U bent hier

Nieuwe Herinneringen-Training over Mantelzorg & Dementie

Printvriendelijke versiePDF-versie

Als u voor iemand zorgt met dementie, dan is elke dag een nieuwe uitdaging. Uw naaste verandert en lijkt niet meer degene te zijn die hij of zij was. Het contact met elkaar is minder vanzelfsprekend en u mist uw partner, maatje of ouder. U wilt zo goed mogelijk verder, maar hoe doet u dat?

MVT Arnhem heeft voor mantelzorgers in Arnhem een training samengesteld die u naast kennis over dementie, praktische handvatten en tips aanreikt die u inzicht geven en helpen in het omgaan met iemand met dementie.

De training bestaat uit 2 avonden:

De eerste avond neemt Marion de Ruiter (wijkverpleegkundige) u mee in de wereld van Dementie. Wat is het? Welke vormen zijn er? Hoe ontstaat het? Wat betekent de ziekte voor het dagelijks gedrag, de omgeving en naasten van iemand met dementie? En kan iemand met dementie eigenlijk nog leren?

De tweede avond gaat Yvonne van Elferen (coach Nieuwe Herinnering) samen met u aan de slag over hoe u op een andere, positieve wijze om kunt gaan met de dementie van uw naaste, waardoor het contact verdiept en verbetert. Dat geeft meer ruimte aan u als mantelzorger en bied focus op het nu en de toekomst.

Heeft u interesse, meld u zich dan aan! Deelname is kosteloos*. 

De training wordt in 2020 twee keer aangeboden:

  • Najaar: donderdag 1 en 8 oktober

Er wordt verwacht dat u beide avonden aanwezig bent.

Tijdstip: 19.00 - 21.30 uur, inloop is een kwartier voor aanvang.
locatie: MVT Arnhem, Slochterenweg 40, 6835 DX Arnhem (1e verdieping gebouw Petersborg)

Er kunnen maximaal 14 deelnemers per training deelnemen. 
Om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om van te voren aan te melden via mail a.deibert@mvtarnhem.nl (naam, adres, telefoonnummer) of per telefoon 026-370 7855.

*MVT biedt deze training gratis aan voor mantelzorgers in Arnhem. Voor u zijn er dus geen kosten aan verbonden. Voor MVT wel i.v.m. o.a. inhuur van de trainsters. Daarom is aanmelding geen vrijblijvende zaak. Mocht u onverhoopt toch verhinderd zijn, dan horen we dat graag tijdig van u.

Datum: 
donderdag, 1 oktober, 2020 - 18:45 tot 21:30
donderdag, 8 oktober, 2020 - 18:45 tot 21:30

Locatie

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van de Stichting Bewoners Vredenburg.

Bewonersoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of 
meldingen voor de gemeente: 
bel 0800-1809 
(locaal tarief) 
of via de website

Wijkagenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

Plaats zelf

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com