Inloggen geregistreerde gebruikers

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Redactie

Redactie

Op 10 oktober vond op Kronenburg de start van de Duurzaamheidsweek plaats. Kronenburg ging “van het gas af” door de aansluiting op het Stadswarmtenet, de bus 2030, volledig verduurzaamd stond er, de muziek werd gestart door het lopen in een rad en er vonden rondleidingen plaats over het dak van Kronenburg, dat helemaal vol ligt met zonnepanelen.

De wijkwethouder, Martien Louwers gaf het startschot.

Redactie

Op zondagmiddag 21 oktober zorgt IVN natuur-educatie voor een Kinderactiviteit over de herfst en paddenstoelen.

Aan paddenstoelen kleeft iets magisch. Ze komen in sprookjes voor en ze verschijnen in veel vormen en kleuren. Veel zijn niet eetbaar. Ze smaken vies of je wordt er misselijk van, zodat je gaat overgeven. Ook zijn er die eetbaar zijn, die juist heel lekker smaken. Er worden zelfs speciaal paddenstoelen gekweekt om ze op te eten, zoals champignons.

Redactie

Wegens succes herhaald!

Half oktober start de gemeente Arnhem, het Energieloket Midden-Gelderland (ELMG) en de organisatie ‘Winst uit je Woning’ opnieuw een collectieve inkoopactie. Renkum, Rheden en Rozendaal volgen iets later. Dit jaar wordt de actie uitgebreid met een maatwerkadvies Slim en Energiezuinig Wonen. Bij de actie van afgelopen jaar zijn 1400 maatregelen uitgevoerd: isolatie van vloer en spouw, en zonnepanelen. En dat heeft een flinke reductie van COopgeleverd, ongeveer de directe productie van zo’n 300 gezinnen.

Redactie

Winkelcentrum Kronenburg is een van de meest duurzame winkelcentra van Gelderland. Deze status heeft het bereikt door een combinatie van effectieve duurzame maatregelen, waarvan de aansluiting op stadswarmte van Nuon de meest recente is. Om de start van de stadsverwarming te vieren nodigt het winkelcentrum bezoekers uit om naar het ‘het Groene Plein’ te komen op woensdag 10 oktober 2018 tussen 09.00 en 16.00 uur. Dit is tevens de Dag van de Duurzaamheid.

Het winkelcentrum heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in duurzaamheid. De recente overgang op stadswarmte levert een CO2-vermindering op van wel 85% in vergelijking met de oude warmtevoorziening op gas.

Beheer

Beheer

 

 

Op dinsdag 2 oktober, in de week tegen eenzaamheid, organiseerde AH Groningensingel een heerlijke lunch voor wijkbewoners.

Dat het geslaagd was kun je wel zeggen, de opkomst was goed , het was gezellig en er zijn nieuwe contacten gelegd.

Met dank aan AH Groningensingel en met name Ruth Meijer en de vrijwilligers.

Iedere dinsdag is er van 11.00—12.00 uur een koffieuurtje bij de AH, dus als u zin heeft in een kopje koffie of thee en een praatje kom gerust langs.

Beheer

Redactie

1. Wat is Arnhem Bedankt?

Het Arnhem Bedankt is een avond waarop mensen die zoveel waardevol werk voor de Arnhemse samenleving verzetten in het zonnetje gezet worden.

Zij krijgen een echte vipbehandeling, worden met alle egards ontvangen en hebben die avond keuze uit een programma dat vele mogelijkheden voor zowel jong als oud biedt in alle zalen van het oude Musis. De toegang is voor de vrijwilliger en zijn of haar partner gratis, evenals de meeste consumpties. De avond vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 november.

Pagina's

Abonneren op Nieuws

Volg ons op

Facebook

en kijk op WIJKCONNECT

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p.a. Wijkcentrum Vredenburg

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Enquête

De wijkvereniging Vrehoek wordt binnenkort opgeheven wegens gebrek aan vrijwilligers. Wilt u de wijkvereniging redden?

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com