Extra geld voor lage inkomens om energiekosten te betalen

De energieprijzen zijn hoger geworden en stijgen mogelijk nog meer. De gemeente krijgt van de Rijksoverheid geld. Hiermee kunnen we de extra kosten van inwoners met een laag inkomen voor een deel te vergoeden. Het gaat om een éénmalig bedrag van 800 Euro per huishouden, de energietoeslag.

 

Het geld krijgt u meestal automatisch, anders vanaf 1 mei aanvragen

U hoeft niets te doen als u:

·       

Een bijstandsuitkering heeft;

·       

Bijzonder bijstand krijgt;

·       

Een Gelrepas heeft;

 

Bij een snel besluit van de gemeenteraad starten we in april met uitbetalen. Van een deel van deze inwoners heeft de gemeente de bankgegevens niet. U wordt benaderd zodat het geld op de juiste rekening gestort wordt. Dan kan de uitbetaling iets later zijn.

 

Heeft u geen uitkering of Gelrepas maar wel een laag inkomen? Dan kunt u de energietoeslag vanaf 1 mei aanvragen. Dat kan via arnhem.nl/extra-energietoeslag. Aanvragen kan het hele jaar. Dus tot en met 31 december 2022.

 

Wie kan de energietoeslag aanvragen?

Niet alle inkomens van onze inwoners zijn bij ons bekend. Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u mogelijk recht op de energietoeslag. U betaalt zelf uw energiekosten én uw netto inkomen per maand is lager dan een bepaald bedrag. Dat bedrag is afhankelijk van uw gezinssituatie. Op www.arnhem.nl/extra-energietoeslag kunt u de bedragen zien.

 

Heeft u eigen vermogen zoals spaargeld of andere bezittingen? Ook dan kunt u de energietoeslag krijgen.

 

Hoe vraagt u de energietoeslag aan?

Vanaf 1 mei tot en met 31 december 2022 kunt u de toeslag aanvragen. Dat kan via een formulier dat dan op onze website staat, www.arnhem.nl/extra-energietoeslag. Als u een aanvraag doet, moet u ook een overzicht van uw energiekosten en de laatste salarisstrook of uitkeringsspecificatie indienen. Uw aanvraag wordt getoetst. Binnen acht weken hoort u of u de toeslag krijgt. Maar we doen ons best u eerder duidelijkheid te geven.