meldingen voor de gemeente: 
bel 0800-1809 
(locaal tarief) 
of via de website

Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com