U bent hier

Je kunt vanaf nu kaartjes kopen voor Ruimtekoers Festival 2020!

Printvriendelijke versiePDF-versie

Volg onderstaande link voor de kaartverkoop en meer informatie: https://mailchi.mp/ruimtekoers.nl/kaartverkoop-is-van-start-4209954?e=f2...

Voor het volledige programma en nog meer informatie volgt u deze link: https://www.ruimtekoers.nl/nieuws/

Kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers strijkt van 3 tot en met 6 september weer neer in Arnhem. Vier dagen lang is winkelcentrum de Drieslag het decor van theater, muziek, spoken word, een Drive in Cinema en nog veel meer. Geniet van heerlijk eten en drinken en ook voor de allerkleinsten is er een boordevol programma. Ondertussen verken je samen met makers, publiek en bewoners nieuwe ideeën, dromen en richtingen voor de stad van de toekomst.

Eerder dit jaar was Ruimtekoers al aanwezig in de wijk. Vanaf januari 2020 werken verschillende makers al nauw samen met wijkbewoners aan diverse thema’s; de stadsmakersprogramma’s. Zo gaan wijkbewoners in het kader van duurzaamheid, Zonnestof maken, textiel verweven met zonnecellen, in samenwerking met Pauline van Dongen en Maaike Gottschal. Met artiesten van Power Plug NL en muziekverenigingen DWS en het Klarinettenkoor wordt onder leiding van Cassandra Onck en Mauro Casarini toegewerkt naar een EP (inclusief videoclip) onder de noemer #Zuiderstroom.

Ruimtekoers nodigt stadsbewoners, kunstenaars, filosofen, theatermakers, beleidsmakers, muzikanten en wetenschappers uit om samen nieuwe ideeën te ontwikkelen voor de buitenruimte in de stad. Zo is het niet alleen een heel gezellig festival, maar ook een maatschappelijk experiment met als uitgangspunt: het samen leven in de stad voor iedereen beter, mooier en leuker te maken.

Workshops in de Ideeënbus
Vanaf 10 augustus plaatst Ruimtekoers een glazen Ideeënbus op winkelcentrum de Drieslag (naast de loempiakraam en de Albert Heijn). Hier vinden in de maand augustus al verschillende workshops plaats, zoals het maken van een hyperlokale kruidenthee in samenwerking met de Onkruidenier en leren koken uit verschillende culturen met chef-kok Allon Cheng.

Afhaalmaaltijden bij De Ideeënbus | A Place to Eat
Dit jaar is samen eten moeilijker dan anders, en daarom bedacht Ruimtekoers in samenwerking met chef-kok Allon Cheng van Stichting Vitanos een ander concept. Onder begeleiding van Allon Cheng bereiden wijkbewoners hun lievelingsgerechten die kunnen worden afgehaald. Zo kan je toch thuis genieten van echte Arnhemse cuisine! Afhaalmaaltijden kunnen op 3 t/m 6 september opgehaald worden bij de Ideeënbus | A Place To Eat van 17:00 tot 20:00 uur. Vooraf online bestellen is verplicht.

Drive in Cinema Zuid
Voor het eerst in de Ruimtekoers-geschiedenis, kun je genieten van de Drive in Cinema Zuid. Op 3 september presenteert stadsmakersprogramma #Zuiderstroom hun lievelingsfilm: Bohemian Rhapsody. De tweede filmavond (4 september) host Wij Zijn Samen Arnhem tijdens het eerste Manifilmfestival hun favoriete film Hors Normes. Last but not least, 5 september is een echte Malburgse filmavond met de vertoning van Saturday Night Fever. Elke avond beginnen we vanaf 20:00 uur, vanuit je auto, op de parkeerplaats aan het Werenfriedplein. Kaartverkoop start 12 augustus.  

Theater
Aan theater is er wederom geen gebrek op Ruimtekoers. Spoken word- collectief Mensen Zeggen Dingen haalt dromen en idealen op in de stad en verwerkt deze in de spetterende performance ‘Vergezichten’. Met De Ideale Wereld, een dialoogvoorstelling, vertellen Karlijn van Kruchten en Esther de Haas een theatraal verhaal, over, met en door mensen die betrokken zijn bij het thema armoede. Malburgse theatergroep OverMalbruggen presenteert hun nieuwe voorstelling Eenzaamheid & Verbondenheid en geeft daarnaast op zondag 6 september ook een workshop theaterspel.

Corona
Het hele Ruimtekoers programma is opgezet zodat het past binnen de geldende corona-maatregelen. Ook houden ze de actuele richtlijnen en informatie vanuit de Rijksoverheid nauwlettend in de gaten en passen zo nodig de activiteiten aan. Lees hier meer over de praktische richtlijnen.

Alle activiteiten vinden plaats op basis van kaartverkoop of inschrijving. Dit kan vanaf 12 augustus via www.ruimtekoers.nl/tickets. Zie voor het volledige festivalprogramma hier: www.ruimtekoers.nl/programma

Ruimtekoers Festival
3 t/m 6 september, winkelcentrum De Drieslag, Arnhem
www.ruimtekoers.nl

Over Ruimtekoers

Ruimtekoers is een stedelijk en cultureel onderzoek verpakt in een gratis en toegankelijk kunst- en cultuurfestival in Arnhem-Zuid. Met makers, bewoners, publiek, overheden en ondernemers wordt de lege ruimte in de stad ingezet om samen nieuwe ideeën, dromen en richtingen te verkennen voor het samenleven in de stad. Dat doet Ruimtekoers midden in de samenleving. Waar mensen hun boodschappen doen, wonen en naar school gaan. www.ruimtekoers.nl

Ruimtekoers werkt nauw samen met De Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem en adviesbureau Companen. Deze vierde editie wordt mede mogelijk gemaakt door Bankgiro Loterijfonds, VSB Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Dioraphte, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Ondernemersfonds Arnhem.

Datum: 
vrijdag, 21 augustus, 2020 - 00:00

Locatie

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van de Stichting Bewoners Vredenburg.
Bewonersoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht,
Slochterenweg 29
Reactieadres Email: 
wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of 
meldingen voor de gemeente: 
bel 0800-1809 
(locaal tarief) 
of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com