U bent hier

Meer Arnhemse gezinnen komen in aanmerking voor GelrePas

Printvriendelijke versiePDF-versie

Vanaf 1 april kunnen meer Arnhemmers gebruik maken van de GelrePas. Alle gezinnen met een inkomen van 130% van de bijstandsnorm kunnen vanaf dan een GelrePas aanvragen. Tot nu toe gold een grens van 120%. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De GelrePas is er speciaal voor mensen die weinig inkomsten hebben en daardoor vaak te weinig geld voor activiteiten zoals een dagje uit, het volgen van cursussen, bezoek aan theater of concert of lid worden van een sportvereniging. De GelrePas is gratis.

Door dit besluit kunnen nu ongeveer nog eens 600 kinderen en 700 ouders profiteren van de mogelijkheden van de GelrePas. Bovendien zorgt deze nieuwe inkomensgrens ervoor dat de GelrePas niet meteen wegvalt als ouders vanuit een uitkeringssituatie aan het werk gaan. ‘We willen minder armoede en meer mensen aan het werk helpen', aldus wethouder Armoede Ronald Paping. 'Dan is het belangrijk dat je kunt blijven meedoen aan allerlei activiteiten, zodat je niet in een sociaal isolement terecht komt. De GelrePas is een mooi middel om die gezinnen met kinderen daarbij te helpen.’

GelrePas bestaat 25 jaar

Uit onderzoek blijkt dat het bereik van de pas in Arnhem zeer goed is. De meeste inwoners die recht hebben op een GelrePas, hebben er een, maar niet iedereen gebruikt de pas. Paping: 'De pas bestaat dit jaar 25 jaar. Mede daarom gaan we ons inzetten om het gebruik en de bekendheid van de pas te vergroten.' Ook wordt de website verbeterd, zodat het makkelijker wordt om deel te nemen aan de aangeboden activiteiten.

Een GelrePas aanvragen

Een GelrePas aanvragen kan via arnhem.nl/gelrepas. Daar staan vanaf april ook de nieuwe criteria om een pas aan te vragen. Het aanbod van activiteiten is te vinden op gelrepas.nl. Behalve voor inwoners van de gemeente Arnhem, is de pas ook beschikbaar in de gemeenten Duiven, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar. Iedere gemeente hanteert daarbij eigen criteria voor het aanvragen van de pas.

Locatie

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com