Inloggen geregistreerde gebruikers

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

U bent hier

Jongeren ervaren het ondernemerschap in de zomervakantie.

Printvriendelijke versiePDF-versie

ZomerOndernemer dit jaar van start in Gelderland

Tijdens de komende zomervakantie kunnen jongeren tussen de 15 en 22 jaar op diverse plaatsen in Gelderland gratis deelnemen aan het ondernemersproject ZomerOndernemer. Het project laat jongeren ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Ze krijgen daarbij begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

Officiële kick off
Op de komende Startup Delta Summit van 19 april wordt de officiële kick off voor de wervingscampagne gegeven. De Startup Delta Summit is een groots landelijk evenement en de hoofdorganisatie is o.a. in handen van de provincie Gelderland. Prins Constantijn van Oranje zal mede de officiële opening  van de Summit verrichten en om 17.00 uur start de kick-off van Zomerondernemer.

Het project
Het project Zomerondernemer duurt zes weken en begint met een driedaagse training waarbij de jongeren alle tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te kunnen. In de weken die volgen zijn de deelnemers te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken de deelnemers aan hun bedrijf. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

Landelijk actief
ZomerOndernemer gaat dit jaar voor de negende keer van start in meerdere regio’s in Nederland. Komende zomer is het project onder andere te volgen in Gelderland in de regio’s Achterhoek, Arnhem / Overbetuwe, Ede e.o. en Graafschap.

Gratis deelname
Dankzij de steun van landelijke sponsoren, diverse gemeenten, de  Rabobank, Smarthub Achterhoek en het Graafschap College is deelname aan het project kosteloos. Het enige wat deelnemers nodig hebben is een bedrijfsidee. Er is zelfs ruimte om tijdens het project op vakantie te gaan. Deelnemers mogen maximaal twee terugkomdagen missen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. In iedere regio is er plek voor maximaal 30 deelnemers.

Foto van deelnemer Lisette Schrijver. Zij deed in 2017 mee in de regio Zwolle en startte haar eigen creatieve studio ‘Helemaal Pluis’. Foto is gemaakt door Nordy Visser.

Locatie

Volg ons op

Facebook

en kijk op WIJKCONNECT

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p.a. Wijkcentrum Vredenburg

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Enquête

De wijkvereniging Vrehoek wordt binnenkort opgeheven wegens gebrek aan vrijwilligers. Wilt u de wijkvereniging redden?

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com