Stadslandbouw Mooieweg volop in bedrijf.

Stadslandbouw Mooieweg volop in bedrijf. En donateurs ondersteunen dat.

Om het Stadslandbouw-project succesvol te houden en verdere groei te verzekeren zijn donateurs erg belangrijk. Met hun bijdrage kunnen we de kosten van zaaigoed, nieuw gereedschap, water en elektra bekostigen. Donateurs krijgen hiervoor een goed en tevreden gevoel terug en kunnen genieten van een mooie groene plek in Rijkerswoerd.

En ieder jaar wordt er door de Stadslandbouw speciale aandacht besteed aan de donateurs.

Wat beweegt een donateur om te geven? Hier volgt een verhaal van iemand die de Stadslandbouw een warm hart toedraagt: mevrouw Betty Tjerkstra.

“Jaren geleden las ik een artikel in de Arnhemse Koerier met veel informatie over de Stadslandbouw. Ook hoe je donateur kunt worden. Ik vond het een bijzonder leuk initiatief.

En ben eigenlijk direct donateur geworden, mijn partner ook. Wij eten zelf biologisch. Als donateurs kregen we een groentepakket aangeboden. Op de Open Dagen hebben we veel rondgekeken, het was lekker proeven van de jams en chutneys. Vorig jaar oktober kreeg ik een kookboek: ‘Arnhem aan Tafel Kookboek’ met 2x15 duurzame recepten, erg goed te gebruiken. Ik ben blij dat het Stadslandbouwproject doorgaat, want het is een goed project. Mijn favoriete groentes zijn rabarber, bietjes en asperges, maar ik houd me wel aan de seizoenen. Voor mijn eigen tuin kijk ik er nu anders tegen aan, ik laat wat opkomt vaak gewoon staan. En zie nu wel hoe het bijen-zaad opkomt. Ja, ik ben echt van het groen.”

Wilt u meer weten van de Stadslandbouw, en hoe u kunt doneren? Kijk op https://stadslandbouwmooieweg.nl/donateurs.

Nieuw aangeplante bessenstruiken.

Nu de zomer is begonnen hebben inmiddels steeds meer gewassen hun plek gevonden op het land in de vernieuwde breed-aangelegde bedden. De kool-, knol en bladvakken staan vol, de aardappelplanten staan er mooi bij, en de spinazie is flink opgekomen. De pompoen- en courgette-planten zijn uitgezet en in de kassen zijn de tomatenplanten aan het groeien.

In de tropische kas is opnieuw kousenband gezaaid, en vlak daarbuiten lauki en sim geplant. De levering van groenten aan de voedselbank is ook weer goed op gang gekomen. In dit jaar hopen we dat daar ook de levering van klein fruit bijkomt. De reden daarvoor is dat de hele fruithoek opnieuw is aangelegd. Al langer was de gedachte om de fruithoek te vernieuwen. Daar is in het najaar een begin mee gemaakt: er zijn veel struiken uit gehaald en tijdelijk opgekuild. De grond is in het voorjaar helemaal omgewerkt en veel kweek en ander onkruid verwijderd. In maart zijn met behulp van een groep Herenboeren de bessenstruiken teruggezet en nieuwe erbij aangeplant. Er is een nieuwe fruitgroep met vrijwilligers aan het werk gegaan om de bedden met klein fruit goed te onderhouden. Zo is veel mest en compost aange-bracht, tussen de fruitstroken karton gelegd en daarop weer houtsnippers. Nu staan de rode en zwarte bessen, de kruisbessen, de frambozen en Japanse wijnbessen heerlijk te pronken. Met trots zien we nu de struiken met het fruit groeien en bloeien. En dat geldt ook voor de boomspiegels met hun fruitbomen en struiken waarbij aardbeien, bloemen en kruiden zijn aangeplant.

Zelfoogstzaterdagen, en ……koffiedrinken op vrijdag.

+ We maken u attent op de zelfoogst-zaterdagen, waarop gekocht en geoogst kan worden: Data: 2, 16 en 30 juli; 13 en 27 augustus, 10 en 24 september,1 oktober (ook Open Dag).

Kijk ook op de sociale media.

+ En iets nieuws: elke vrijdag bent u van harte welkom op de Stadslandbouw tussen 11.00 en 12.00 uur om binnen te lopen, gezellig koffie te drinken met de aanwezige vrijwilligers en bij te praten over de activiteiten op de tuin en wat al niet.

Stadslandbouw