Eerste Arnhemse Burgerberaad over afval.

In maart organiseert de gemeente het eerste Arnhemse Burgerberaad. 150 gelote Arnhemmers gaan zich buigen over de vraag: Wat kan de gemeente doen om afval van inwoners, instellingen en bedrijven te verminderen?

Deelnemers zijn door loting bepaald

Eind januari ontvingen 10.000 willekeurige inwoners een uitnodiging om zich aan te melden voor het Burgerberaad. Alle Arnhemmers maken evenveel kans op deze uitnodiging. Wellicht heeft u een uitnodiging ontvangen of kent u iemand die uitgenodigd is. Uit de aanmeldingen worden de 150 deelnemers geloot. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende kenmerken, zoals leeftijd, geslacht en uit welke wijk deelnemers komen. Het Burgerberaad bestaat dus uit zoveel mogelijk verschillende Arnhemmers.

Belangrijk advies voor de gemeente

Vanaf maart gaan de deelnemers tijdens bijeenkomsten met elkaar in gesprek. Ook kunnen zij experts uitnodigen voor meer uitleg. Zo zoeken zij met elkaar naar manieren om afval te verminderen. Na de laatste bijeenkomst geeft het Burgerberaad adviezen aan de gemeenteraad. Deelnemers hebben dus direct invloed op de plannen van de gemeente over het verminderen van afval. 

Meer weten?
Kijk op www.arnhem.nl/burgerberaad

Koen Schuurmans

Adviseur

Communicatie

koen.schuurmans@arnhem.nl
06 27223599

Burgerberaad 1
Burgerberaad 2
Burgerberaad