U bent hier

Afval, wat is er veranderd vanaf 1 juli 2020?

Printvriendelijke versiePDF-versie

U betaalt altijd al voor uw afval. Tot nu toe betaalde u een vast bedrag. Dit bedrag was afhankelijk van de grootte van uw huishouden. Vanaf 1 juli 2020 betaalt u een vast lager bedrag en een variabel bedrag (80 cent voor een restafvalzak). Door afval goed te scheiden heeft u zelf invloed op de hoogte van uw afvalkosten. 

Veel afval is herbruikbaar als grondstof voor nieuwe producten, maar dan moet dit wel gescheiden worden. Door afval goed te scheiden draagt u bij aan een beter milieu, maar het is ook goed voor uw portemonnee. Meer gft, plastic, papier en glas scheiden betekent minder restafval. U heeft dan lagere afvalkosten. Wilt u zien hoe vaak u restafval weggooit? Maak dan een account aan op mijnafval.arhem.nl.

Infowijzer

Als het goed is heeft u een infowijzer in de brievenbus ontvangen. Hier staat meer informatie over de nieuwe afvalstoffenheffing en ook tips om afval te scheiden. Ook zijn er speciale regelingen voor mensen die veel medisch afval hebben. En woont u in een wooncomplex of in een bovenwoning en wilt u groen afval scheiden? Kijk dan of uw wijk voor een gf-verzamelcontainer in aanmerking komt. Ook voor de minima is er een speciale regeling.

Heeft u vragen? Bel gratis naar 0800 - 1809 en kies optie 1

Op de website www.arnhem.nl/afval vindt u meer informatie over de nieuwe afvalstoffenheffing en de speciale regelingen. Ook is er een belteam ingericht voor vragen. Bel gratis naar 0800 - 1809 en kies optie 1 (afval). Een medewerker van de gemeente staat u graag te woord. U kunt het belteam ook bellen als u de infowijzer niet heeft ontvangen of als u de infowijzer graag in het Engels, Turks of Arabisch wilt ontvangen.

Locatie

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van de Stichting Bewoners Vredenburg.

Bewonersoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of 
meldingen voor de gemeente: 
bel 0800-1809 
(locaal tarief) 
of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com