Nieuwbouw Kindcentrum Vredenburg bereikt hoogste punt

Op woensdag 9 november heeft de feestelijke viering van het hoogste punt van de nieuwbouw van Kindcentrum Vredenburg plaatsgevonden bij de bouwplaats aan de Slochterenweg in Arnhem-Zuid. Leerlingen van OBS Da Vinci Arnhem (Flores Onderwijs), katholieke basisschool De Ommelander (Delta Scholengroep) en kinderen van Skar Kinderopvang hebben gezamenlijk vlaggen versierd. Deze vlaggen zijn door de vakmannen van de bouw tot het hoogste punt gehesen tijdens dit heuglijke moment. Als dank voor het harde werk zijn de bouwvakkers door de toekomstige gebruikers getrakteerd op saucijzenbroodjes. Bij een voorspoedig verloop van de bouw kunnen leerlingen en medewerkers voor de zomervakantie van 2023 verhuizen naar het nieuwe gebouw.       

Het nieuwe Kindcentrum verrijst op de plek waar voorheen scholencomplex de Krakeling stond dat circulair is gesloopt. Bruikbare materialen krijgen weer een nieuwe bestemming. Afgelopen juni werd het startsein van de nieuwbouw gegeven door de leerlingen van beide scholen met wethouder Bob Roelofs en werd een tijdscapsule ingegraven. In Kindcentrum Vredenburg komen drie gebruikers: OBS Da Vinci Arnhem, katholieke basisschool De Ommelander en Skar Kinderopvang.

Sinds de start tot het hoogste punt van de bouw zijn al veel stappen gezet. In de afgelopen periode hebben we de directeuren het gebouw mee ontworpen en intensief nagedacht over hoe het gebouw aan kan sluiten bij het onderwijs.

Directeuren Irma Peters van De Ommelander en Wanja van Langen van OBS Da Vinci namens alle gebruikers: “Met het bereiken van het hoogste punt komt het Kindcentrum Vredenburg steeds dichterbij. Het is een mooie aanwinst voor de wijk. Als gebuikers zijn we heel blij dat we hier straks samen mogen werken. Fijn dat we al zo ver zijn. En we zijn ontzettend trots op wat er al gerealiseerd is. Directeur Jelle Hegeman van WBC Bouwgroep vult nog aan: “We boffen want we werken met een geweldig bouwteam samen aan dit project.”                                                                                                                             

In Kindcentrum Vredenburg komt één centrale ingang voor alle gebruikers. In het gebouw komt een centrale hal met speelruimte en twee themaruimten voor alle partijen. Het gebouw is duurzamer, bestaat uit twee bouwlagen, gebruikt minder energie en is daarom milieuvriendelijker. Omdat het nieuwe Kindcentrum compacter is, wordt een deel van het terrein ingericht als park en groen recreatiegebied. Daarin wordt een wadi gemaakt waar regenwater van het dak wordt opgevangen. Rond het gebouw komt een ruim speelplein dat zo groen mogelijk wordt ingericht. Met het vele glasgebruik komt er veel licht in het gebouw en kunnen gebruikers van het prachtige groen genieten. Tot de ingebruikname in het nieuwe Kindcentrum verblijven de gebruikers in het pand aan de Groningensingel 1245.

Hoogste Punt
Bezoek bij de nieuwbouw