Arnhem 2120 | De stad over 100 jaar

Arnhem Klimaatbestendig en CASA organiseren samen Arnhem 2120, een vervolg op het (online) college NL2120, waarin Tim van Hattum (WUR) de nieuwe kaart van Nederland in 2120 toelichtte. Inmiddels hebben Wageningse wetenschappers die kaart vertaald naar een visie voor de stad van de toekomst. Arnhem is daarbij als casus genomen. Hoe ziet onze stad eruit over honderd jaar? Op donderdag 10 maart presenteren hoogleraar landschapsarchitectuur Sanda Lenzholzer (WUR) en onderzoeker klimaatbestendigheid Ilse Voskamp (WUR) dit visionaire onderzoek. Lees hier meer over het onderzoek De stad van 2120: natuurlijk!

Sanda Lenzholzer

Landschapsarchitect en stedenbouwkundige Sanda Lenzholzer is sinds 2004 verbonden aan Wageningen Universiteit waar zij promoveerde op het stadsklimaat en hoe je dat met het ontwerp van steden kunt te verbeteren. Sanda is zeer actief betrokken geweest bij het wetenschappelijke en maatschappelijke debat hierover. Binnen haar huidige onderzoek integreert ze stedelijke klimaatwetenschap met stedelijke planning en ontwerppraktijk en richt ze zich – inmiddels als hoogleraar – op het overbruggen van de 'implementatiekloof' in stedelijke klimaatadaptatie.

Ilse Voskamp

Onderzoeker klimaatbestendigheid en landschapsontwerper Ilse Voskamp – Wageningen Environmental Research –promoveerde op het stedelijk metabolisme en hoe de kennis van stedelijke grondstofstromen een wetenschappelijke basis kan vormen voor het ontwerp van steden. Haar huidige onderzoek richt zich op integrale visies voor klimaatadaptatie en circulariteit, voor zowel de stad als de regionale schaal. Systeemdenken en op het landschap gebaseerde oplossingen hebben een centrale plek in haar onderzoek.

Datum: donderdag 10 maart

Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur

Locatie: NiCo, Coehoornstraat 17 (nabij Arnhem CS)

Entree: €5,00 (pin), studenten en leden van de CASA-sociëteit gratis

Aanmelden: meld je aan via rsvp@casa-arnhem.nl o.v.v. Arnhem 2120 om verzekerd te zijn van een plek.