U bent hier

Herfst en paddenstoelen in Heemtuin Presikhaaf.

Printvriendelijke versiePDF-versie

Er is in de herfst nog veel te beleven in de natuur en dat kan je prima doen met IVN natuureducatie Arnhem op zondag 7 oktober.

Herfst, het begin van het “einde” van het seizoen? Welnee, eerder het begin van een nieuw! De bomen en struiken hebben de knoppen voor het komend seizoen al klaar. Dieren zorgen voor voorraad om de winter door te komen en om er in het komende voorjaar weer helemaal klaar voor te zijn. Planten hebben hun zaden afgeleverd voor het nieuwe seizoen. Even flink vorst erover en ze kunnen ontkiemen.
Je kent vast wel de uitdrukking “Een goede voorbereiding is het halve werk”; daar is de natuur heel goed in en de natuurgidsen gaan zich hier deze middag in verdiepen.
Er zijn ook laatbloeiers, planten die het juist moeten hebben van de herfst en die de nazomerwarmte nodig hebben om tot volle wasdom te komen of zelfs een tweede keer in bloei te komen.

En dan de paddenstoelen. Veel soorten laten in de herfst hun vruchtlichamen zien. Dat verschilt nogal per jaar. Vocht en warmte geven een rijk paddenstoelenjaar. Droge perioden remmen de groei van paddenstoelen. Ben je benieuwd hoe dat is na de afgelopen droge zomer, kom dan op zondag 7 oktober naar de Heemtuin van Presikhaaf aan de Ruitenberglaan 4. Om 14.00 uur staan de gidsen klaar om je van alles over deze seizoenverschijnselen te vertellen. Iedereen is (gratis) welkom.

Voor meer info over IVN natuureducatie Arnhem kan je terecht op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Locatie

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com