U bent hier

Atkritka, schrijnend toneel over grensproblematiek op de Stadsblokken.

Printvriendelijke versiePDF-versie

Hoe voelt het als er met je gesold wordt? Als je een speelbal bent van de autoriteiten, die telkens de regels veranderen? Als je dagelijks de grens over moet om naar de dokter te gaan of naar je werk en je maar moet afwachten of dat mag?

TONEELGROEP ARNHEM speelt in mei Atkritka op de Stadsblokken.

Wie in Atkritka de grens wil oversteken wordt tegengehouden door twee wachters met een geheel eigen logica. Willen mensen naar de overkant, dan zullen ze aan hun onlogische regels moeten voldoen. Steevast worden ze onderworpen aan een zenuwslopend kruisverhoor. In deze soms absurd-komische ondervragingen wisselen intimidatie en misverstanden elkaar af. Als toeschouwer denk je automatisch aan hoe vluchtelingen zich moet voelen.

Uit de onnavolgbare dialogen tekent zich een tragisch verhaal af waarin alle aanwezigen een rol spelen, maar dat de wachters lijkt te ontgaan.

Atkritka is geschreven door Robert van Dijk (1974). Zijn stukken waren te zien op Oerol, de Parade, Festival a/d Werf en ITs Festival Amsterdam.

Afgelopen jaar speelde Toneelgroep Arnhem Lucy, een Monsterproces, dat zeer goed werd ontvangen. De amateurgroep staat sinds 2010 garant voor locatietheater van hoog niveau. In voorgaande jaren speelden zij onder meer De Geschiedenis van de Familie Avenier van Maria Goos op Stadsboerderij Presikhaaf en stukken van Moniek Kramer in het WTC.

Dit jaar werkt TGA wederom samen met regisseur Pieter van Terheijden, die bekend staat om zijn voorstellingen op locatie met een voorliefde voor taal en muziek. Het levert een surrealistisch drama op dat de toeschouwer verontrust omdat het wel heel dicht bij de wrange werkelijkheid komt.

·         Voorstellingen: 16, 17, 18 en 21 mei 2019 20:00 uur, 19 mei om 16:00 uur

Kaartverkoop op http://www.toneelgroeparnhem.nl/.

Datum: 
donderdag, 16 mei, 2019 - 20:00
vrijdag, 17 mei, 2019 - 20:00
zaterdag, 18 mei, 2019 - 20:00
zondag, 19 mei, 2019 - 16:00
dinsdag, 21 mei, 2019 - 20:00

Locatie

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com