U bent hier

Arnhemse Afvalestafette 2019

Printvriendelijke versiePDF-versie

Van maandag 18 maart tot en met zaterdag 23 maart gaan ruim 2000 basisschoolscholieren, KinderWijkTeams, studenten, werknemers en bewoners de straat op om zwerfafval op te ruimen. Deze Afvalestafette vindt plaats op verschillende locaties verspreid in Arnhem. Op zaterdag 23 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag, wordt bekend gemaakt hoeveel zwerfafval er gedurende de week is opgehaald.

Zwerfafval is niet alleen storend om te zien, maar het is vooral niet goed voor de natuur. Daar gaan we in de week van de Arnhemse Afvalestafette iets aan doen! Help je ook mee?<--break->

Opening Afvalestafette

Maandag 18 maart om 9.00 uur geeft wethouder Cathelijne Bouwkamp het startsein voor de Afvalestafette op de Parkschool in Presikhaaf. De wethouder deelt de grijpers, afvalringen, handschoenen en hesjes uit aan de school. Daarna gaat de wethouder samen met zo’n 170 kinderen van de Parkschool op pad om zwerfvuil op te ruimen.

 

Gedurende de week gaan tientallen scholen, BSO’s, KinderWijkTeams, bedrijven en bewonersgroepen aan de slag om zwerfvuil op te ruimen. Samen maken ze van Arnhem weer een mooie en schone stad!

 

Afsluiting en eindresultaat

Op zaterdag 23 maart vindt op Stadsboerderij Presikhaaf om 15.30 uur de afsluiting plaats. Al het afval dat gedurende de week is verzameld wordt hier elke dag bijeen gebracht. De hoeveelheid afval wordt dagelijks bijgehouden. Als de laatste afvalzakken op zaterdag zijn aangekomen wordt de eindstand bekend gemaakt.

 

Volg de Afvalestafette

Gedurende de week zijn alle opruim- en schoonmaakacties te volgen via de website van het Natuurcentrum Arnhem www.natuurcentrumarnhem.nl/afvalestafette en via de Facebookpagina www.facebook.com/natuurcentrumarnhem.

 

De Afvalestafette is een samenwerking van Natuurcentrum Arnhem, KinderWijkTeams en Gemeente Arnhem.

Datum: 
maandag, 18 maart, 2019 - 00:00 tot zaterdag, 23 maart, 2019 - 00:00

Locatie

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com