Inloggen geregistreerde gebruikers

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of meldingen voor de gemeente: bel 0900-1809 (locaal tarief) of via de website

U bent hier

'Zo Dus!' Een zinderend weekend met popkoor o|two|six|

Printvriendelijke versiePDF-versie

De voorstelling 'Zo Dus!' van popkoor o|two|six in het Arnhemse Posttheater op 26 en 27 mei werd letterlijk en figuurlijk een zinderend muziektheaterspektakel. In een uitverkochte zaal lieten zo’n zeventig  zangers en zangeressen, begeleid door orkest en band, flink van zich horen met een feest van bekende en onbekende nummers. Van begin tot einde werd het publiek op humoristische wijze meegenomen in een speciale open koorrepetitie, inclusief warming up. Na enige aarzeling werd er tijdens de inzingcanon op de tribune naar hartelust meegekukeld en –getokt.

Ken je mij? vroeg het koor zich daarna onverwacht serieus af,

waarna een aantal liedjes volgde over liefde; X-RayFields of gold en  Sweet child of mine.

Barbara Ann kwam veel te laat opdagen met een heel oud fotoalbum vol verbazingwekkende koorfoto's van vroeger. 

In de disco werd volop geswingd, alsof het weer September 1972 was. Zo verscheen een nogal brutale Dirty old man op het toneel, terwijl ‘the Three Degrees’ hun bekende act deden.  

Dirigent Emmanouil Levendis dirigeerde niet alleen koor, orkest én band,  maar danste en zong ook superenthousiast mee. Iemand kon het niet meer bijbenen en kreeg een stoel. Zij mijmerde wat over vroeger toen zij nog een echte Dancing Queen was en op zoek naar Fame.

Na de pauze belandde het publiek in een mysterie. Een stille gedaante met cape stond in de spotlights, terwijl enkele solisten en uiteindelijk het hele koor de sterren van de hemel zongen en de Stairway to heaven beklommenHet living statue kon zijn eindelijk zijn rots loslaten, hing zijn cape op en liet zich meevoeren door de golven van the Flood. Alles kwam goed in een indrukwekkende uitvoering van Adiemus.

Na de angstige droom over een House upon the hill raakte een mannelijke solist, samen met een violiste, een gevoelige snaar met zíjn ultieme droom: If i were a rich man

Er volgde nog een stukje echte ‘open koorrepetitie’ in basiskooropstelling,  met tot besluit een vrolijk swingend en zingend geheel.

Koor, dirigent en muzikanten hebben genoten en aan de reacties te horen het publiek ook.  

De Zaterdag was al een prachtige dag - One day like this - waar geen einde aan leek te komen, maar zondag volgde nog een mooie Brand new day!

En zo was het!

Zo Dus!

Ben je zo enthousiast geworden van dit verhaal van onze ‘open repetitie’ dat je misschien wel een keer mee wilt zingen? Dat kan!

Stuur een mailtje naar popkoor@otwosix.nl en kom op donderdagavond vrijblijvend een keer kijken en/of meedoen tijdens onze repetitie in Spelzaal & Wijkaccomodatie Vredenburg, Slochterenweg 29 Arnhem.

Zo Dus!

Locatie

Volg ons op

Facebook

en kijk op WIJKCONNECT

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van het Buurtoverleg Vredenburg.

Buurtoverleg Vredenburg
p.a. Wijkcentrum Vredenburg

Redactieadres:
Email: wijkvredenburg@gmail.com

Wijkagenda

07-11-2018, 12-11-2018, 14-11-2018, 19-11-2018 Ik krijg noooit wat!
04-10-2018, 15-11-2018 Kunstcafé in de Hooimaat.
17-11-2018 Arnhem Bedankt

Enquête

De wijkvereniging Vrehoek wordt binnenkort opgeheven wegens gebrek aan vrijwilligers. Wilt u de wijkvereniging redden?

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com