U bent hier

IVN Kinderactiviteit herfst en paddenstoelen.

Printvriendelijke versiePDF-versie

Op zondagmiddag 21 oktober zorgt IVN natuur-educatie voor een Kinderactiviteit over de herfst en paddenstoelen.

Aan paddenstoelen kleeft iets magisch. Ze komen in sprookjes voor en ze verschijnen in veel vormen en kleuren. Veel zijn niet eetbaar. Ze smaken vies of je wordt er misselijk van, zodat je gaat overgeven. Ook zijn er die eetbaar zijn, die juist heel lekker smaken. Er worden zelfs speciaal paddenstoelen gekweekt om ze op te eten, zoals champignons.

Paddenstoelen zijn heel belangrijk in de natuur. Want ze verteren met hun lange schimmeldraden in de grond veel dode planten- en dierenresten. Die ruimen ze dus op! Het zijn gratis “vuilnismannen” van de natuur.

Hierover vertellen natuurgidsen van IVN natuur-educatie Arnhem. Er wordt ook echt gespeurd naar allerlei paddenstoelen en zwammen. Na zo’n droge zomer als dit jaar zijn ze best moeilijk te vinden, maar er wordt ook gezocht naar allerlei andere herfstverschijnselen.

De herfst lijkt het einde van het natuurseizoen te zijn. Maar juist nu is er heel veel te zien en te ontdekken! Alle nieuwsgierige kinderen zijn op zondag 21 oktober welkom in de Heemtuin van Presikhaaf aan de Ruitenberglaan 4. Om 14.00 uur staan de gidsen klaar en iedereen is (gratis) welkom om hier de herfst te beleven.

Voor meer info over activiteiten van IVN natuureducatie Arnhem kan je terecht op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Locatie

Datum: 
zondag, 21 oktober, 2018 - 14:00

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com