Vredenburcht, het buurthuis voor Vredenburg

Wist u dat we in onze wijk een buurthuis hebben? Dat is (met een fraaie naam) de Wijkaccommodatie Vredenburcht aan de Slochterenweg 29 (tegenover de apotheek en Petersborg). Velen van u zullen het meer herkennen als “de sporthal”. Maar het plaatje is iets ingewikkelder. In feite zijn er drie gebruikers van het gebouw. Dat zijn het Sportbedrijf Arnhem (voor de spelzalen), een huisartsenpraktijk en de wijkaccommodatie.

De wijkaccommodatie Vredenburcht wordt bestuurd door een stichting. Het bestuur van die stichting bestaat uit wijkbewoners. De stichting regelt de verhuur van de zalen en exploiteert de kantine. “Wij organiseren zelf geen activiteiten”, aldus secretaris van de stichting Jan de Vos. Onze taak is ervoor te zorgen dat iedereen terecht kan voor activiteiten.

De zaalruimte was in het verleden ook een spelzaal. Door middel van schuifwanden kan de ruimte nu verdeeld worden in kleinere zalen. Zaal 1 is de helft van de ruimte en de zalen 2 en 3 elk een kwart. In zaal 2 hebben we een wand met spiegels. Dat is handig voor bijvoorbeeld danslessen.

Lage zaalhuren

De stichting krijgt elk jaar een behoorlijk bedrag als subsidie van de gemeente. Daardoor kunnen de tarieven voor het huren van een zaal laag gehouden worden. Regelmatig wordt gevraagd hoeveel het kost om een zaal te huren. Daarom hieronder een tabelletje met de tarieven per uur voor 2022.

 

Wijkgebonden niet-commerciële organisaties

Overige niet commerciële organisaties

Commerciële organisaties

Zaal 1

€ 12,85

€ 19,30

€ 32,10

Zaal 2 en zaal 3

€   6,75

€ 10,15

€ 16,85

Vergaderruimte

€   3,85

€    5,75

€   9,55

Vrijwilligers gezocht

Als laatste, maar ook erg belangrijk moet vermeld worden dat het dagelijkse werk in Vredenburcht wordt gedaan door een viertal vrijwillige beheerders. Ook het bestuur bestaat uit vrijwilligers. Vindt u het ook belangrijk (of gewoon leuk) dat er een wijkaccommodatie blijft bestaan in Vredenburg? En zou u daar een bijdrage aan willen leveren? Weet dan dat altijd opzoek zijn naar uitbreiding van het bestuur en de groep beheerders. Wij bieden u een leuke en nuttige tijdsbesteding en een kleine vrijwilligersvergoeding voor uw werkzaamheden. Neemt u gerust contact op met jancdevos@hotmail.com, of praat gewoon eens met een van de beheerders.

Zoekt u een zaalruimte?

Van belang is dat Vredenburcht geen zalen mag verhuren voor privézaken, zoals trouwrecepties, verjaardagsfeestjes en dergelijke. Zalen worden alleen verhuurd aan organisaties zoals verenigingen, clubs en ondernemingen. En die organiseren zelf hun activiteiten. Voorbeelden van gebruikers zijn: RSVV, Damclub CTD, kaartclub Petersborg, popkoor OTWOSIX, een countrydancegroep, verenigingen van huiseigenaren enzovoort. Er is nog ruimte in het rooster. Dus als u een ruimte zoekt voor uw activiteit, neemt u dan op met de secretaris via jancdevos@hotmail.com. Of loop even langs bij de beheerders om de zalen te bekijken en te zien wat we u kunnen bieden.

Kom gerust even binnen voor een drankje

De kantine is vaak geopend, in ieder geval op de tijden dat er in (een van) de zalen een activiteit is. Dan bent u van harte welkom om even een kopje koffie of een ander drankje te nuttigen. Loop gerust binnen. We zijn er immers voor alle wijkbewoners.

Vredenburcht