Beste buren,

Na een tijd van broeden is nu het ei opengebroken. Het unieke project Pleynkwartier gaat samen met u van start. Graag maken wij u nogmaals deelgenoot van de voortgang van dit unieke project, dat we in overleg met de gemeente Arnhem, de komende jaren gaan realiseren.

Na het online seminar van januari jl. nodigen we u nu graag uit voor een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

Deze vindt plaats op woensdag 4 augustus op twee momenten. De bijeenkomst start om 16:00 uur en duurt tot 17:00 uur.
De tweede bijeenkomst start om 18:15 uur en duurt tot 19:15 uur.

Locatie: Pleyade revalidatie, Slochterenweg 2a.

In verband met de huidige Covid maatregelen houden wij de bijeenkomst buiten. Wij lichten onze plannen graag toe en aan het einde van het programma heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen.

U bent van harte welkom!

Met vriendelijke groet,
Floor de Vroome
Bestuurder Pleyade

Mijn naam is Kevin Besselink en ik ben sinds 1 januari de wijkboa van Rijkerswoerd, Kronenburg en Vredenburg. Als wijkboa wil ik  graag op de hoogte zijn van de problemen of knelpunten in de wijk, om vervolgens te helpen kijken naar een passende oplossing.  Is er in de buurt een probleem dat veel voorkomt of steeds terugkeert? Ik hoor het graag.

Bereikbaar:

Als wijkboa wil ik graag bereikbaar zijn. Wanneer ik sta ingedeeld in de wijk ben ik vaak op de fiets. U kunt mij dan dingen doorgeven, of we maken gezellig even een praatje. Ik hoop een bekend gezicht in de wijk te worden.

Ik werk veel samen met de politie en de wijkteams. Zo hebben wij 1 keer in de maand een wijkveiligheidsoverleg, hierin bespreken wij de overlast in de wijk.

Melding maken?

U kunt een melding openbare ruimte maken via Fixi. (Ook kunt u een melding doen met de Fixi app, die u kunt u downloaden in de Appstore of Google Playstore).

Liever persoonlijk contact? Bel dan 0800-1809.
Op Instagram ben ik te bereiken onder   @Wijkboa_rkv

Met vriendelijke groet,
K. Besselink
Wijkboa Rijkerswoerd, Kronenburg en Vredenburg 

@Wijkboa_rkv

Bron: De Gelderlander 02-08-2021, Marco Bouman

De drukke Willemstunnel in de Arnhemse binnenstad gaat bijna een week lang dicht. Van zondag 22 augustus om 22.00 uur tot zondag 29 augustus is de tunnel onder het Willemsplein afgesloten voor groot onderhoud en veiligheidsmaatregelen.

Gisteravond zijn borden geplaatst om verkeersdeelnemers op de Arnhemse Centrumring op de werkzaamheden te wijzen. De gemeente Arnhem adviseert weggebruikers de binnenstad in de laatste week van augustus te mijden, om op die manier verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen.

Het doorgaand verkeer dat normaliter via de tunnel gaat, zal tijdens de werkzaamheden bovenover worden omgeleid via Willemsplein en Nieuweplein. Daar is echter maar één rijstrook beschikbaar en bovendien steken daar veel fietsers en voetgangers over en kruisen bussen van en naar station Arnhem Centraal het plein.

Bron: De Gelderlander van 30-07-2021, Marco Bouman

ARNHEM - Het loket van de gemeente Arnhem in Winkelcentrum Kronenburg gaat niet eerder dan na de zomervakantie weer open. Het zogenoemde ‘Loket Zuid’ werd in maart 2020 gesloten in verband met de uitbraak van het coronavirus.

Ondertussen werden veel voorzieningen weer geopend, maar het loket van de gemeente Arnhem in Arnhem-Zuid, waar inwoners bijvoorbeeld paspoorten en rijbewijzen kunnen halen, bleef gesloten. Bewoners van het zuidelijke stadsdeel moeten daarvoor nu naar het stadhuis in de Koningstraat.

Bij de boerderijwinkels van Natuurcentrum Arnhem kunnen tot en met 30 september gratis planten worden opgehaald tegen inlevering van tuintegels. Zo kan je op een gemakkelijke manier je tuin vergroenen. Een groene tuin en buurt zijn mooier, goed voor de biodiversiteit én klimaatbestendig. Bovendien help je Arnhem mee naar de overwinning in het NK Tegelwippen.

Deze activiteit is ook voor niet-leden, dus neem je vriendje, vriendinnetje, buurjongen, buurmeisje, neefje, nichtje of wie je maar wil ook uit!

Als vervolg op Code Blauw en Code Rood presenteren Architectuurcentrum CASA en het platform Arnhem Klimaatbestendig Code Groen een online-programma over de vraag hoe biodiversiteit in de stad te stimuleren.

Opposites attract! Natuur en stad gelden als elkaars tegenpolen, maar niets is minder waar. Tegenwoordig is de biodiversiteit in steden zelfs groter dan op het platteland, dat meer en meer tot een monocultuur verworden is. Daar zit ook het probleem; de drastische afname van biodiversiteit vormt een existentiële bedreiging. Ook voor onszelf. Het is dus noodzaak om het tij te keren en biodiversiteit te stimuleren in onze eigen habitat en daarbuiten. Hoe dat te doen? Daar kijken we vanuit verschillende perspectieven naar met biologen Barbara Wagensveld en Marjolein Pijnappels (Studio Lakmoes), landschapsarchitect Stef van Campen (Burgers’ Zoo) en architect Jeroen Schilder (MVSA Architects).

,

Eén kinderwerker als rolmodel en vertrouwd persoon voor een kind het verschil kan maken, concludeert het Nederlands Jeugdinstituut met het landelijke onderzoek naar de rol en het belang van kinderwerk anno 2021. In het onderzoeksrapport zet het instituut de manieren hoe beleidsmaker én kinderwerkers aan de slag kunnen gaan met een wijkaanpak waarbij laagdrempeligheid het uitgangspunt vormt. Wethouder Martien Louwers nam gisterenmiddag het onderzoeksrapport aan van Saskia Nout, jeugdwerker bij Stichting Rijnstad.

,

Kunt u door minder inkomen de huur of hypotheek van uw huis niet meer betalen? Of de kosten van gas, water en elektriciteit? Dan komt u misschien in aanmerking voor de Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK). De TONK is verlengd van 1 juli tot 1 oktober 2021 met soepelere regels. Ook huidige aanvragers van TONK kunnen een nieuwe (verkorte) aanvraag doen. 

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u uw baan heeft verloren, minder uur kunt werken voor uw werkgever of als ondernemer uw werk maar gedeeltelijk kunt uitoefenen. Het doel van TONK is dat u thuis kunt blijven wonen, ook als u opeens minder inkomen heeft.

Zorg je voor iemand met dementie?
Dan is de training Nieuwe Herinneringen een aanrader.

Als je zorgt voor iemand met dementie, dan is elke dag een nieuwe uitdaging. Je naaste verandert en lijkt niet meer degene te zijn die hij of zij was. Het contact met elkaar is minder vanzelfsprekend en je mist je partner, maatje of ouder. Je wilt zo goed mogelijk verder, maar hoe doe je dat?

MVT Arnhem heeft voor mantelzorgers in Arnhem een training samengesteld die zowel kennis over dementie als praktische handvatten en tips aanreikt. Dit geeft jou als mantelzorger inzicht en helpt je in het omgaan met dementie.

Abonneren op Nieuws

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van de Stichting Bewoners Vredenburg.
Bewonersoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht,
Slochterenweg 29
Reactieadres Email: 
wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of 
meldingen voor de gemeente: 
bel 0800-1809 
(locaal tarief) 
of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com