U bent hier

Stoepranden - ouderwets of superleuk?

Printvriendelijke versiePDF-versie

Doe mee aan de voorrondes van het NK in Arnhem

Wie ging er in zijn of haar jeugd niet een keer stoepranden. Gewoon op straat, na school, met je vrienden. Het klinkt als iets uit vervlogen tijden. Niets is minder waar. Sinds vorig jaar is er zelfs een Nederlands Kampioenschap Stoepranden, opgezet door Jantje Beton. Vanaf woensdag 10 april starten de voorrondes in Arnhem.

Arnhem - Kars, medewerker Sport in Presikhaaf, was vorig jaar degene die het als wijkactiviteit oppakte. "Ik was op een congres waar het ging over bewegen in de openbare ruimte. Toen ik het stoepranden van Jantje Beton voorbij zag komen, leek het mij de ideale kans om dit als activiteit in de wijken te gaan doen, in de openbare ruimte dus.

Het is een oud-Hollands spelletje, maar dan in een nieuw jasje. Iedereen kan meedoen, jong en oud. Het spreekt ook kinderen aan die bijvoorbeeld minder goed zijn in teamsporten, maar wel goed kunnen mikken. Het leuke aan dit kampioenschap stoepranden is, dat het eigenlijk een toernooi zonder vast team is. Je doet gewoon mee als je zin hebt. Het gaat vooral om plezier maken en samen lekker buiten spelen. En als je de beste bent dan mag je naar de finale."

Kom je ook stoepranden?

Vanaf woensdag 10 april gaan de Arnhemse toernooien van start in de diverse wijken:

10 april - Schoolplein Eimersingel, 17 april - MFC De Spil, 8 mei - MFC Malburcht, 29 mei – Playground Thialf, 11 juni - Playground Rijkerswoerd, 12 juni - De Hobbit, 19 juni - Buurtcentrum De Oosthof, 4 september - Playground de Rommelkist en 11 september - MFC Klarendal.

Je hoeft je niet vantevoren op te geven. Kom gewoon naar de locatie als je zin hebt om te stoepranden. De Arnhemse finale is dit jaar tijdens de Bridge to Bridge, op zondag 15 september, op de markt.

De winnaars gaan een week later met de bus naar de landelijke finale in Amersfoort. Misschien ben jij dat wel! Kijk op sportinarnhem.nl voor meer informatie.

Locatie

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com