U bent hier

Natuurcentrum Arnhem organiseert paddenstoelenexcursies

Printvriendelijke versiePDF-versie

Op woensdag 27 oktober en zondag 31 oktober organiseert Natuurcentrum Arnhem ook dit jaar weer de leukste paddenstoelenexcursie van Arnhem. Samen met Jeroen de boswachter gaan we het mooiste park van Nederland in, namelijk Park Sonsbeek.

Nu de kastanjes en beukennootjes overal te vinden zijn en de bladeren verkleuren, is het weer tijd voor de paddenstoelenexcursie.

Activiteit
Tijdens de paddenstoelenexcursie hoor je meer over het park in herfstrust en gaan we op jacht naar bijzondere bloemen van het schimmelrijk; de paddenstoel. Paddenstoelen zijn overal aanwezig, soms duidelijk zichtbaar maar vaak verscholen in het bos. Elke paddenstoel heeft een verhaal, die verhalen samen laten je de natuur beter begrijpen.

· Hoe praten ze met elkaar?

· Werken ze samen met bomen?

· Kun je een zwavelzwam eten?

De antwoorden op deze vragen zullen je verwonderen over de bijzondere wereld van de schimmels in Park Sonsbeek. Wie weet komt er zelfs nog een echte kabouter voorbij!

Deze activiteit duurt 1,5 - en is geschikt voor het hele gezin. De activiteit is geheel gratis.

Meedoen? Meld je dan aan voor de paddenstoelenexcursie via de activiteitenkalender van Natuurcentrum Arnhem: https://www.natuurcentrumarnhem.nl/activiteiten/ Boswachter Jeroen start bij bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A.

Datum: 
woensdag, 27 oktober, 2021 - 00:00
zondag, 31 oktober, 2021 - 00:00

Locatie

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van de Stichting Bewoners Vredenburg.
Bewonersoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht,
Slochterenweg 29
Reactieadres Email: 
wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of 
meldingen voor de gemeente: 
bel 0800-1809 
(locaal tarief) 
of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com