Ruim 3000 Arnhemmers gaan zwerfvuil te lijf

Van 14 t/m 19 maart gaat de Afvalestafette weer door Arnhem. In deze week zetten ruim 2500 basisschoolleerlingen, kinderwijkteams, bedrijven en bewoners zich in voor een schone stad door, met grijpers en zak, zwerfafval te lijf te gaan. Want zwerfvuil is niet alleen storend om te zien maar vooral niet goed voor de natuur. De Afvalestafette is een initiatief van Natuurcentrum Arnhem en het KinderWijkTeam, in samenwerking met de Gemeente Arnhem.

 

Maandag 14 maart om 9.00 uur geven Natuurcentrum Arnhem en het KinderWIjkTeam, samen met de ruim 400 leerlingen van de Jan Ligthartschool het officiële startsein voor de Afvalestafette (van Slichtenhorststraat 27a). Yvonne Visser, bestuurder van Flores Onderwijs, zal de aftrap geven, waarna de kinderen met afvalzak en grijper de wijk in gaan.

 

De gehele week worden er op verschillende plekken in de stad activiteiten georganiseerd. Ook bedrijven doen enthousiast aan de opruimactie mee. Zoals het hoort bij een estafette wordt daarbij steeds het stokje doorgegeven. Bedrijven ontvangen de Afvalestafette-Ton met materialen om zelf een opschoonactie te organiseren met collega’s. Vervolgens wordt de ton overgedragen aan een ander bedrijf naar keuze. Zo grijpen  bouwbedrijven van Wijnen en Kuipers, Stantec en DDJ Accountants & Adviseurs uit Arnhem de Afvalestafette aan om de omgeving rondom het bedrijf op te schonen en tegelijkertijd een leuke team-activiteit te organiseren.

 

Wethouder Bob Roeloefs maakt eindstand bekend
Op zaterdag 19 maart tijdens de Landelijke Opschoondag vindt op Stadsboerderij de Korenmaat aan de Marius van Beeklaan 5 om 15.30 uur de afsluiting plaats. Het afval dat tijdens de verschillende activiteiten is opgehaald, is op de stadsboerderij verzameld. Zodra de laatste afvalzakken binnen zijn zal wethouder Bob Roelofs de eindstand bekend maken.