U bent hier

Nacht van de nacht in Meinerswijk

Printvriendelijke versiePDF-versie

De Nacht van de nacht is een landelijke actie van de provinciale Natuur- en Milieufederaties. Naast lucht-, water en bodemverontreiniging hebben we in ons land ook te maken met ‘lichtverontreiniging’. Er zijn in Nederland maar weinig plaatsen waar je in een heldere nacht nog een mooie sterrenhemel ziet. Tijdens de nacht van de nacht wordt aan de landelijke, provinciale en gemeentelijke overheden, maar ook aan burgers, gevraagd om wegenverlichting, stadsverlichting en buitenlampen zo veel als mogelijk is, uit te laten om één keer per jaar te ervaren wat donker betekent.

De Nacht van de nacht is dit jaar op zaterdag 26 oktober. Ter gelegenheid daarvan organiseert het IVN, Natuur Educatie Arnhem een nachtwandeling in het uiterwaardenpark Meinerswijk. De gratis wandeling zal ca. 1,5 uur duren. Goede wandelschoenen worden sterk aangeraden in verband met de plaatselijk modderige bodem. Zie voor deelname en opgave de website http://www.ivn.nl/afdeling/arnhem/activiteiten/excursie-nacht-van-de-nacht-wandeling-meinerswijk. Je kan je opgeven met het aanmeldformulier op die pagina.

Zie ook www//ivn.nl/afdeling/arnhem voor meer activiteiten van IVN Arnhem.

 

Foto's: Maria Pompe

Datum: 
zaterdag, 26 oktober, 2019 - 19:45 tot 21:30

Locatie

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com