U bent hier

25 september verschijnt De was buiten hangen. Arnhemse kwesties 1970-2000 bij Uitgeverij Matrijs

Printvriendelijke versiePDF-versie

 

Journalisten smulden in de periode 1970 tot 2000 van de Arnhemse perikelen. Niet alleen de lokale kranten, maar ook de landelijke pers schreef zich de vingers blauw. Historicus Bob Roelofs neemt ons mee naar deze fascinerende periode waarin stadion Gelredome met veel rumoer tot stand kwam en het einde van de een-na-grootste raamprostitutiebuurt van Nederland een kwestie van tijd werd. Een periode met geruchtmakende kraakacties, volksprotesten tegen drugsoverlast, een Broodbus door de stad en bijzondere herdenkingsconcerten. Een van de rode draden is de terugkerende zorg over het voortbestaan van Vitesse. En hoe zat het ook al weer met de KEMA-affaire, het eerste grote schandaal rondom radioactiviteit in Nederland?

De was buiten hangen. Arnhemse kwesties 1970-2000 is een levendig relaas van wat er in de laatste drie decennia van de twintigste eeuw in de Gelderse hoofdstad gebeurde. Een tijd waarin nieuwe wijken werden gebouwd en oude weer tot leven kwamen, terwijl de dames en heren politici al te vaak rollebollend door het stadhuis gingen. Een geschiedenis, geschreven door een kenner met hart voor de stad. Om Arnhem echt te leren kennen en niet meer los te laten.

De was buiten hangen. Arnhemse kwesties 1970-2000
Bob Roelofs
192 blz 17x24 cm
genaaid gebrocheerd ISBN 978-90-5345-571-5
€ 19,95

Interesse in deze uitgave, een recensie-exemplaar of beeldmateriaal?

Neem contact op met Uitgeverij Matrijs
030-2343148
uitgeverij@matrijs.com www.matrijs.com

Locatie

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van de Stichting Bewoners Vredenburg.
Bewonersoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht,
Slochterenweg 29
Reactieadres Email: 
wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of 
meldingen voor de gemeente: 
bel 0800-1809 
(locaal tarief) 
of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com