Mantelzorg Vrijwillige Thuishulp Arnhem

cid:image001.jpg@01D331F8.739F0C50

Training over Mantelzorg & Dementie

Als je zorgt voor iemand met dementie, dan is elke dag een nieuwe uitdaging. Je naaste verandert en lijkt niet meer degene te zijn die hij of zij was. Het contact met elkaar is minder vanzelfsprekend en je mist je partner, maatje of ouder. Je wilt zo goed mogelijk verder, maar hoe doe je dat?

MVT Arnhem heeft voor mantelzorgers in Arnhem een training samengesteld die zowel kennis over dementie als praktische handvatten en tips aanreikt. Dit geeft jou als mantelzorger inzicht en helpt je in het omgaan met dementie. De training bestaat uit 2 avonden.

De eerste avond neemt Heidi Nusselder (trainer BreinInzicht) je mee in de wereld van Dementie. Wat is het? Welke vormen zijn er? Hoe ontstaat het? Wat betekent de ziekte voor het dagelijks gedrag, de omgeving en naasten van iemand met dementie?

De tweede avond gaat Yvonne van Elferen (coach NieuweHerinnering) samen met je aan de slag over hoe je op een andere, positieve wijze om kunt gaan met de dementie van je naaste, waardoor het contact verdiept en verbetert. Dat geeft meer ruimte aan jou als mantelzorger en bied focus op het nu en de toekomst.

 Heb je interesse, meld je dan aan! Deelname is kosteloos*. 

De training vindt plaats op:

  • Kennisavond: dinsdag 28 maart
  • Praktijkavond: maandag 3 april of dinsdag 4 april (naar keuze en max 15 personen per avond)

Tijdstip: 19.15 – 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie voor u klaar.

Locatie: De Geheugensteun, MFC Presikhaaf, Laan van Presikhaaf 7, Arnhem.

Aanmelden kan per mail bij: m.kloet@mvtarnhem.nl

 *Deelname aan onze bijeenkomsten is gratis. Onze bijeenkomsten worden betaald met publiek geld. Voor diegene die zich aangemeld heeft en door omstandigheden toch niet kan komen en zich niet afmeldt, zijn wij genoodzaakt een vergoeding voor gemaakt kosten in rekening te brengen.

MVT Arnhem