Zie je een onveilige of gevaarlijke situatie: Meldt het!

 

Melden, melden, melden… Dat is de boodschap van de twee ‘nieuwe’ wijkagenten: Tom Wissink en Melinde van Aalten.

Wie zijn de ‘nieuwe’ wijkagenten?

Mijn naam is Tom Wissink, sinds 2007 werkzaam bij de politie . Mijn werkgebied was Arnhem-Noord en draaide actief mee in de noodhulp. De noodhulp zijn alle 0900-8844 en 112 meldingen.  In 2019 heb ik een werkervaring plek als wijkagent vervuld in de wijken Lombok en Monnikenhuizen. Omdat dit een tijdelijk plek was kreeg ik in 2020 mijn eigen wijk en werd ik de vaste wijkagent van Kronenburg.  Momenteel ben ik naast mijn functie als wijkagent ook actief binnen de Mobiele Eenheid (ME). 

Mijn naam is Melinde van Aalten, sinds 2009 werkzaam bij de politie. Net zoals Tom, gestart in Arnhem-Noord en draaide ook hier actief mee in de noodhulp. In 2020 heb ik een werkervaringsplek gekregen en was voor ruim anderhalf jaar de wijkagent van Presikhaaf.  Veel ervaring kunnen opdoen in Presikhaaf en had het hier erg naar mijn zin. Maar begin van 2021 kwam de kans voorbij om de vaste wijkagent te worden van Vredenburg en Holthuizen. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen en ben vanaf 01 juni gestart in de wijk. Naast  mijn werkzaamheden als wijkagent ben ik ook actief als lid binnen de Mobiele Eenheid (ME). 

Omdat wij beide graag actief zijn in de wijk, zichtbaar en benaderbaar zijn hebben wij besloten de wijken Kronenburg, Vredenburg en Holthuizen samen te voegen als een werkgebied. Dit betekent dus dat u twee aanspreekpunten heeft en twee wijkagenten: Tom Wissink en Melinde van Aalten!

Wat is een wijkagent?

Een wijkagent is een ervaren politieagent die werkt aan een veilige wijk. Dat gebeurt in samenwerking met collega´s van de noodhulp, opsporing en van het basisteam. Ook heeft de wijkagent nauw contact met meerdere instanties uit de wijk. Bijvoorbeeld de gemeente en jongerenwerkers.  Omdat er goed contact is, kan de wijkagent als eerste aanspreekpunt fungeren voor iedereen in de wijk. Op die manier weet de wijkagent wat er speelt en kunnen problemen vaak al in een vroeg stadium opgelost of zelfs voorkomen worden.

Wanneer contact met de wijkagent?

Dat is mooi, een wijkagent die er voor de wijkbewoner is. Maar wanneer neemt u nou contact op? Wat wij willen is de drempel naar ons toe zo laag mogelijk maken. Wij staan altijd open voor een vraag, een gesprek of om advies te geven in bepaalde situaties. Maar wat wij ook belangrijk vinden is dat signalen doorkomen bij de politie. Vaak wordt gedacht dat wij wel op de hoogte zijn, maar als niemand iets meldt, weten wij het natuurlijk niet. Onbekende voertuigen of personen in uw straat? Vermoedt u dat er drugs wordt verhandeld of dat er wiet gekweekt wordt in uw buurt? Laat het ons weten!
Noteer tijdstippen, kentekens, signalementen en alles wat u opvalt. Mail of bel ons hierover en dan zorgen wij ervoor dat de informatie op de juiste plek terechtkomt.

Hoe krijgt u contact:
 - Bij spoed  belt u natuurlijk 112
- Via 0900-8844 en vragen naar uw wijkagenten.
- Anoniem via 0800-7000.
- Via een contactformulier die te vinden is op www.politie.nl.
- Via Instagram: @wijkagenten_kronenburg.
- Of spreek ons op straat aan als wij voorbij komen!.