U bent hier

Winkelcentrum Kronenburg een van de meest duurzame winkelcentra van Geldrland!

Printvriendelijke versiePDF-versie

Winkelcentrum Kronenburg is een van de meest duurzame winkelcentra van Gelderland. Deze status heeft het bereikt door een combinatie van effectieve duurzame maatregelen, waarvan de aansluiting op stadswarmte van Nuon de meest recente is. Om de start van de stadsverwarming te vieren nodigt het winkelcentrum bezoekers uit om naar het ‘het Groene Plein’ te komen op woensdag 10 oktober 2018 tussen 09.00 en 16.00 uur. Dit is tevens de Dag van de Duurzaamheid.

Het winkelcentrum heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in duurzaamheid. De recente overgang op stadswarmte levert een CO2-vermindering op van wel 85% in vergelijking met de oude warmtevoorziening op gas.


Verder bevinden zich op het dak van het winkelcentrum 2.140 zonnepanelen. Op momenten dat het winkelcentrum geen gebruik kan maken van zonne-energie gebruikt het complex groene windenergie. Alle toiletten, urinoirs en waterkranen zijn ingericht op efficiënt waterverbruik. Dat levert het winkelgebied zo’n 1,5 liter waterbesparing per bezoeker op. Bezoekers die met een elektrische auto komen, kunnen deze vlakbij de ingang opladen.

Het evenementenplein (voor de Hema) zal op woensdag 10 oktober worden omgetoverd tot ‘het Groene Plein’. Hier kunnen bezoekers tussen 09.00 en 16.00 uur alles te weten komen over duurzaamheid. Arno van Gestel, Commercieel directeur Nuon Warmte en Pieter Polman, Managing Director Wereldhave Nederland B.V. zullen de levering van deze milieuvriendelijke warmte om 9.00 uur officieel in gebruik stellen.

De rest van de middag is lijn 2030 van de Gemeente Arnhem aanwezig, kunnen kinderen een eigen warmtenetwerk aanleggen en energie opwekken in een hamsterrad. Daarnaast is er de mogelijkheid om een rondleiding over het grote dak vol zonnepanelen te krijgen en kan er in de bibliotheek een biodiversiteit-kaartspel worden gespeeld.

Kinderen worden deze gehele middag uitgedaagd met quizvragen over duurzaamheid. Degene met de meeste juiste antwoorden maakt kans op een mooie prijs.

Kortom een heel leuke en leerzame middag voor jong en oud!

Het complete programma van woensdag 10 oktober 2018 staat op de website van het winkelcentrum.

www.winkelcentrumkronenburg.nl 


Locatie

Datum: 
woensdag, 10 oktober, 2018 - 09:00 tot 16:00

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht, Slochterenweg 29

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com