Wie in Arnhem een plan heeft voor een buurtmoestuin, een pluktuin of een ander initiatief op het gebied van het telen van lokaal voedsel kan gebruik maken van een nieuwe subsidieregeling in Arnhem. De subsidieregeling heeft de naam 'Eetbare Stad' meegekregen. Voor de komende drie jaar is in totaal 75.000 euro beschikbaar.

De subsidieregeling heeft als doel het stimuleren van eetbaar groen door en voor bewoners in de gemeente Arnhem. Daarmee wil de gemeente invulling geven aan haar beleid op het gebied van de eetbare stad, stadslandbouw en regionaal voedsel, zoals ook is vastgelegd in de visie op Stadslandbouw.

Hoogte van de subsidie
Per initiatief wordt maximaal 50% van de kosten gesubsidieerd met een maximum bedrag van € 4.000 per initiatief. Aanvragen kan op de pagina subsidieregelingen Eetbare Stad en Klimaatadaptatie.

Tien procent minder asfalt, het aanleggen van schaduwroutes en koelteplekken, meer bomen planten en een nieuwe stadsbrede subsidieregeling. Een greep uit de Klimaatadaptiestrategie 2020-2030 die het college van burgemeester en wethouders heeft aangeboden aan de Arnhemse gemeenteraad. Een plan dat met verschillende partners in de stad tot stand is gekomen en dat antwoord geeft op de vraag hoe Arnhem zich wil wapenen tegen de toenemende hitte, droogte en hevige regenbuien.

Voor het volledige programma en nog meer informatie volgt u deze link: https://www.ruimtekoers.nl/nieuws/

Kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers strijkt van 3 tot en met 6 september weer neer in Arnhem. Vier dagen lang is winkelcentrum de Drieslag het decor van theater, muziek, spoken word, een Drive in Cinema en nog veel meer. Geniet van heerlijk eten en drinken en ook voor de allerkleinsten is er een boordevol programma. Ondertussen verken je samen met makers, publiek en bewoners nieuwe ideeën, dromen en richtingen voor de stad van de toekomst.

Tijdens een wijkklimaatcafé worden wijkbewoners geënthousiasmeerd om samen aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun huizen/tuinen/buurt. Met de praktische tips over energiebesparing en -opwekking en over het klimaatbestendig maken van je omgeving, kan iedereen direct aan de slag. Voor specifieke vragen kan aangeschoven worden bij diverse klimaattafels. Een wijkklimaatcafé wordt in de wijk gehouden en duurt ongeveer 1,5 uur

Tijdens een Klimaatcarrousel laten wijkbewoners aan elkaar zien hoe zij hun tuin/huis hebben verduurzaamd met bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie, groen dak, regenton e.d.. Deze wandel- of fietstocht gaat langs 4 - 8 locaties in de wijk en heeft als doel het gesprek over duurzaamheid met elkaar te hebben. Een klimaatcarrousel duurt zo’n 3 uur.

Van maandag 10 augustus tot en met vrijdag 21 augustus komt er een nieuw sportcircuit op het terrein tussen het Olympus College en zwembad De Grote Koppel. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Langs het sportcircuit zijn keerwanden geplaatst.

We gaan binnenkort weer van start met onze activiteiten, dus kijk op onze website voor informatie.
www.mediatrefpuntarnhem-zuid.nl

Op woensdag- en donderdagochtend hebben we nog enkele plaatsen vrij voor de Cursus Windows 10 - Deel 1 Basis.
https://mediatrefpuntarnhem-zuid.nl/cursus-windows-10-deel…/

Vanaf 1 september starten de inloopochtenden weer op afspraak op dinsdag- en vrijdagochtend.
https://mediatrefpuntarnhem-zuid.nl/inloopochtenden-en-huiswerkbegeleiding/

Als u nog geen vragen heeft kunt u stellen via info@mediatrefpuntarnhem-zuid.nl.

Gezellige lunch in Italiaanse sferen met creatieve activiteit.
Zaterdag 1 augustus van 12.30 – 15.00 uur organiseren we een gezellige lunch in Italiaanse sferen!

Daarna gaan we als een echte Da Vinci of Michelangelo creatief aan de gang met schilderkunst door het bewerken van een mok. Deze neem je gevuld met wat lekkers mee naar huis!

Kom jij ook?

Locatie: De Petersborg, Slochterenweg 40
Eigen bijdrage: € 5,00
Opgeven via: 026-381 02 65, je kunt hier ook eventuele dieetwensen doorgeven. Let op vol = vol

Vanaf 30 juli zijn de locaties weer open voor een koffieuurtje. Even een moment om onder het genot van een kop koffie of thee weer gezellig bij elkaar te zijn.

Locatie: De Petersborg, Slochterenweg 40
Wanneer: iedere dinsdag en donderdag van 10 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur.

Deelnemen kan alleen na aanmelding. Dit kan op werkdagen van 9 tot 12 uur via 026-381 02 65.

https://swoa.nl/bezoek-ons/arnhem-zuid/de-petersborg/?more_results=true

Voor nog meer informatie kijk hier verder https://mailchi.mp/ruimtekoers.nl/ruimtekoers-gaat-door?e=f253c8324c

In augustus kun je meedoen aan allerlei leuke workshops van Ruimtekoers. En dan bedoelen we echt meedoen, want je kunt meteen aan de slag om je eigen zonnestof te maken of je eigen thee bijvoorbeeld. Misschien leer je liever gerechten uit verschillende culturen koken? Of anders gooi je jouw muzikale talent in de strijd en maak je een eigen track. Check hieronder de data van de verschillende workshops en geef je op! Meer info vind je op Ruimtekoers.nl. Zet meteen even 3 t/m 6 september in je agenda; dan is het Ruimtekoers festival. Kom op, jij gaat toch ook mee op Ruimtekoers?

Meer weten: www.ruimtekoers.nl

Inschrijven workshops kan via: https://bit.ly/ruimtekoers-workshops

Op woensdag 22 juli trad zangeres Willeke Alberti op in de tuin van Waalstaete. Waalstaete is een van de locaties van ouderenzorgorganisatie Pleyade. Ook het vernieuwde restaurant werd door Willeke Alberti geopend en kreeg de naam ‘Samen zyn’, naar een van haar welbekende nummers.

Meezingen en genieten

Abonneren op Nieuws

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van de Stichting Bewoners Vredenburg.

Bewonersoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of 
meldingen voor de gemeente: 
bel 0800-1809 
(locaal tarief) 
of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com