Vrijdag 25 september vindt in aanwezigheid van wethouder Cathelijne Bouwkamp de officiële aftrap plaats van de wijkgesprekken die de gemeente Arnhem voert over energiebesparing en aardgasvrij wonen. Onder de vlag van Arnhem Aan vinden er de komende maanden zowel overdag als 's avonds tientallen gesprekken plaats over wat inwoners kunnen doen om hun energieverbruik te beperken en welke hulp ze daarbij kunnen krijgen. Ook de wijze waarop Arnhem in de toekomst aardgasvrij wil worden komt aan de orde.
Wethouder Cathelijne Bouwkamp over de wijkgesprekken: "Ik ben blij dat deze gesprekken nu van start kunnen. De opgave om over te stappen naar schone en duurzame energie is van ons allemaal. Daarom vind ik het belangrijk dat we hierover met Arnhemmers in gesprek gaan. De wijkgesprekken gaan over de energietransitie in het algemeen én over hele praktische zaken. Denk bijvoorbeeld aan tips hoe je eenvoudig energie kunt besparen of een overzicht van subsidieregelingen die er op dit moment zijn. Belangrijk onderdeel van de wijkgesprekken zijn de vragen van de Arnhemmers zelf. Het is voor de gemeente fijn en belangrijk om te weten welke vragen, zorgen en ideeën er leven. Ik hoop daarom dat veel Arnhemmers met ons in gesprek gaan."
Vernieuwde website
Voor wie niet bij de wijkgesprekken aanwezig kan zijn is alle informatie eenvoudig terug te vinden op de vernieuwde website van Arnhem Aan. Op de nieuwe website is de informatie voor verschillende doelgroepen overzichtelijk op een rij gezet. Huurders, woningeigenaren, ondernemers en verenigingen hebben elk hun eigen ingang tot voor hen toegespitste informatie. Uiteraard is op de website ook een overzicht te vinden waar en wanneer de wijkgesprekken plaatsvinden.
Verjaardag Lijn2030
Bij de start van de wijkgesprekken is ook Lijn2030 van de partij. Deze bijzondere, hippe en duurzame VW-bus viert zijn 2-jarig bestaan en is een herkenbaar en veelvuldig ingezet element geworden in de Arnhem Aan-campagne. De bus, die is uitgerust in de kleuren van de Arnhem Aan, fungeert als een rondrijdend loket waar inwoners informatie kunnen krijgen over allerhande energievraagstukken.